Vincenzo Montella kimdir? Kaç Yaşındadır? Nerelidir?

Yeni Haber Merkezi

Vincenzo Montella kimdir? Kaç yaşındadır? Nerelidir? Vincenzo Montella, 18 Haziran 1974’te İtalya’nın Pomigliano d’Arco kentinde doğdu ve eski bir uluslararası futbolcu ve şu anda Türkiye Milli Futbol Takımı’nın teknik direktörüdür. Futbolculuk kariyeri boyunca Empoli, Genoa, Sampdoria ve Roma gibi takımlarda oynadı ve İtalya Milli Takımı formasını 20 kez giydi. Teknik direktörlük kariyeri boyunca Roma, Catania, Fiorentina, Milan, Sevilla ve Adana Demirspor gibi takımlarda teknik direktörlük yaptı. Türkiye Futbol Federasyonu tarafından 2023 yılında Türkiye Milli Takımı’na atandı. Montella futbol oynarken “Aeroplanino” (küçük uçak) lakabıyla tanınıyordu.

Vincenzo Montella Kaç Yaşında?

Vincenzo Montella 18 Haziran 1974’te doğdu. Yani 2023 itibariyle şu anda 49 yaşında..

Vincenzo Montella Nerede Doğdu?

Vincenzo Montella, 18 Haziran 1974’te İtalya’nın Pomigliano d’Arco kentinde doğmuş, eski bir uluslararası futbolcu ve şu anda Türkiye A Milli Futbol Takımı’nın teknik direktörüdür.

Vincenzo Montella Evli mi?

Evet, Vincenzo Montella evli. Eşi Rachele Di Fiore bir müzik yapımcısı. Çiftin iki çocuğu var: Maddalena ve Emanuele. Montella, Di Fiore ile 2010 yılında Las Vegas’ta evlendi.

Vincenzo Montella Hangi Takımla En Başarılı Oldu?

Vincenzo Montella’nın teknik direktör olarak en çok başarı elde ettiği takım, Fiorentina Vincenzo Montella, Fiorentina ile üst üste 3 sezon ilk 4İçeri girmeyi başardı ve UEFA Avrupa Ligi‘nde (2014-15) yarı finaller Vincenzo Montella da Sevilla’da forma giydi Kral Kupası son ve Şampiyonlar Ligi çeyrek finale yükselmeyi başardı.

Ancak bu başarısını sürdüremedi ve kısa bir süre sonra Sevilla’dan kovuldu. Vincenzo Montella’nın Türk Milli Futbol Takımı teknik direktörü olarak nasıl bir performans sergileyeceği merak konusu.

Vincenzo Montella TFF’den Ne Kadar Maaş Alıyor?

Vincenzo Montella’nın TFF’den aldığı maaş yıllık 1,8 milyon avro Şöyle bildiriliyor.

Vincenzo Montella, 2023 yılında Türk Milli Futbol Takımı’nın teknik direktörlüğü görevine başladı. Vincenzo Montella’nın sözleşmesinde tazminat maddesi de yer alıyor. Vincenzo Montella, Türk Milli Takımı tarihinde görev yapan 21. yabancı teknik direktör oldu.

Vincenzo Montella’nın Yardımcıları Kimlerdir?

Vincenzo Montella’nın milli takım yardımcıları, Daniel Rusça ve Selçuk Şahin‘dir. Daniele Russo, Vincenzo Montella ile koçluk kariyerinin başlangıcından beri çalışan bir İtalyan koçtur. Selçuk Şahin, 2003 FIFA Konfederasyon Kupası’nda üçüncülük kazanan Türk Milli Takımı kadrosunda yer alan eski bir Türk futbolcudur. Vincenzo Montella’nın koçluk kadrosunda ayrıca analiz koçları, atletik performans koçları ve kaleci koçları da bulunmaktadır.

Vincenzo Montella’nın Kariyeri Nedir?

Vincenzo Montella’nın kariyeri İtalya ve İspanya’da birçok takımda hem oyuncu hem de teknik direktör olarak görev almıştır. Vincenzo Montella, oyunculuk kariyeri boyunca Empoli, Genoa, Sampdoria ve Roma gibi takımlarda forma giymiş ve İtalya Milli Takımı formasını 20 kez giymiştir.

Teknik direktörlük kariyerinde Roma, Catania, Fiorentina, Milan, Sevilla ve Adana Demirspor gibi takımları çalıştırdı. 2023 yılında Türkiye Futbol Federasyonu tarafından Milli Takım teknik direktörlüğüne getirildi.

Vincenzo Montella’nın Takma Adı Nedir?

Vincenzo Montella, futbol oynarken “Aeroplanino” (küçük uçak) lakabıyla tanınıyordu.

Vincenzo Montella’nın Şampiyonluğu Var mı?

Vincenzo Montella, İtalyan futbolcu ve teknik direktördür. Şu anda Türk Milli Futbol Takımı’nın baş antrenörüdür. Vincenzo Montella, futbol kariyerinde Roma’da oynamıştır. İtalyan Ligi şampiyonluğu ve İtalyan Süper Kupası Kazandı.

Teknik direktörlük kariyerinde Fiorentina’da oynadı Serie A şampiyonluğu ve Sevilla ile UEFA Avrupa Ligi Şampiyonluğu kazandı. Vincenzo Montella henüz Türkiye ile şampiyonluk kazanmadı ancak takımını 2024 Avrupa Futbol Şampiyonası’nda başarıya taşımak istiyor. Vincenzo Montella, Türkiye ve İtalya’nın kültürel olarak benzer olduğunu ve futbolu birlikte şekillendirebileceğini söyledi.

Vincenzo Montella Ne Dedi;

Vincenzo Montella, Türk Milli Futbol Takımı’nın yeni teknik direktörü olarak basın toplantısı düzenledi. Vincenzo Montella şunları söyledi:

Türkiye’yi seçmesinin nedenlerinden birinin Türk futbolunun kalitesi ve potansiyeli olduğunu belirtti. Türkiye’nin 2024 Avrupa Futbol Şampiyonası’nda başarılı olabileceğine inandığını ve takımı en iyi şekilde hazırlamak istediğini belirtti. Türkiye ve İtalya’nın kültürel olarak birbirine benzediğini ve futbolu birlikte şekillendirebileceklerini belirtti. Adana Demirspor’da bulunduğu süre boyunca Türk futbolunu yakından tanıdığını ve çok değerli oyuncularla çalıştığını söyledi. Türk futbolunun gelişmesi için altyapıya ve genç oyunculara önem verilmesi gerektiğini vurguladı. Türk futbolseverlerden destek ve sabır istedi.

Vincenzo Montella Hangi Takımlarda Oynadı?

Vincenzo Montella eski bir İtalyan futbolcu ve şu anda Türkiye milli futbol takımının menajeridir. Vincenzo Montella Roma, Sampdoria, Genoa, Fulham ve Empoli’de oynadı ve İtalya milli futbol takımı için 20 kez forma giydi. Vincenzo Montella forvet olarak hızı, bitiriciliği, teknik becerileri ve gol atma yeteneğiyle tanınır.

Vincenzo Montella Hangi Pozisyonda Oynadı?

Vincenzo Montella futbol kariyeri hakkında forvet O, kendi pozisyonunda oynadı.

Montella toplamda şu golleri attı: 201 gol attı. Bunlar 82 tanesi Roma formasıyla, 54 tanesi Sampdoria formasıyla, 21 tanesi Genoa formasıyla, 2 tanesi Fulham formasıyla ve 42 tanesi Empoli formasıyla geldi. Montella, milli takım kariyerinde, 5 gol kaydedildi.

İlk yorum yapan olun

Bir yanıt bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.


*