Et Beni Nedir? Et Beni Neden Olur? Et Beni Tedavisi Nedir?

Yeni Haber Merkezi

Melanoma Nedir? Melanomaya Ne Sebep Olur? Cilt Benlerinin Tedavisi Nedir? Saplı cilt etiketleri olarak da bilinen cilt benleri, ağrıya, acıya neden olmayan veya kansere dönüşmeyen ben türlerinden biridir. Cilt benleri genellikle vücudun kıvrımlarında, boyun çevresinde ve koltuk altlarında görülür.

Genetik geçiş olasılığı yüksektir ve aile bireylerinden birinde varsa kişide görülme olasılığı daha yüksektir. Cilt etiketlerinin kökü yoktur ve genellikle ten rengindedir.

Et Unu Nedir?

Vücutta cilt etiketlerinin ortaya çıkmasının birçok farklı nedeni vardır. Cilt etiketleri en sık ter bezlerinin olduğu bölgelerde ortaya çıkar. Bu bölgeler en sık boyun, koltuk altı ve kasık bölgesidir. Cilt etiketi olan aile üyelerine sahip kişilerde cilt etiketi oluşma olasılığı daha yüksektir. Aşağıda listelenen nedenler de cilt etiketlerinin nedeni olabilir.

Aile bireylerine ait deri etiketlerinin varlığı Gebelik İnsülin direnci Tip 2 diyabet Bağışıklık sisteminin zayıflaması Sürekli balıkçı yakalı giysiler giymek Obezitede sürtünme Stres Ani kilo düşüşleri ve artışları Menopoz Hormon seviyelerindeki değişiklikler Enfeksiyonlar

Etlerden Nasıl Kurtulunur?

Cilt etiketlerini doğal olarak çıkarmak istiyorsanız, öncelikle sabırlı olmanız gerektiğini unutmamalısınız. Aşağıda sizin için en uygun uygulamayı sabırla denemenizi öneririz.

Elma Sirkesi Yöntemi

Bir pamuk topuna elma sirkesi damlatın, elma sirkesine batırılmış pamuk topunu cilt etiketinin üzerine koyun ve bir gece bekleyin. Bu işlem cilt etiketi düşene kadar tekrarlanır.

Limon Suyu Yöntemi

Limon, asidik yapısı ve pH düşürücü özellikleri sayesinde cilt etiketlerinden kolayca kurtulabileceğiniz doğal bir şifa kaynağıdır. Yarım bardak suyla bir limon limonun Suyu karıştırın ve karışımı pamukla cilt etiketlerine iyice uygulayın. Bu karışımı haftada 3-4 kez uygulayın ve cilt etiketleri bir ay içinde düşmeye başlayacaktır.

Aspirin Yöntemi

Aspirin cilt etiketlerinin düşmesine yardımcı olur mu? 2 aspirin bir yemek kaşığı suda ezilerek macun haline getirilir. Aspirin macununu cilt etiketlerine uygulayın ve cilt etiketini düzgün bir şekilde örtün. Ortalama 3 saat bekleyin ve ardından yıkayın. Haftada iki kez uygulayın. Bu yöntem diğer yöntemler arasında en etkili olanıdır. Cilt etiketleri yaklaşık 1 hafta sonra düşmeye başlayacaktır.

Hint Yağı Yöntemi

Sirkede olduğu gibi hint yağının da orijinalliğine dikkat etmelisiniz. 1 yemek kaşığı hint yağı ve 1 yemek kaşığı karbonatı karıştırın. Karıştırarak elde ettiğiniz karışımdan bir macun yapın ve cilt etiketlerine uygulayın ve cilt etiketlerini buna göre örtün. Ortalama 3 saat bekletin. Hint yağı yöntemini günde iki kez, sabah ve akşam yapabilirsiniz.

Çay Ağacı Özü Yöntemi

Benin olduğu bölgeyi pamuk yardımıyla temizleyin. Benin üzerine 2 damla çay ağacı yağı esansı damlatın, bırakın ve ben kaybolana kadar günde iki kez uygulamaya devam edin.

Kekik Yağı Yöntem

Kekik yağındaki bileşenler ciltte oluşan tümörleri yok eder ve vücudun diğer bölgelerinde tekrar oluşmasını önler. Kekik yağını bir pamuk topuna damlatın ve cilt etiketlerine uygulayın ve bunu günde iki kez uygulayın.

Bir Cilt Beninin Çıkarılması

Cilt etiketlerini koparmanız önerilmez. Cilt etiketlerini koparmak için çekmeyin, sıkmayın veya bükmeyin. Görünüm açısından sizi rahatsız etmeye başlarlarsa, seçebileceğiniz en sağlıklı yöntem bir cilt uzmanına gidip onun gözetiminde çıkarılmasıdır.

Et Beni Koparırsa Ne Olur?

Ben küçükse sorun olmayabilir ama büyükse kopup düştüğünde kanama olur ve kanayan bölge açık yara olacağından enfeksiyon kapma ihtimali yüksektir ve ayrıca iz kalır.

Et Köstebeği Kendiliğinden Düşer mi?

İnce saplı deri etiketleri bazen kendiliğinden düşebilir. Bazı kişilerde deri etiketi tahriş olabilir ve düşebilir, ancak enfeksiyon olmadığı sürece kendiliğinden düşmesi sorun teşkil etmez.

Deri etiketini bir iple sıkıca bağlayın, önemli olan ipin kalan kısmını dikkatlice kesmek, ipin uçlarını keseceğiniz makasın ucunu ateşte ısıtın ve soğumasını bekleyin, bunu enfeksiyonu önlemek için yapmalısınız. Deri etiketini bu şekilde bağladıktan sonra deri etiketinin kendiliğinden düşmesini sabırla beklemelisiniz.

Hangi bölüme gitmeliyim?

Cilt eti tedavisi için kişilerin genel cerrahi bölümüne veya dermatoloji bölümüne gitmesi gerekmektedir.

Devlet Hastanesi Ben Aldırma İşleminde Ücret Alıyor Mu?

Devlet hastanelerinde SGK’lı kişiler için ben aldırma işlemi 400 TL’dir. İlk ben aldırma işlemi 400 TL’dir ve sonraki tüm benler için ben aldırma işlemi başına 200 TL talep edilir. Kişinin SGK’ya bağlı olması gerekir.

Ben Aldırma İşlemi Acı Verir Mi?

Ben aldırma işleminde ağrı olur mu? Ameliyattan önce lokal anestezi uygulanır, bu nedenle ağrı veya acı hissedilmez. Lazer destekli uygulamalarda, ben alınırsa, tedaviden önce benin olduğu bölgeye uyuşturucu krem ​​uygulanır.

Ben Yetiştirmek Tehlikeli Midir?

Boyutları giderek artan benlere melanom denir. (melanom; (Cilde rengini veren melanositlerden kaynaklanan bir cilt tümörüdür.) şüpheli olmalıdır. Ben üzerinde oluşan renk değişimleri de dikkatlice gözlemlenmelidir. Vücutta bu özelliklere sahip bir ben görülürse, gecikmeden bir dermatolog tarafından muayene edilmelidir. Teşhis edilmeyen ve tedavi edilmeyen cilt kanserleri akciğerlere, karaciğere veya beyne hızla yayılabilir. Açık tenli kişiler daha fazla risk altında olsa da, herkes Cildi güneşin zararlı ışınlarından korumak için gereklidir önlemler alınmalı ve güneş ışınlarına doğrudan maruz kalmaktan kaçınılmalıdır.

İlk yorum yapan olun

Bir yanıt bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.


*