Baby Shower Ne Demek? Nasıl Yapılır? (Detaylı Anlatım)

Yeni Haber Merkezi

Baby Shower Nedir? Nasıl Yapılır? Baby shower partisi, köklü bir geçmişe sahip Amerikan kültüründen olup ülkemizde de son yıllarda yapılmaya başlanmıştır. Peki baby shower partisi nedir? Baby shower partisi hakkında merak edilenleri yazımızda sizler için derledik, gelin birlikte inceleyelim.

Baby Shower Ne Demektir?

Baby shower, hamileliğinin son aylarında olan anne adayının annesi, kardeşleri (varsa) veya yakın arkadaşları tarafından düzenlenen bir partidir. Parti, anne adayının evinde yapılmaz, bunun sebebi anne adayının parti hazırlıkları sırasında yorulmasını ve sonrasında oluşacak karmaşayı önlemektir.

Partinin amacı son aylarında olan anne adayına hem manevi hem de maddi destek sağlamaktır. Anne adayının son günlerine yaklaşırken yaşadığı kaygıyı eğlenceli bir parti ile azaltmak ve anne adayına bebeğe götürülecek hediyelerle destek olmak için düzenlenmektedir.

Genellikle kadınların katıldığı bir parti olsa da son zamanlarda herkesin katıldığı bir parti haline gelmiştir. Buna çay partisi de diyebiliriz, baby shower partileri her bütçeye uygun şekilde çeşitli şekillerde yapılmaktadır.

Bebek Duşu Ne Zaman Yapılır?

Bebek doğmadan önce yapılır, hamile anne Bebek 6 aylık olduktan sonra her ay yapılabilir ancak en uygun zaman doğumdan 2 ay öncesidir.

Baby shower partilerinin olmazsa olmazı fotoğraf çekimidir, bu nedenle parti yapıldığında anne adayının karnının görünmesi daha anlamlı olacaktır.

Bebek Duşu Nasıl Düzenlenir?

Bir nevi çay partilerine benzeyen baby shower partilerinin amacı, anne adayının deneyimlerini arkadaşlarıyla paylaşmasını ve anne adayının moralini en üst seviyede tutmasını sağlamaktır.

Bebek Duşu İçin Parti Fikirleri

Baby shower çerçevesi hazırlayarak misafirlerinize güzel bir anı bırakabilirsiniz. Bunu tişörtlere bastırıp misafirlerinize hediye edebilirsiniz. Bu partinin hatırası olarak misafirlerinize biberon şeklinde şekerler ve çikolatalar yaptırıp misafirlerinize dağıtabilirsiniz. Aranızda farklı oyunlar oynayarak günü eğlenceli hale getirebilirsiniz, ilgi çekici oyunlardan bazıları; anne adayının göbek çevresini tahmin etme, anne adayına biberondan süt içirme, oyuncak bebeğe bez bağlama oyunu oynayarak misafirlerin daha iyi sohbet etmesini sağlayabilir ve böylece partiyi eğlenceli hale getirebilirsiniz.

Bebek Duşu Parti Malzemeleri

Parti yaptığımızda aklımıza ilk gelenler rengarenk süslemeler, kurabiyeler, pastalar ve balonlardır.

İlk olarak seçeceğiniz şey baby shower temalı bardak, tabak, çatal, peçete ve masa örtüsüdür. Parti dükkanlarından alabileceğiniz taçlar takılabilir ve anne adayı için farklı renkte bir elbise satın alınabilir. Baby shower malzemeleri arasında en önemli yer poster ve duvar süsleri ile masa süsleri yer alır. Zemine daha zengin görünmesi için renkli balonlar serpilir. İsterseniz tüm parti malzemelerini internetten satın alabilirsiniz.

Bebek Duşu Partisi İçin Ne Hediye Alınır?

Bebek Bezi PastasıBebek AlbümüPaçavra Bebekler. Şık Önlükler. Bebek kıyafetleri. Kapı Süslemeleri. Bebek Battaniyesi. Bebeğin El ve Ayak İzi için Kalıp. Bebek banyosu. Renkli patikler. Emzik ve biberon seti. Bebek taşıma çantası. Temassız termometre. Biberon ısıtıcısıAkıllı bebek kamerasıBeşik aksesuarlarıBebek arabasıBebek oto koltuğu

Bu yazımızda sizlere baby shower partisi nedir? Baby shower partisi nasıl organize edilir? ve baby shower partisinde alınabilecek hediyeler hakkında bilgi vermeye çalıştık. Sorularınızı yorum kısmına yazabilirsiniz.

İlk yorum yapan olun

Bir yanıt bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.


*