El Çatlaması Neden Olur? Nasıl Geçer?

Yeni Haber Merkezi

El Çatlaması Neden Olur ve Nasıl Tedavi Edilir? El çatlakları genellikle dış ortamlardan kaynaklanıyor gibi görünse de bunun altında yatan birçok neden vardır. Sıcak ve soğuktan etkilenen ellerimiz buna göre tepki verir.

El Çatlağı Neden Olur?

Genellikle çatlayan eller, su tüketimimizin az olmasından kaynaklanan cildin nem seviyesinin azalması sonucu oluşur. Günde 2 litre su içmek cildi nemlendirir ve çatlakları önler.

Ellerimiz güneş, hava, su ve toprak gibi sebeplerden dolayı çatlayabilir. Kadınların evde kullandıkları kimyasal temizlik malzemeleri de buna sebep olur, bu yüzden temizlik yaparken temizlik eldiveni takmak bu sorunu ortadan kaldıracaktır. Bu çatlaklar tedavi edilmezse sonuç egzamaya kadar gidebilir.

Bu, hamile kadınlarda çok yaygın görülen bir durumdur ve susuzluktan kaynaklanır. Susuz kalan vücut, cildin nem ihtiyacını karşılayamaz.

Özellikle kış aylarında kuru cilde sahip kadınlarda çok sık görülür. Kış aylarında ellerin çatlamasını önlemek için eldiven takılması önerilir.

El Çatlağı Nasıl Tedavi Edilir?

Ellerimizde çatlaklar oluştuğunda ilk olarak kimyasal kremlere başvururuz ama daha etkili ve ekonomik doğal yöntemler de mevcuttur.

El Çatlağı İçin İyi Gelen Doğal Yöntemler:

Ellerinizin kuruluğunu gidermek için, gece yatmadan önce ellerinize zeytinyağı ile masaj yapın, eğer ellerinize eldiven veya çorap giyerek uyuyorsanız, sabah kalktığınızda ellerinizin yumuşak olduğunu göreceksiniz. Düzenli kullanımda cildinize koruma sağlar. Zeytinyağınız yoksa alternatif olarak tereyağı kullanabilirsiniz.

Tatlı badem yağı, susam yağı, hindistan cevizi yağı, çay ağacı yağı gibi yağların cilde iyi geldiği bilinmektedir. Özellikle diyetten kaynaklanan kuru ellerde etkilidir.

Ellerinizin kuruluğunu gidermek ve yumuşatmak için 1 tatlı kaşığı zeytinyağını 1 tatlı kaşığı limon suyuyla karıştırın ve ellerinize masaj yapın. Limon suyu çatlaklara girdiğinde ilk başta doğal olarak yanacaktır, ancak kısa bir süre sonra ellerinizin daha yumuşak olduğunu göreceksiniz.

El Çatlaklarına İyi Gelen Kremler:

El çatlaklarına karşı sıklıkla kullanılan ve tercih edilen 10 kremi sizin için derledik.

Soğuktan Kaynaklanan El Çatlağına Ne İyi Gelir?

Öncelikle soğuktan çatlayan elleriniz için eldiven kullanmalısınız. Bu tür çatlaklar için doğal çözüm, ellerinizi zeytinyağı ile masaj yapmaktır, bu kuruluğu giderecektir. Sürekli kullanımda cildinizi koruyacaktır.

Ellerinizi yıkarken kullandığınız sabun nemlendirici olmalı ve diğer kimyasal sabunlardan uzak durmalısınız.

Türk kahvesi içmeyi seviyorsanız, bitirdikten sonra telvesiyle parmak uçlarınıza ve tırnak etlerinize masaj yapın. Kahve çatlaklara ve kuruluğa iyi gelir. Sürekli kullanımda parmaklarınızın daha yumuşak olduğunu göreceksiniz.

El Çatlağı İçin Hangi Doktora Görünmelisiniz?

Ellerinde çatlak olan kişiler mutlaka bir hastaneye gidip Dermatoloji uzmanına kontrol ettirmelidir. Uzman doktor çatlaklarınızı kontrol ettikten sonra size neler yapabileceğinizi söyleyecektir. Doktorunuz öncelikle kullanacağınız yağları ve kremleri önerecektir. Bir sonraki aşamada çatlaklarınızın durumuna göre hangi tedavi yöntemini uygulayacağına karar verecektir.

Limon Çatlak Ellere İyi Gelir mi?

Son zamanlarda el çatlaklarından muzdarip olan kişiler, özellikle kadınların sorunu olan çatlak ellere limonun çok iyi geldiği biliniyor. Kadınlar ellerine en az yüzleri kadar önem verdiği için evde limonla doğal bir krem ​​yapabilirsiniz. Limon, temizleyici özelliğiyle ellerinize çok iyi gelecektir. Bunun için yarım tatlı kaşığı limon suyu ve yarım tatlı kaşığı zeytinyağını karıştırıp ellerinize masaj yapın. Yarım saat bekledikten sonra durulayın. Ellerinizin çok yumuşak olduğunu göreceksiniz.

Parmak Uçlarında Çatlama Neden Olur?

Ellerimiz güneş, hava, su ve toprak gibi sebeplerden dolayı çatlayabilir. Kadınların evde kullandıkları kimyasal temizlik malzemeleri de bu sorunlara sebep olur, bu yüzden temizlik yaparken temizlik eldiveni takmak bu sorunu ortadan kaldıracaktır.

Bu çatlaklar tedavi edilmediği takdirde egzamaya yol açabiliyor.

Kışın Çatlayan Ellere Ne İyi Gelir?

Zeytinyağı yüz, saç bakımı ve cilt için oldukça önemlidir. Kışın çatlayan elleriniz için doğal bir yöntem olan karışımdan bahsedecek olursak, 2 yemek kaşığı zeytinyağı ve bir tutam vazelin kremini birkaç damla limon suyuyla karıştırıp krem ​​kıvamına getirin, bu kremi ellerinize masaj yaparak uygulayın, 20-30 dakika bekleyin ve ellerinizi ılık suyla durulayın.

Zeytinyağı ile karıştırılmış el ve vücut kremleri kullanabilirsiniz. Bu kremler ellerinizi nemlendirecek ve kurumasını ve çatlamasını önleyecektir.

BENZER KONULAR

Evde kolay manikür nasıl yapılır?

Evde kolay pedikür nasıl yapılır?

İlk yorum yapan olun

Bir yanıt bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.


*