Bayatlamayan Pastane Usulü Kurabiye Tarifi, Tuzlu Kurabiye

Yeni Haber Merkezi

Bayatlamayan Pasta Tarzı Kurabiye Tarifi, Tuzlu Kurabiye; Evde az malzemeyle misafirlerinizin damağında ziyafet yaratacak bir kurabiye tarifi. Pratik yapılışı ve tarifi almak isteyen arkadaşlarınızın iltifatları sizi mutlu edecek. Tadına doyamayacağınız, bayatlamayan hamur işi tuzlu kurabiye tarifi:

Bayatlamayan Fırın Tarzı Kurabiye Tarifi, Tuzlu Kurabiyeler

Malzemeler:

1 paket margarin veya tereyağı 1 su bardağı sıvı yağ (200 ml. su bardağı) 1 su bardağı şeker 1 tatlı kaşığı tuz 3 yemek kaşığı elma sirkesi 1 adet kabartma tozu 1 adet yumurta İsteğe göre süslemek için susam veya çörek otu Aldığınız un (Unun kalitesine göre miktar değiştiği için miktar belirtilmemiştir)

Yapılışı:

Öncelikle bayatlamayan pastane tarzı kurabiyelerimiz için yumurta beyazını yoğurma kabına alalım. Yumurta sarısını ise başka bir kapta kurabiyelerin üzerine sürmek üzere ayıralım.

Yumurta beyazına un hariç tüm malzemeleri ekleyip tahta kaşıkla karıştırın. Yoğurma kabına 4 su bardağı un ekleyip tekrar karıştırın. Ele yapışmayan yumuşak bir hamur elde edene kadar un ekleyerek yoğurun.

Yoğurulan hamur isteğe göre unlanmış tezgahta oklava ile açılıp kalıpla şekillendirilir. Ya da elle istenilen şekilde yapılabilir. Yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine 1 parmak aralıkla yerleştirilir. Tepsinizin büyüklüğüne göre değişmekle birlikte hamurdan ortalama 1/5 tepsi kurabiye elde edilir.

Tepsiye dizdiğiniz bayatlamayan pasta kurabiyelerinin üzerine ayırdığınız yumurta sarısını sürün.

Kurabiyeleri zevkinize göre süsleyin (susam veya çörek otu) ve 180 derece fırında pembeleşene kadar pişirin. Daha fazla kızarmasını istiyorsanız tadında bir değişiklik olmayacaktır.
Deneyenlere afiyet olsun. Bu karşı konulmaz lezzetin diğer ikramlarınıza daimi eşlik edeceğinden emin olabilirsiniz.

Sağlıklı ve mutlu günler dileriz.

İlk yorum yapan olun

Bir yanıt bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.


*