Pirinç Suyu Ne İşe Yarar? Pirinç Suyunun Cilde ve Saça Faydaları nelerdir?

Yeni Haber Merkezi

Pirinç Suyunun Faydaları Nelerdir? Pirinç Suyunun Cilt ve Saç İçin Faydaları Nelerdir? Pirinç suyu, pirinç pişirildikten veya ıslatıldıktan sonra kalan nişastalı sudur. Saçları pürüzsüz ve parlak hale getirdiği ve daha hızlı uzamasına yardımcı olduğu düşünülmektedir. Pirinç suyu cilt üzerinde de etkilidir. Cildi pürüzsüz ve sağlıklı hale getirmeye yardımcı olur.

Bu yönde yapılan çalışmalar pirinçte bulunan inositol adlı bir bileşiğin saçı onardığını ve olası hasarlardan koruduğunu desteklemektedir. Başka bir bilimsel kanıt bulunamasa da pirinç suyu kullananlar son derece memnundur.

Pirinç Suyu Nedir?

Özellikle cilt lekeleri, ton farklılıkları ve parlamaya karşı hızlı ve etkili bir çözüm olan pirinç suyu, Asyalılar tarafından yüzyıllardır kullanılmakta olup son zamanlarda ülkemiz de dahil olmak üzere tüm dünyada daha çok tanınmaya ve uygulanmaya başlanmıştır.

Hazırlanması oldukça basit ve evde rahatlıkla yapabileceğiniz pirinç suyu maskesi tarifi ile özellikle cilt tonunuza farklı şekillerde iyi gelecek pratik bir uygulama yapabilirsiniz.

Pirinç Suyu Maskesi Cilde Nasıl Uygulanır?

Malzemeler:

Yarım su bardağı pirinç İçme suyu

BAŞVURU:

Bir kaseye yarım su bardağı pirinç dökün. Daha sonra kasenin yarısını dolduracak kadar su ekleyin. İyice karıştırdıktan sonra bu karışımı yaklaşık 30 dakika bekletin. Daha sonra önceden hazırladığınız gözleri ve ağzı kesilmiş kağıt havlu maskenizi, bir süzgeç yardımıyla bir bardak suya dökeceğiniz pirinç suyuna batırın. Pirinç suyundan çıkardığınız maskeyi hafifçe sıkın ve yüzünüze yayın. Son olarak yaklaşık 15 dakika bekledikten sonra maskeyi çıkarın ve pamukla yüzünüzü silin.

Kakao ve Pirinç Suyu Maskesi

Malzemeler:

6 yemek kaşığı süt 1 yemek kaşığı pirinç unu 1 yemek kaşığı kakao

BAŞVURU:

Bu maskeyi, kakaonun antioksidan özelliklerini pirinç maskesinin cildi aydınlatıcı yönüyle birleştirmek için kullanabilirsiniz. Malzemeleri macun kıvamına gelene kadar iyice karıştırın. Kıvamı yayılmak için çok koyuysa, sürülebilir bir kıvam elde etmek için 2-3 damla argan yağı veya süt ekleyin. Fırçayla yüzünüze ve dekolte bölgenize uygulayın. En az 15 dakika ve en fazla yarım saat bekletin, ardından maskeyi yıkayın. Kuruttuğunuz cilde cilt tipinize uygun bir nemlendirici sürmeyi unutmayın.

Pirinç Unu Maskesi

Malzemeler:

Pirinç unu Orta boy patates

BAŞVURU:

Pirinç unu maskesinde pirinç suyu maskesinden farklı olarak pirinç unu ile birlikte orta boy bir patates kullanılıyor.

Soyulmuş patatesi rendeleyin ve suyunu sıkın. Pirinç ununu az miktarda patates suyuna yavaşça ekleyin ve macun kıvamına gelene kadar iyice karıştırın. Daha sonra elde ettiğiniz macunu yüzünüze uygulayın ve yaklaşık 15 dakika bekletin. Maskeyi yüzünüzden temizlemek için bol ılık su kullanabilirsiniz.

Bal Pirinç Suyu Maskesi Tarifi:

Öncelikle 3 yemek kaşığı pirinci haşladıktan sonra, haşlanmış pirinç suyuna bir yemek kaşığı bal ve yarım kase süt ekleyip iyice karıştırıyoruz. Bu karışımı cilde uygulayıp en az 20 dakika bekliyoruz. Bol ılık suyla duruluyoruz.

Pirinç Suyu Nasıl Saklanır?

Pirinç suyunu hava geçirmez bir kapta saklamamız gerekir, bu yüzden kavanoz, yiyecek saklama kabı veya kapaklı sürahi gibi bir şey seçmeliyiz. Pirinç suyunu buzdolabında saklamalıyız. Uygun şekilde saklanırsa bir haftaya kadar dayanır.

Pirinç Suyu Cildi Beyazlatır Mı?

Pirinç suyu, cildi güneşten koruyan enzimler ve bileşenler içerir. Asyalı kadınlar saatlerce güneş altında pirinç toplasalar bile, dışarı çıkmadan önce beyaz kalırlar ve güneş lekeleri oluşmaz. Pirinç suyu Hem güneşten koruyan hem de cilt tonunu açan pirinç suyu, düzenli kullanıldığında etkisini gösteriyor.

Pirinç suyu Cilde uygulanan bakım, cilt tonunu açmanın ve güneşten korumanın yanı sıra, gözenekleri tıkayan ve akneye neden olan kiri ve fazla yağı temizler, kırışıklıkların görünümünü hafifletmeye yardımcı olur.

Pirinç Suyunun Faydaları Nelerdir?

Pirinç suyu maskesi, cilt tonunu eşitleyen içeriği sayesinde cilt yüzeyinin çok daha sağlıklı ve dengeli görünmesini sağlar. Egzama, seboreik dermatit veya güneşten kaynaklanan bölgesel kızarıklıkları ve lekeleri cildin doğal rengine yaklaştıran bu maske, cildinizin daha güzel görünmesine yardımcı olur. Pirinç suyu maskesi, cilt tonunu açan, eşitleyen ve matlaştıran içeriğiyle hava koşulları, kozmetik ürünlerinin kullanımı ve benzeri nedenlerle oluşan cilt lekelerini gidermede oldukça etkili olan doğal bir maskedir. Patates suyuyla birlikte kullanabileceğiniz pirinç suyu, sadece cilt lekelerinize iyi gelmekle kalmaz, aynı zamanda ciltte oluşan morluklar ve benzeri lekeler üzerinde de olumlu etki gösterir. Benzer beklentilerle düzenli olarak uyguladığınız diğer maskelerin ana etkisine ek olarak cildinizi yumuşatmak, pürüzsüzleştirmek veya cilt lekeleriniz ile cilt renginizi iyileştirmek istiyorsanız, maske karışımlarınıza pirinç suyu ekleyebilirsiniz. Pirinç suyu maskesiyle ilgili bir diğer ipucu ise bu maske türlerini yüzünüzle birlikte boynunuza da uygulayabilirsiniz. Bu şekilde yüzünüzle boynunuz arasında herhangi bir ton farkı oluşmasının önüne geçmiş olursunuz.

Pirinç suyunun faydaları nelerdir?

Pirinç suyu, içeriğindeki bol miktarda PABA (para aminobenzoik asit) sayesinde cildi güneşin zararlı etkilerinden korur. En temel ve önemli faydalarından biri de cildi güneş ışınlarından korumasıdır. Uzakdoğu’da doğal güneş kremi olarak kullanıldığı bilinmektedir. Güne başlamadan önce cildine pirinç suyu uygulayan Asyalı ve Uzakdoğuluların çoğu bu şekilde güneşe çıkmaktadır. Para aminobenzoik aside ek olarak bir diğer doğal güneş kremi olan ferulik asit de içeren pirinç suyu, gün ışığında güçlü bir koruma sağlayarak lekelerden kızarıklığa, kırışıklıklardan ton farklılıklarına kadar güneşin neden olduğu birçok sorunu önler. İltihap giderici olarak tanımlanan ve yaraları iyileştirme, cildi koruma gibi etkileri bulunan allantoin, güneş dışındaki olumsuz dış etkenlere de karşı koyabilmektedir. Böylece pirinç suyunda bulunan yoğun koruyucu maddeler cildin çok daha geç yıpranmasına ve yaşlanmasına neden olmaktadır. Cildi güneşin zararlı etkilerinden koruyan ve aynı zamanda kademeli olarak beyazlatma sağlayan pirinç suyu, yaklaşık 1 aylık düzenli kullanımdan sonra cilde dikkat çekici düzeyde parlaklık ve berraklık kazandırır. Karma ve yağlı ciltlerin en büyük sorunu olan parlamayı pirinç suyu maskesi ile durdurmak mümkündür. Cilt yüzeyindeki sebum parlamaya ve sağlıksız ve çirkin bir görüntüye sebep olsa da düzenli olarak pirinç suyu maskesi uygulayarak bu olumsuz durumu ortadan kaldırabilirsiniz. Uzakdoğu’nun gençlik iksiri olarak da bilinen pirinç suyunun bir diğer faydası ise cildi sıkılaştırması ve kırışıklıkları azaltmasıdır. Kore, Çin ve Japonya gibi Asya ve Uzakdoğu toplumlarında en dikkat çeken detaylardan biri de şüphesiz insanların ciltlerinin parlak ve sıkı görünmesidir. Bu durumun ilk nedenleri arasında pirinç ve pirinç suyu yer alır.

Pirinç Suyu Saç Uzamasını Arttırır Mı?

Şu an için kanıtlanmış bir veri olmasa da Asya halkının yüzyıllardır bu bakımı yaptığını unutmamak gerekir. Asyalı kadınların uzun, parlak ve güçlü saçlarına baktığımızda bunu denemekte hiçbir sakınca olmadığını anlıyoruz.

Antioksidanlar açısından zengin olan pirinç, saç köklerini besler ve hasarlı hücreleri onarır. Bu, saç büyümesi için destekleyici bir ortam sağlayarak sağlıklı saçların uzamasına yardımcı olur.

Bu bakımı alışkanlık haline getirmek de önemli. Kullanıcılar ilk yıkamadan itibaren belirgin farklar gördüklerini bildirseler de en az 5-6 yıkamadan sonra istenilen parlaklığa ve canlılığa ulaştıklarını da belirtmişlerdir. Elbette saçların uzaması için belli bir zaman gerektiği düşünüldüğünde sabırla düzenli kullanıma devam edilmelidir.

Pirinç suyu saç maskesinin faydaları;

Saçlarınıza sağlıklı bir parlaklık ve pürüzsüzlük kazandırır. Kolayca taranan ve şekil alan yumuşak saçlar sağlar. Saçlarınızı kırılmaya ve kopmaya karşı dirençli hale getirir.

Editörün notu: Pirinç maskesi yaparken mutlaka organik pirinç kullanmalıyız. Pirinç maskesinin nişasta içeriği daha yoğun olduğu için cilt bakımı için daha faydalı olacaktır.

İlk yorum yapan olun

Bir yanıt bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.


*