Yüzdeki Yağ Bezeleri Neden Olur? Nasıl Geçer?

Yeni Haber Merkezi

Yüzdeki Yağ Bezlerinin Nedenleri Nelerdir? Onlardan Nasıl Kurtulunur? Ayrıca şu şekilde de bilinir: “Binlerce” ayrıca olarak da bilinir Ciltte oluşan yağ bezleri cildin kusursuz ve pürüzsüz görünmesini engeller. Genellikle göz ve çene çevresinde yoğun olarak görülen yağ bezleri sağlığımız için tehlikeli olmasa da estetik açıdan olumsuz etki yaratır. Yüzdeki yağ bezlerinin oluşumuna ne sebep olur? Yüzdeki yağ bezlerinin nedenleri ve Yüzdeki yağlı lekelerden nasıl kurtuluruz? Bunların nedenlerini öğrendikten sonra pürüzsüz ve hayalinizdeki cilde kavuşabilirsiniz.

Yüzde oluşan yağ bezlerinin genellikle kendiliğinden kaybolduğu bilinse de, büyük ve iltihaplıysa bir dermatoloğa görünmek gerekir. Yağ bezlerini küçültmek ve daha sonra yok olmalarını sağlamak için evde merhemler kullanabilirsiniz. Sirke, çay ağacı yağı veya hint yağı da bezlerin küçülmesine yardımcı olur. Bu uygulamalara rağmen yağ bezleri küçülmüyorsa veya patlamıyorsa mutlaka bir dermatoloğa görünmelisiniz. Yağ bezlerinden nasıl kurtulacağınızı ve onlara neyin iyi geleceğini yazdık.

Yüzdeki Yağ Bezi Neden Oluşur?

Konunun uzmanları şöyle diyor:Yüzdeki yağ bezlerinin oluşumuna ne sebep olur?” Bu sorunun kesin bir cevabı yoktur. Milia veya yağlı kitle oluşumunun en belirgin nedeninin genetik faktörler olduğu gösterilmiştir. Yağlı kitle oluşumunun nedenlerini listelememiz gerekirse;

Aşırı veya dengesiz beslenme Yağlı besinlerin tüketilmesi Kan yağlarında artış Aşırı kafein tüketimi Uykusuzluk Stres Yüksek kolesterol Korunmasız güneşlenme Cilt hassasiyeti

Cildinizde yağ bezleri varsa, evde yağ bezlerinden nasıl kurtulacağınıza dair çözümler aramak yerine, öncelikle bir dermatoloğa danışmanızı öneririz. Yüzde oluşan yağ bezleri genellikle yağlı ciltlerde görülür. Yağ bazlı cilt bakım ürünleri kullanmak ve yağlı yiyecekler tüketmek ciltteki yağ bezlerinin artmasına neden olur.

Yüzdeki Yağ Bezlerinden Nasıl Kurtulunur?

1. Aloe Vera jeli kullanımı

Aloe Vera doğanın bize verdiği en zengin nemlendirici ve mineraldir. cilt onarımı Ana bileşenlerden biridir. Aloe Vera bitkisini ikiye bölün ve sarı jeli boşaltın. Kalan şeffaf jelden küçük bir parça alın ve yağ bezinin üzerine koyun. Aloe vera jelini düzenli olarak kullanmak yağ bezlerinin küçülmesine yardımcı olur.

2. Soğan kürü yapımı

Soğanı kaynatıp içme suyunda bekletip, yemeklerden önce ve sonra içmek ciltteki yağ bezlerinin azalmasına yardımcı olur.

3. Sarımsağınıza iyi bakın

Antibiyotik özellikleriyle bilinen sarımsak, ciltteki yağlı lekeler için doğal bir çözüm olarak önerilir. Sarımsağı iyice ezin, ardından 3 damla elma sirkesi ve zeytinyağı ekleyin. Bu karışımı bir gece buzdolabında beklettikten sonra, ertesi gün yağlı lekelerin küçülmesine yardımcı olmak için hazırladığımız bu kürü uygularız.

4- Çay ağacı yağı

Çay ağacı yağı bakteri temizleyici ve iltihap giderici özelliğe sahiptir. Günde iki kez doğrudan yağ bezine veya çevresine uygulayabilirsiniz. Bu şekilde yağ bezinin iyileşme süresi kısalır ve bakteriler temizlenerek enfeksiyon riski önlenir.

5- Hint yağı

Yağ bezinin boyutunu, üzerine düzenli olarak hint yağı sürerek küçültebilirsiniz. Küçük bir pamuğa hint yağı dökün ve yağ bezinin üzerine koyun. Ayrıca üzerine sıcak bir havlu koyarak daha etkili hale getirebilirsiniz.

6- Elma Sirkesi

Elma sirkesi özellikle yağ bezini temizlemede etkilidir ve enfeksiyon riskini önler. Sirkeyi yağ bezinin üzerine dökün, ardından bir bandaj veya bir bez parçasıyla örtün ve bir süre bekleyin. Daha sonra bölgeyi nazikçe temizleyebilirsiniz.

Yağ Bezleri Kendiliğinden Geçer mi?

Yağ bezleri, epidermal kistler olarak da adlandırılır, kendiliğinden kaybolabilir veya aynı yerde aralıklarla ortaya çıkıp kaybolabilir. Göz çevresinde ortaya çıkan yağ bezleri genellikle kendiliğinden kaybolan yağ bezi tipinde değildir.

Göz Çevresindeki Yağ Bezi Göz Sağlığına Zarar Verir Mi?

Hayır, göz sağlığına herhangi bir olumsuz etkisi yoktur. Daha çok estetik bir rahatsızlıktır.

Yağ Bezi Tekrar Oluşur Mu?

Evet, geri gelebilir. Bu nedenle tedaviden önce veya sonra yağ beziyle ilgili bir doktora görünmek faydalıdır. Geri gelmemesi için yağ bezinin nedeni belirlenmeli ve tedavi edilmelidir.

Yağ Bezi Tedavisi İz Bırakır Mı?

Bırakmaz ve bırakmamalıdır. Her uygulamada olduğu gibi yağ bezlerinin tedavisinde de uygulamayı yapan kişi ve klinik ortam belirleyicidir. Bir doktor kontrolünde, cilt bakımı Kliniğimizde deneyimli uzman kadromuz tarafından uygulanan yağ bezi tedavileri genellikle iz bırakmaz.

İlk yorum yapan olun

Bir yanıt bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.


*