Yıpranmış Saçlara Doğal Evde Bakım Önerileri 2024

Yeni Haber Merkezi

Yıpranmış Saçlara Doğal Evde Bakım Önerileri Güzellik ve bakım bir kadın için saçlarla başlar. Makyajsız, duru yüz güzelliği, parlak havalı ve bakımlı saçların varlığı ile fark edilir, fakat saçlar; Hava koşulları, mevsim geçişleri, kullanılan bazı ilaçlar ve renk değişimi gibi daha birçok sebepten dolayı yıpranırlar. Saçlarınızın üzerinde ki olumsuz bütün etkileri kaldırmak eskisi gibi ahenkle dans eden, kendimizi iyi hissettiren, bakımlı saçlara kavuşmak artık mümkün.

Basit, pratik ve zamanımızı almayan doğal yöntemleri 3 adımda evde nasıl uygulayabiliriz, gelin birlikte inceleyelim.

Yıpranmış Saçlara Kantaron Yağı

Doğanın bize bahşettiği 2 faydalı ürünün bir araya gelerek oluşturduğu “sarı kantaron yağı” değişimin başlangıç noktasıdır. Saça kazandırdığı faydaları sıralamak ve içeriğinden bahsetmek saatler alabilir.

Uzun vadede dökülmeyi sonlandırdığı kepeklenmeye izin vermediği, kırıklarda hızlı onarım sağladığı, saç derimizi kuruluktan koruduğu, saç köklerinin gözeneklerini açtığı, içerisinde ki zeytinyağının saça bıraktığı parlaklığı ve yumuşaklığı bilmemiz şimdilik bizim için yeterli sebeplerdendir.

Uygulama aşamasına geçtiğimizde, düzenli kullanmamız ilk aşamadır. Haftada bir defa duş almadan 1 saat önce masaj yaparak saç diplerine ve saç tellerine uygulanmalıdır. Bir bone veya havlu ile sarılmalı, sürenin sonunda ılık suyla kantaron yağı saçtan arındırılmalı. İlk uygulamadan sonra bile saçınızdaki parlaklık ve yumuşaklığı hissedeceksiniz.

Yıpranmış Saça Sirke İyi Gelir Mi?

Sirkenin yaşantımızda ki yeri ve önemi özellikle kadınlar tarafından bilinen bir gerçektir. Yaptığımız yemeklerden tutun da, temizlik konusunda bile her alanda kullanırız. Potasyum değeri yüksek olan sirkeyi şimdi de saçlarımıza bıraktığı ışıltıyla tanıyalım. Asidik bir madde olduğu için kullanımı arttırmadan ve alerjik durumumuza dikkat ederek kullanalım.

Uygulama;5 yemek kaşığı elma sirkesini 1 bardak suya karıştırın. Bu karışımı duşa girerken yanınıza alın, duş alma işleminiz bittiğinde, temiz saçlarınıza bu karışımı yavaş yavaş ve masaj yaparak uygulayın. 5 dk bekleyin  ve durulayın. Bu uygulamayı haftada birkaç defa yapabilirsiniz.

NOT: Işıltının yanı sıra ölü saç derinizden de kurtulacaksınız.

Aşırı yıpranmış saçlar için maske önerisi arıyorsanız, bu yazıyı okumaya devam edin. Saçlarınızın sağlıklı ve parlak görünmesi için düzenli olarak bakım yapmanız gerektiğini biliyorsunuzdur. Ancak bazen saçlarımız çevresel faktörler, ısı işlemleri, kimyasal işlemler veya genetik nedenlerle aşırı yıpranabilir ve kırılabilir. Bu durumda saçlarımızın ihtiyacı olan nem ve protein dengesini sağlamak için evde yapabileceğimiz doğal maskelerden faydalanabiliriz. İşte aşırı yıpranmış saçlar için maske önerisi:

Malzemeler:

1 adet yumurta2 yemek kaşığı bal2 yemek kaşığı zeytinyağı1 yemek kaşığı hindistan cevizi yağı

Yapılışı:

Yumurtayı bir kasede çırpın.Bal, zeytinyağı ve hindistan cevizi yağını ekleyin ve iyice karıştırın.Saçlarınızı ıslatın ve maskeyi saç diplerinden uçlara kadar eşit şekilde yayın.Saçlarınızı bir bone veya streç film ile sarın ve 30 dakika bekletin.Saçlarınızı ılık su ve şampuan ile durulayın.

Bu maskeyi haftada bir kez uygulayarak saçlarınızın nemlenmesini, yumuşamasını ve güçlenmesini sağlayabilirsiniz. Ayrıca saçlarınızın daha parlak ve canlı görünmesine de katkıda bulunabilirsiniz. Bu maske önerisi ile aşırı yıpranmış saçlarınıza yeni bir hayat verebilirsiniz.

Yıpranmış Saçlar İçin Maske Önerisi

Bal; Doğanın bize sunduğu hem lezzetli hem de faydalı bir besindir, içeriğindeki vitaminler, enzimler ve aminoasitler insan sağlığı için önemlidir.

Yumurta; İçeriğinde ki proteinler ve vitaminler bakımından zengindir,fakat yumurtanın saç diplerine direkt uygulandığında kepeklenmeye, alerjik hassasiyet yaratacağı bilinmelidir.

Bu yüzden bu 2 lezzetli ürünü bize en faydalı şekilde birleştirmek ve uygulamak gerekir.

Bal ve Yumurta Karışımının Saça Uygulanması

Yumurtanın sarısı iyice çırpılır, içerisine yarım çay bardağı bal eklenerek iyi bir kıvam olana kadar tekrar çırpılır. Saç diplerine gelmeyecek şekilde, dip kısma en yakın noktadan uçlara doğru uygulanır, kullanılmayan bir havlu yada bone ile sarılır.1 saatin sonunda ılık suyla saçlar yıkanır.

Bu maskeyi haftada bir uygulayarak mükemmel sonuçlara ulaştığınıza sizde inanamayacaksınız.

NOT: Alerjik reaksiyon gösteren kişiler ürünlerin kullanımında dikkatli olmalı, herhangi olumsuz yan etkiyle karşılaştığında kullanımı bırakmalı ve doktora danışmalıdır.

Yıpranmış Saça Ne İyi Gelir

Elma Sirkesi, Zeytinyağı, Kekik, Tuz, Su; Yağlı ve yıpranmış saçlara uygun bir maske tarifi arıyorsanız bu karışım aradığınız şey olabilir. Elma sirkesi saçı uzatır, patlatır, saç derisinin temiz ve parlak olmasını sağlar. Saç dökülmesini durdurur ve potasyum açısından zengindir.Kekik; saçı uzatır, saçı ağırlaştıran yağ oranını dengeler, saçtaki mikropları öldürür ve tonik görevi görür. Tuz ise kepeğe, mantara ve sedefe karşı etkili bir maddedir. Saç peelingi görevi görür, saçların uzamasını hızlandırır, dökülmeleri önler ve saçlara dolgunluk katar.

Bir çay bardağı elma sirkesi, bir çorba kaşığı kekik suyu, bir buçuk su bardağı su ve bir çay kaşığı tuzu bir kabın içinde karıştırın Saç diplerine masaj yaparak uygulayın ve saçlarınızı bir havlu ile sarın. İki saat başınızda beklettikten sonra saçlarınızı iyice yıkayın. İki haftada bir tekrar edilmesi yeterli olacaktır.

Yıpranmış Saça İyi Gelen Yağlar

Çam Terebentin, Biberiye, Çörekotu yağı; Bu karışım da boyanan yıpranan saçları onarmak için idealdir. Çam terebentin yağı, saçlardaki hasarı onarır, saçı uzatır, köklerini besler ve bakım yapar. Biberiye, antiseptiktir ve antimikroyaldir, saçları yumuşatır ve temizler. Çörekotu yağı ise; %35 bitkisel yağ, % 20 protein, %35 karbonhidrattan oluşur. Saçları ve kafa derisini besleme, saçları güçlendirme ve tazeleme gibi faydaları vardır.

Bir kase içerisine bu üç yağdan, beşer damla damlatarak bir karışım yaratabilirsiniz. Elde ettiğiniz bu karışımı iki farklı şekilde kullanabilirsiniz. Birinci yöntem; saçlarınıza maske olarak uygulamaktır. İkinci yöntem ise; üç yağdan birini kullandığınız şampuana katmaktır. Bunun için 25 damla yeterli olacaktır. Bu karışım saçlarınıza tazelik katacak ve şampuanın kimyasal etkilerinden saçlarınızı koruyacaktır.

Yıpranmış Saça İyi Gelen Şampuan

OGX Argan Oil ŞampuanElseve 6 Mucizevi Yağ Besleyici ŞampuanRestorex Onarıcı Bakım Kuru ve Yıpranmış SaçlarPantene Nem Terapisi ŞampuanGliss Serum Deep Repair Şampuan

4 Adımda Kuru Saç Bakımı Nasıl Olur?

Saçlarınız kuru ve kırılgan hale geldiyse onlara sağlık kazandırmak için evde çeşitli bakım önerilerini deneyebilirsiniz.

1. Bakım yağlarından destek alın

Zeytinyağı, kuru saçlar için en çok tercih edilen evde yapılan bakım yöntemlerinden biridir. Zeytinyağının kullanılmasının yanı sıra, hindistan cevizi yağı, badem yağı, jojoba yağı, hint yağları da kullanılabilmektedir. Bu yağlar E vitamini ve antioksidanlar yönünden oldukça  zengindir, bu özllikleri ile saçlarınıza nem kazandırır ve hasarı onarmaya destek olabilirler. Bu bakım yağlarını kuru saçlar için maske olarak evde kullanırken;

Yaklaşık yarım bardak ılık yağ ile saç diplerinize yavaş yavaş masaj yaparak yedirin ve saçlarınızın tamamına uygulayın.30 dakika kadar saçlarınızda bekletin. Bu sırada saçlarınızı havluyla sarabilirsiniz.Sonra saçlarınızı şampuanlayın ve durulayın.

2. Saç tipinize özel saç bakım ürünleri kullanın

Saçlarınızı doğru ürünlerle yıkamak saç bakım rutininin en önemli kuralı olmalı. Bunun için kuru ve yıpranmış saçlara Elidor Anında Onarıcı Bakım Serisi’ni önermekteyiz. Elidor Anında Onarıcı Bakım Şampuanı kalsiyum, C vitamini ve seramid içeren formülü ile yıpranmış saçlarınıza ihtiyacı olan bakım desteğini sağlamaktadır. İyi bir sonuç almak için, Elidor Onarıcı Şampuan ile Elidor Anında Onarıcı Bakım serisinde yer alan diğer ürünleri bir arada kullanmayı deneyin. Şampuanınızı her yıkamada Anında Onarıcı Bakım Kremi ile birlikte kullanabilir, daha sonra saçlarınızı Anında Onarıcı Etki 7/24 ile şekillendirebilir ve saçlarınıza haftada bir Anında Onarıcı Bakım Maskesi’ni uygulayabilirsiniz.

3. Diyetinizi değiştirin

Sağlıklı beslenmek ve diyetinize Omega-3 ve antioksidanlar bakımından zengin besinler eklemek saçlarınızın daha sağlıklı ve parlak görünmesini sağlayabilir. Bu yararlı bileşenlere sahip besinlerden bazıları şunlardır: Somon, uskumru, sardalya, ton balığı gibi yağlı balıklar, istiridye, yaban mersini, domates, ceviz, brokoli, fasulye…

4. Önleyici tedbirler alın

Yaşam tarzınızda bazı değişiklikler yapmak ve önleyici tedbirler almak da kuru ve yıpranmış saçlara sağlık katmaya yardımcı olabilir.

Aşırı güneşe maruz kalmaktan kaçının.Yüzme havuzlarını kullanırken bone ile saçlarınızı klordan koruyun.Sıkı atkuyruğu yerine gevşek saç stilleri deneyin.Saçlarınızı yıkarken sıcak su yerine soğuk veya ılık su kullanın. Soğuk su, nem kaybını azaltır.Kırık uçları önlemek için saçlarınızı düzenli olarak kestirin.Badem, argan, avokado gibi yumuşatıcı yağlar içeren nemlendirici özellikli şampuan ve saç kremi kullanın.Haftalık nemlendirici saç maskesi uygulayın.Isı ile şekillendirme araçlarının kullanımını azaltın.

Yıpranmış Saçlara Evde Bakım Önerileri

Önemli Not: Saç maskelerini uygulamadan önce küçük bir alanda test edin. Eğer cildinizde kaşıntı, kızarıklık, dökülme gibi reaksiyonlar görülürse bu bölgeyi bol suyla temizleyin ve maskeyi kesinlikle kullanmayın. Unutmayın, maskelerin saç tipleri üzerindeki etkisi farklı sonuçlar gösterebilir. 

Malzemeler; 1 yemek kaşığı bal, 1 yumurta, 4 yemek kaşığı elma sirkesi

Yapılışı: Yumurtayı güzelce çırpın ve üzerine sirkeyi ekleyin. Ardından balı da ilave ederek karıştırın ve nemli saçınıza sürün. 30 dakika beklettikten sonra ılık suyla durulayın.

Malzemeler; 1 yemek kaşığı tatlı badem yağı, 2 yemek kaşığı zeytinyağı, 1 yemek kaşığı bal, 1 yumurta, 1 B vitamini kapsülü (isteğe göre)

Yapılışı: Önce yumurtayı çırpın. Ardından diğer malzemeleri ekleyerek karıştırın. Nemlendirdiğiniz saçınızı fırça yardımıyla uygulayın 30 dakika bekletip durulayın.

İnce-Seyrek Saçlar İçin Maske

Malzemeler; 2 adet muz, 2 yumurta sarısı, 2-3 yemek kaşığı bal, 2 yemek kaşığı zeytinyağı, 1/2 fincan saç kremi

Yapılışı: Muzu çatal yardımıyla ezin. Diğer malzemeleri ekleyerek püre kıvamına gelinceye kadar karıştırın. Karışımızı saçınıza yedirerek uygulayın. 20 dakika bekletip soğuk su ile durulayın.

Kolay Kırılan Saçlar İçin Maske

Malzemeler; 2 yumurta sarısı, 3-4 damla limon suyu

Yapılışı: Yumurta sarısı ve limon suyunu karıştırın. Hazırladığınız maskeyi kökten saç uçlarına doğru uygulayın. 30 dakika bekledikten sonra bol suyla durulayın.

Boyalı ve Yıpranmış Saçlar İçin Evde Maske

Boyalı ve yıpranmış saçlar için evde yapabileceğiniz maske tarifleri şunlardır:

1. Zeytinyağı ve bal maskesi

Zeytinyağı ve bal, saçların nemlenmesine ve parlamasına yardımcı olan doğal ürünlerdir. Bu maske, boyalı ve yıpranmış saçların onarılması için oldukça etkilidir.

Malzemeler:

1 yemek kaşığı zeytinyağı1 yemek kaşığı bal

Yapılışı:

Zeytinyağını ve balı bir kasede karıştırın.Saçlarınızı şampuanla yıkadıktan sonra, karışımı saç diplerinden uçlarına kadar masaj yaparak uygulayın.Maskeyi 30-45 dakika bekletin.Ardından saçlarınızı bol suyla durulayın.

2. Yumurta maskesi

Yumurta, saçların protein ihtiyacını karşılamaya yardımcı olan bir besindir. Bu maske, boyalı ve yıpranmış saçların güçlenmesine ve daha sağlıklı görünmesine yardımcı olur.

Malzemeler:

1 adet yumurta1 yemek kaşığı zeytinyağı

Yapılışı:

Yumurtayı bir kasede çırpın.Zeytinyağını ekleyip karıştırın.Saçlarınızı şampuanla yıkadıktan sonra, karışımı saç diplerinden uçlarına kadar masaj yaparak uygulayın.Maskeyi 30-45 dakika bekletin.Ardından saçlarınızı bol suyla durulayın.

3. Avokado maskesi

Avokado, saçların nemlenmesine ve yumuşamasına yardımcı olan bir meyvedir. Bu maske, boyalı ve yıpranmış saçların daha parlak ve canlı görünmesini sağlar.

Malzemeler:

1 adet avokado1 yemek kaşığı zeytinyağı

Yapılışı:

Avokadoyu çatal yardımıyla ezin.Zeytinyağını ekleyip karıştırın.Saçlarınızı şampuanla yıkadıktan sonra, karışımı saç diplerinden uçlarına kadar masaj yaparak uygulayın.Maskeyi 30-45 dakika bekletin.Ardından saçlarınızı bol suyla durulayın.

Bu maskeleri haftada 1-2 kez uygulayarak, boyalı ve yıpranmış saçlarınızın onarılmasına ve daha sağlıklı görünmesine yardımcı olabilirsiniz.

Boyalı ve yıpranmış saçlar için evde bakım önerileri

Saçlarınızı yıkarken, ılık su kullanın.Saçlarınızı çok sık yıkamayın.Saçlarınızı kuruturken, yüksek ısıdan kaçının.Saçlarınızın boyanırken ve işlem görecekse, koruyucu ürünler kullanın.Saçlarınızın beslenmesine yardımcı olmak için, sağlıklı beslenin.

Bu önerileri uygulayarak, boyalı ve yıpranmış saçlarınızın daha sağlıklı ve parlak görünmesini sağlayabilirsiniz.

Aşırı Yıpranmış Saçlar İçin Maske Önerisi

Aşırı yıpranmış saçlar, kimyasal işlemlere maruz kalma, sık fön çekme, maşa yapma, boyama gibi nedenlerden dolayı zarar görmüş ve güçsüzleşmiş saçlardır. Bu saçlarda kırıklar, matlık, kuruluk ve cansızlık gibi sorunlar görülebilir.

Aşırı yıpranmış saçlar için evde yapabileceğiniz maskeler, saçlarınızın onarılmasına ve daha sağlıklı görünmesine yardımcı olabilir. Bu maskeler, genellikle doğal yağlar ve besleyici içerikler içerir.

Aşırı yıpranmış saçlar için maske önerileri:

Zeytinyağı ve yumurta maskesi: Zeytinyağı, saçların nemlenmesine ve yumuşamasına yardımcı olur. Yumurta ise saçların protein ihtiyacını karşılar. Bu maske, aşırı yıpranmış saçların onarılması için oldukça etkilidir.

Malzemeler:

2 yemek kaşığı zeytinyağı1 adet yumurta

Yapılışı:

Zeytinyağını ve yumurtayı bir kasede karıştırın.Saçlarınızı şampuanla yıkadıktan sonra, karışımı saç diplerinden uçlarına kadar masaj yaparak uygulayın.Maskeyi 30-45 dakika bekletin.Ardından saçlarınızı bol suyla durulayın.Hindistan cevizi yağı ve bal maskesi: Hindistan cevizi yağı, saçların nemlenmesine ve parlamasına yardımcı olur. Bal ise saçların güçlenmesine ve daha sağlıklı görünmesine yardımcı olur. Bu maske, aşırı yıpranmış saçların onarılması ve daha sağlıklı görünmesi için idealdir.

Malzemeler:

2 yemek kaşığı hindistan cevizi yağı1 yemek kaşığı bal

Yapılışı:

Hindistan cevizi yağını ve balı bir kasede karıştırın.Saçlarınızı şampuanla yıkadıktan sonra, karışımı saç diplerinden uçlarına kadar masaj yaparak uygulayın.Maskeyi 30-45 dakika bekletin.Ardından saçlarınızı bol suyla durulayın.Avokado ve zeytinyağı maskesi: Avokado, saçların nemlenmesine ve yumuşamasına yardımcı olur. Zeytinyağı ise saçların protein ihtiyacını karşılar. Bu maske, aşırı yıpranmış saçların onarılması ve daha sağlıklı görünmesi için oldukça etkilidir.

Malzemeler:

1 adet avokado2 yemek kaşığı zeytinyağı

Yapılışı:

Avokadoyu çatal yardımıyla ezin.Zeytinyağını ekleyip karıştırın.Saçlarınızı şampuanla yıkadıktan sonra, karışımı saç diplerinden uçlarına kadar masaj yaparak uygulayın.Maskeyi 30-45 dakika bekletin.Ardından saçlarınızı bol suyla durulayın.

Bu maskeleri haftada 1-2 kez uygulayarak, aşırı yıpranmış saçlarınızın onarılmasına ve daha sağlıklı görünmesine yardımcı olabilirsiniz.

Aşırı yıpranmış saçlar için evde bakım önerileri:

Saçlarınızı yıkarken, ılık su kullanın.Saçlarınızı çok sık yıkamayın.Saçlarınızı kuruturken, yüksek ısıdan kaçının.Saçlarınızın boyanırken ve işlem görecekse, koruyucu ürünler kullanın.Saçlarınızın beslenmesine yardımcı olmak için, sağlıklı beslenin.

Bu önerileri uygulayarak, aşırı yıpranmış saçlarınızın daha sağlıklı ve parlak görünmesini sağlayabilirsiniz.

İlk yorum yapan olun

Bir yanıt bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.


*