Bebekte Yeşil Kaka Neden Olur?

Yeni Haber Merkezi

Bebeklerde Yeşil Kaka Neden Olur? Bebeklerde kaka rengi birçok şeyin işareti olabilir. Bebek ilk doğduğunda kaka rengi siyahtır. Kaka rengini belirleyen en önemli faktör bebeğin beslenmesidir. Kaka rengi bebeğinizin beslenmesine göre değişir. Birçok ebeveyn kaka rengine bakarak bebeğinin durumu hakkında endişelenir.

Aşağıdaki yazımızda bebeğinizin kaka renginin onun sağlığı hakkında ne anlama geldiği gibi ilginç detaylar bulacaksınız.

Soğuk Bir Bebeğin Kaka Rengi Ne Olur?

Bebeğinizin kakasında zaman zaman renk değişiklikleri olur. Bu, soğuk algınlığından ve bebeğinizin yediği yiyeceklerden kaynaklanabilir. Bebeğinizin kakası yeşilse, bunu normal kabul etmelisiniz. Bebeğinizin kakası birkaç gün boyunca değişmezse, doktorunuza danışmanızı öneririz.

Bebeklerde Siyah Kaka Neden Olur?

Siyah kaka genellikle yeni doğan bebeklerde birkaç gün görülür. Bebek doğduktan sonra bir süre geçmesine rağmen hala siyah kaka ile karşılaşıyorsanız, endişeleniyor olabilirsiniz. İlk doğan bebeklerin dışkılarına mekonyum denir. Bu mukus, deri hücreleri ve amniyotik sıvı içerir.

Bebeklerde Hardal Sarısı Kaka Neden Olur?

Emzirilen bebeklerin kakaları genellikle hardal sarısı olur. Bu normaldir. Bebeğinizin kakasının rengi birkaç gün içinde değişecektir.

Bebeklerde Turuncu Kaka Neden Olur?

Turuncu kaka, emzirilen ve mama ile beslenen bebeklerde görülür. Turuncu kaka rengi, bebeğinizin sindirim sisteminden alınan pigmentlerden kaynaklanır.

Bebeklerde Yeşil Kaka Neden Olur?

Bebeklerde ilk 6 ay yeşil kaka normaldir. Ancak bebeklerde yeşil kaka farklı nedenlerle oluşur. Birinci neden bebeklerin mama ile beslenmesidir. Diğer neden ise emzirme döneminde anne sütünün yağlı kısmından gelmemesidir. Bu durumlarda oluşan yeşil kaka normaldir. Ancak koyu yeşil ise katı gıdaya geçiş yapan bebeklere demir takviyesi yapılmalıdır.

Bazı durumlarda bebeğinizin kakası enfeksiyon nedeniyle yeşil renge dönebilir. Böyle bir durumla karşılaşırsanız doktorunuza danışmanızı öneririz.

Bebeklerde Kırmızı Kaka Neden Olur?

Dışkının rengi bebeğin yeme alışkanlıklarına göre belirlenir. Kırmızı dışkı genellikle katı gıdayla beslenen çocuklarda görülür. Bebeğiniz kırmızı renkte katı bir şey yemişse, bir sonraki öğünde dışkısının normale dönüp dönmediğini kontrol etmelisiniz.

Bebeklerde kırmızı kaka bazen kırmızı bağırsak enfeksiyonunun belirtisi olabilir. Bu gibi durumlarda doktorunuza danışmanızı öneririz.

Bebeklerde Kaka Renginin Değişmesi Hangi Durumlarda Tehlikelidir?

Dışkıdaki değişimin en tehlikeli yanı ishaldir. Bebeğiniz sık sık ishal oluyorsa, bunun nedeni belirli yiyeceklere karşı hassasiyeti olması olabilir.

Bebekler diş çıkarma döneminde sıklıkla ishal olurlar. Bunun nedeni, bebeğin diş çıkarma döneminde tükürüğünü yutması nedeniyle bağırsaklardaki sıvının artmasıdır. Bu, kakada değişikliklere neden olabilir. Bebeğinizin 24 saatten uzun süredir sıvı dışkısı varsa, kusuyorsa ve ateşi varsa, mutlaka bir doktora görünmelisiniz.

İlk yorum yapan olun

Bir yanıt bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.


*