En Erken Hamilelik Belirtileri Nelerdir?

Yeni Haber Merkezi

Hamileliğin En Erken Belirtileri Nelerdir? Anne olmak isteyen kadınlar hamilelik belirtilerini araştırıyorlar. Hamile kişilerin vücutlarında bazı değişiklikler oluyor. Vücudunuzdaki hormonal değişikliklerden hamile olup olmadığınızı anlayabilirsiniz. Ancak hamile olduğunuzu anlamanın kesin yolu test yaptırmaktır.

Aşağıdaki yazımızda hamileliğin en erken belirtileri hakkında detaylar yer almaktadır.

Gebeliğin Erken Belirtileri

Hamile kadınların vücudunda bazı değişiklikler meydana gelir. Aşağıda hamileliğiniz Erken belirtilerin neler olduğuna dair detaylar var.

Mide bulantısı ve kusma Yorgunluk hissi Baş dönmesi Uyku hali Aşırı yeme isteği Ruh hali değişimleri Şişlik ve kabızlık Kanama ve akıntı Hassas göğüsler Koyu renkli meme uçları Sık idrara çıkma Unutkanlık Cilt sorunları Aşırı yorgunluk hissi Adet gecikmesi Vücutta şişlik ve ödem Sırt ağrısı

Hamileliğin En Erken Belirtisi Nedir?

Hamileliğin en erken belirtisi adet gecikmesidir. Adet gecikmesi gibi bir sorun yaşıyorsanız mutlaka test yaptırmalısınız. Ruh hali değişimleri, yorgunluk ve halsizlik gibi hisler de hamileliğin en erken belirtileri arasındadır.

Hamileliğin ilk belirtileri döllenmeden 5-10 gün sonra hissedilebilir. Adet döneminiz öncesinde ve sırasında şişkinlik hissetmek hamileliğin ilk belirtilerinden biridir. Göğüs Meme ucunda hassasiyet, meme ucunun ve çevresindeki halkanın koyulaşması da hamileliğe işarettir.

Hamilelik Belirtileri Ne Zaman Başlar?

Hamilelik belirtileri ne zaman başlar? Hamile kadınlar merak eder. Bu belirtiler 4.-5. haftada ortaya çıkmaya başlar. Bu genellikle adetin gecikmesiyle çakışır. Kadınlar genellikle hamileliğin 2. ayından itibaren hamilelik belirtilerini hissederler.

Gebeliğin 1. Haftası Nasıl Anlaşılır?

Hamileliğin bir haftasını nasıl anlayacağınızın en önemli belirtisi adet gecikmesidir. Ancak adet gecikmeleri bazı sebeplerden de kaynaklanabilir. Bu nedenle hamile olduğunu anlamak isteyen kişiler kesin sonuç almak için test yaptırmalıdır.

Gecikmeli Dönem

Adet gecikmesi hamileliğin ilk ve en erken belirtisidir. Ancak, her adet gecikmesi hamilelik anlamına gelmez. Daha önce cinsel ilişkiye girdiyseniz, hamile kalma olasılığınız yüksektir. Bu nedenle, bir test yaptırmanızı öneririz. Hamilelik diye bir şey yoksa ve sık sık adet gecikmesi yaşıyorsanız, mutlaka bir doktora görünmelisiniz.

Göğüs Hassasiyeti

Hamilelik sırasında vücutta gözle görülür değişiklikler olur. Bu değişikliklerden biri de daha hassas göğüsler ve daha koyu meme uçlarıdır. Hamile kadınlar genellikle bu süreçte yüz üstü yatamazlar. Bu durumda, bunlar hamilelik sırasında görülen yaygın semptomlardır.

Sık idrara çıkma

Hamilelikte bazı hormonal değişiklikler olur. Bu değişikliklerden biri de sık idrara çıkmadır. Artan hormonlar ve büyüyen rahim nedeniyle mesane kapasitesinde bazı değişiklikler olur. Artan progesteron hormonu idrara çıkmayı artırır.

Halsizlik ve Uykululuk

Hamileliğin ilk üç ayında progesteron hormonu artar, bu da yorgunluk ve uykululuğa neden olur. Üçüncü ayın sonunda bu azalacak ve normal hayatınıza döneceksiniz.

Mide Bulantısı ve Kokuya Karşı Hassasiyet

Mide bulantısı ve koku hassasiyeti hamileliğiniz En sık görülen semptomlardan biridir. Mide bulantısı ve koku hassasiyeti HCG hormonuna bağlı olarak değişir. İkiz sahibi olacak adaylarda bu durum daha da yaygındır. Mide bulantısı ve koku hassasiyeti sorunları ilk üç aydan sonra devam etmez.

Duygusal Salınımlar

Hamile kadınlarda hormonal değişiklikler nedeniyle sıklıkla duygusal değişimler gözlemlenir. Hamile kadınlar genellikle aşırı duygusal, hassas ve depresiftir. Bu gibi durumlarda baba adayının anneye daha hassas yaklaşmasını öneriyoruz.

Kanama (Akıntılar)

Bazı kadınlar hamilelikten 10-14 gün sonra kanama yaşayabilir. Bu kanamaya yerleşme kanaması denir. Bu her kadın için geçerli değildir. Bunu yaşayan kişilerin endişelenmesine gerek yoktur. Bunun nedeni, döllenmiş yumurtanın rahmin iç astarına tutunmasına izin vermesidir.

Baş dönmesi

Hamilelikte ortaya çıkan belirtilerden biri de baş dönmesidir. Hamilelik sırasında Baş dönmesinin nedeni kan damarlarının genişlemesi ve kan şekerinin düşmesidir.

Sırt Ağrısı

Sırt ağrısı da hamilelikte sık görülen bir semptomdur. Genellikle hamileliğin ilk haftalarında görülür. Ancak bazı kadınlar hayatlarının ilerleyen dönemlerinde de sırt ağrısı yaşayabilir. Bu ağrı genellikle 27. ila 34. haftalar arasında daha yoğun hissedilebilir.

Cilt Sorunları

Hormonal değişiklikler nedeniyle ortaya çıkan sorunlar arasında cilt sorunları da yer almaktadır. Oluşabilecek cilt sorunları arasında kaşıntı, damar genişlemesi, lekeler, erkek tipi saç dökülmesi ve Tırnak kırılması gibi sorunlar Olabilir.

İlk yorum yapan olun

Bir yanıt bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.


*