Ombre Nedir ? Nasıl Yapılır ? Çeşitleri Nelerdir? 2024

Yeni Haber Merkezi

Ombre Nedir? Nasıl Yapılır? Çeşitleri Nelerdir? Gölge anlamına gelen Fransızca bir kelimedir. Saçta renklendirme işlemi olarak bilinen ombre, saçı kendi renginden daha açık tonlarda boyamak olarak açıklanabilir. Uzun zamandır en popüler ve tercih edilen saç modellerinden biri olan ombre, uzun zamandır kadınların ilgi odağı olmaya devam ediyor gibi görünüyor ve saç rengini çok fazla abartmadan değiştirmek isteyen herkes ombre’yi tercih ediyor.

Ombre’nin 2007’den beri her mevsimin saç trendleri arasında yer aldığını da söyleyebiliriz. Saçlarınızda biraz farklılık istiyorsanız mevsim değişikliğiyle kendinizde bir değişiklik yaratabilirsiniz. Saçlarınıza yazın güneşten açılmış gibi doğal bir parlaklık katabilirsiniz.

Ombre Nedir?

Saçların daha çağdaş ve farklı bir görünüme sahip olması için ombre tercih edilir. Ombre, saçın normal renk tonundan daha açık bir renge boyanması anlamına gelir. Ombre sırasında saçın uzunluğu ve uçları açık tonlarda boyanır. Tercih edilen renge göre önemli olan uyumlu ve doğal renk tonlarının yakalanması istenir. Ombre yaparken renklerin özellikle uyumlu olması çok önemlidir. Fransızcada gölge anlamına gelen ombre, saç için bir gölgelendirme tekniğidir.

Ombre Nasıl Yapılır?

Ombre saç boyama tekniği uygulanırken öncelikle saça verilecek ton aralığına karar verilir. Bu kararı verirken saç rengi sizin zevkinize kalmıştır. İsterseniz saç renginizden 1 ila 3 ton daha açık renkler seçebilir ve çok doğal ve hafif bir ton geçişi elde edebilirsiniz. Farklı bir görünüm tercih etmek istiyorsanız saçlarınızın uçlarını saç köklerinizden daha açık bir tonda boyatabilir veya mavi, pembe, yeşil gibi renkli ombre saç boyası renklerini deneyebilirsiniz.

Saça verilecek ton aralığına karar verildikten sonra, saçın boyanacak kısımlarına krep uygulanır. Krepin yoğunluğu aynı zamanda saçtaki parlaklık miktarını da belirler. Krepin yoğun olduğu durumlarda ton geçişleri daha ince ve açıkken, krepin az olduğu saçlarda geçişler daha keskin ve daha yoğun bir parlaklığa sahiptir. Krepin işlemi tamamlandıktan sonra, saçın belirlenen kısımlarına balayage uygulanır ve boyama işlemi tamamlanır.

Boyanan saçlar, rengi sabitlemek ve parlaklık kazandırmak için cilalanır. Bu şekilde istediğiniz ombre tonuna sahip olursunuz.

OMBRE: UYUMLU RENK TONU GEÇİŞİ

Renk ne olursa olsun bu uygulamanın amacı uyumlu ton geçişleri sağlamaktır. Ombre her kişinin yüzüne ve saç şekline uyabilen bir renklendirme tekniğidir. Bu uygulamada saç kökleri saçın kendi renginde bırakılır ve saç boylarına ve uçlarına kademeli olarak açılan bir ton geçişi uygulanır. Bu şekilde saçlara daha parlak, canlı ve modern bir görünüm kazandırılır.

Saç uçlarına doğru degrade ton geçişi kullanılır. Bu şekilde saçların daha parlak, modern ve canlı görünmesi sağlanır.

İstenirse doğal saç renginden 1 ila 3 ton daha açık renkler seçilebilir. Bu şekilde daha açık ve daha açık ton geçişleri de sağlanır. Sıra dışı, farklı bir görünüm isteniyorsa saç uçları saç köklerinden daha açık tonlarda boyanır.

OMBRE ÇEŞİTLERİ

Saçlara uygulanan 5 çeşit ombre uygulaması bulunmaktadır. İstenilen zevke göre uygulanabildiği için saçlara ayrı bir güzellik katmaktadır.

Ters Ombre Nedir?

Ombre uygulaması saçın köklerinden uçlarına doğru açılan bir ton geçişi uygulamayı hedefler. Ters ombre uygulamasında ise saç uçlarından yukarı doğru hareket ettikçe koyulaşan bir ton geçişi olur. Ters ombre uygulamasında ise saçın köklerine balayage uygulanır. Özellikle gri, platin sarısı, pembe, yeşil ve mavi gibi belirgin renkler bu teknikte sıklıkla kullanılır.

Edgy Ombre Nedir?

Çok koyu saç renklerinde kullanılır ve direkt en farklı renkle başlanır.

Yumuşak Ombre Nedir?

Orta saç renklerinin yumuşatılarak birbirine karıştırılmasıyla oluşturulan bir ombre türüdür.

Doğal Ombre Nedir?

Sarı, açık kahverengi veya kahverengi saçlarınız varsa, saç tonunuzdan 1 ila 3 ton daha açık bir tonu saç uçlarınıza uygulayın. Doğal bir görünüm elde edersiniz.

Renkli Ombre Nedir?

Bunlar sarı ve açık kahverengi tonlarının dışında saç uçlarına uygulanan farklı ve yaratıcı görünümlere sahip ombrelerdir. Bu renkler kırmızı, zencefil, yeşil, pembe, mor, beyaz, gri, turuncu vb. olabilir.

Ombre’yi kimler uygulayabilir?

Klasik saç ombre, doğal olarak parlak saçlara sahip olmak isteyen her kadına yakışan saç uygulamalarından biridir. Saçınızın hangi renk tonunda olursa olsun yakışır. Ayrıca saç modelinizin kıvırcık, düz veya dalgalı olması da sorun değildir. Her saç modeline yakıştığı bilinmektedir. Sarı Ombre siyah saçlarda bile yapılabilir. (Açma gerekebilir.) Saç renkleri ve saç kesimlerine karar vermeden önce yüz şeklinize yakışacak renk ve modeli seçmek önemli bir unsur olsa da ombre her yüz şekline yakışır.

Not: Ombre uygulanacak saç daha önceki uygulamalardan dolayı yıpranmış ise; Ombre işlemini bir süre erteleyip bakım yaptırmanız önerilir. Alternatif olarak işlemden sonra keratin bakımı yapılabilir.

Ombre Ne Kadar Kalıcıdır?

Ombre yaptırmak isteyen kadınların en büyük kabusu kuaförde geçirecekleri zamandır. Eğer düzenli olarak gittiğiniz bir kuaför ise kahve ve sohbet eşliğinde keyifli zamanlar geçirebilirsiniz.

Ombre, açılarak ilerlediği için saça direkt uygulanmasına veya baz rengi değiştirildikten sonra uygulanmasına göre kalıcılık süresi değişmektedir.

Direkt saça uygulanacaksa minimum 2-3 saat arasında değişmektedir. Kuaförünüzün maharetli elleri de süreyi değiştirebilir.

Ombre uygulanacak saç dipleri de değiştirilecekse 6 ile 8 saat arasında değişmektedir. Bakım ve diğer işlemler eklenmek isteniyorsa bu süre tüm gününüzü alabilir. Sabahın erken saatlerinde veya randevu alarak gitmeniz önerilir.

İyi günlerde kullanmanızı dileriz.

İlk yorum yapan olun

Bir yanıt bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.


*