Pedikür Evde Nasıl Yapılır? Pedikür Nedir?

Yeni Haber Merkezi

Evde Pedikür Nasıl Yapılır: Özellikle kadınlar yazın gelmesiyle birlikte heyecanlı ve tatlı bir telaşın içine giriyor. Bakım, güzellik ve estetik görünüm daha da önemli hale geliyor. Rengarenk, canlı elbiseler ve mini etekler gardıroplarda yerini alıyor. Bu kıyafetlere uygun sandaletler, terlikler ve açık burunlu ayakkabılar ise kaçınılmaz seçenekler. Bu seçenekler ayak bakımı ve pedikürün olmazsa olmaz bir hale gelmesini sağlıyor. Özellikle tatil dönemlerinde daha da önemli hale geliyor.

Güzellik merkezlerinde pedikür ve ayak bakımı çok zaman alır ve maliyeti ertelenmesine neden olabilir. Alacağınız basit bir pedikür seti ile evde harikalar yaratabilirsiniz. Daha ucuz olmasının yanı sıra zamanınız da size ait olacaktır.

Evde Pedikür Nasıl Yapılır?

Kendinize pedikür yaptırmak ilk başta zor görünse de, zamandan ve paradan tasarruf etmek kulağa hoş geliyor. Şimdi evde pedikür ve ayak bakımının nasıl yapılacağına dair adımları listeleyelim:
Öncelikle kullanılacak malzemeleri bir araya getirerek başlayalım.

Tırnak makası, isteğe bağlı tırnak törpüsü, tırnak eti makası veya pensesi, bir havlu ve ayaklarınızı koyabileceğiniz bir kap, ılık su, 2 yemek kaşığı tuz, biraz vazelin, tırnak etlerini geriye itmek için tahta bir çubuk, topuk törpüsü

Pedikür Yaptırmak İçin İpuçları

Tırnak etleri tahta bir çubuk veya törpü ucuyla geriye doğru itilir ve alt kısımları nazikçe temizlenir. (Tırnak eti: Tırnak kenarını çevreleyen koruyucu tırnak eti) Tırnaklar kesilecekse kesme işlemi yapılır. (Ayak tırnaklarının kare şeklinde kesilmesi uzmanlar tarafından önerilmektedir. Batık tırnakları önlemek için) Törpüleme tek yönlü hareketlerle yapılır. Tırnak yapısını ve şeklini bozmamak için. Tırnak içleri törpü ucuyla temizlenir ve törpüleme sonrası kalıntılardan arındırılır. İtilen tırnak etlerine vazelin sürülür. Tırnak etlerini nemlendirmek ve kesme işlemini kolaylaştırmak için. Ayaklar tuzlu sıcak su dolu bir kaba konularak 10 dakika yumuşaması beklenir. (Tuz ayakların rahatlamasına, kir, ölü deri ve bakterilerden arınmasına yardımcı olur.) Yumuşayan ayaklar havluyla kurulanır ve önce yumuşayan topuklar ve ayak iç kısımları topuk törpüsüyle ovularak ölü deriler temizlenir. Yumuşayan tırnak etlerinde belirgin bir kötü görüntü varsa tırnak makası veya cımbızla dikkatlice kesilir. (Uzmanlar bakteri oluşumunu engellemek için tırnak etlerinin kesilmemesini öneriyor.) Tekrar törpüleme yapılmamalı, ayaklar durulanıp pedikür tamamlanmalıdır. (Pedikürden sonra kolonya sürülmesi enfeksiyona karşı önlem sağlayacaktır.) İsteğe bağlı bir nemlendirici ile ayaklara masaj yapılarak nemlendirilmelidir.

Pedikür, Pratik ve Kolay Pedikür Nasıl Yapılır?

Evde pedikür işlemleri yapmaya vaktiniz olmadığında, “Hemen dışarı çıkmam lazım ama kıyafetime uyan bu ayakkabıları giyemiyorum” diye endişelenmeyin. Estetik açıdan hoş, bakımlı ayaklarla 5 dakikada dışarı çıkmak ve istediğiniz ayakkabıyı veya terliği giymek 2 ürünle mümkün. Bu ürünleri kullananlar şunları öneriyor:

Mara Hızlı Manikür

Manikür ve pedikürde kullanacağınız bu ürünle hem bakım hem de peeling yapmış olacaksınız.

Karıştır Kükürt

Manikür ve pedikürden sonra bu ürünü uygulayarak tırnaklarınızın sağlıklı uzamasını ve güçlenmesini sağlamanın yanı sıra el ve ayaklarınıza nem ve bakım da sağlamış olursunuz.

Pedikür uygulaması: Elinize az miktarda MARA QUICK alarak tırnaklarınıza ve bileklerinize kadar tüm bölgeyi masaj yaparak ovalayın. 1 dakika gibi kısa bir sürede ayak ölü deriden ve kirden gözle görülür şekilde arınacaktır. Tırnak etlerinin daha iyi temizlenmesi için bu süre biraz daha uzatılabilir. Televizyon izlerken otururken bu işlemi uygulamak çok kolaydır. Sık uygulayanlar ve ürünü uzun süredir kullananlar tırnak makası ve törpü dışında herhangi bir alet kullanmadıklarını söylüyorlar. Pedikür çok kısa bir sürede tamamlanıyor. Ayakları ılık suyla durulayıp kurutmak yeterli oluyor.

İkinci ürün nemlendirme ve bakım işlemi için yeterlidir. Karıştırın! Bir miktar Sulfur alın ve tırnak yatakları dahil ayak bileklerine uygulayın. Pedikür, bakım, nemlendirme ve peeling bir arada tamamlanır. İçeriğindeki mentol sayesinde istenmeyen kötü kokuların giderilmesine de yardımcı olur.

Dermatologlar tarafından test edilmiş bir üründür.

Not: Ürün içeriği kontrol edilmeden kullanılmamalı, içeriğindeki herhangi bir maddeye alerjisi olan kişilerin doktor onayı olmadan kullanmaları önerilmemektedir.

Pedikür Yaptırmanın Faydaları:

Manikür gibi pedikür de sağlık ve estetik görünüm için bir zorunluluktur. Düzenli pedikür yaptıran kişilerin elde ettiği faydaları sıralayalım;

Ayaklardan ölü derilerin atılması rahatlama sağlar – Estetik ve bakımlı bir görünüm sağlar, Kan dolaşımını hızlandırdığı için vücudu rahatlatarak ağrı oluşumunu engeller, Ayaklarda mantar ve bakteri oluşumu, kişinin evde veya güzellik merkezinde sadece kendisi tarafından kullanılan ürünlerle engellenir, Ayak derisinin yumuşak ve nemli olmasını sağlar, Doğru tırnak kesimi ve temizliği ile batık tırnak oluşumunu önler, Ayak sağlığı nedeniyle oluşan yürüme bozukluklarının önüne geçer.

Evde manikür nasıl yapılır yazımıza tıklayarak diğer yazımızı okuyabilirsiniz.

Sağlıklı ve keyifli günler dileriz.

İlk yorum yapan olun

Bir yanıt bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.


*