Gögüs Ucu Olmayan Anneler Nasıl Emzirir? En Etkili Yöntemler

Yeni Haber Merkezi

Meme Ucu Olmayan Bir Anne Nasıl Emzirilir? En Etkili Yöntemler: Meme uçlarınız düz veya içe dönükse, bebeğinizi emzirmenize yardımcı olacak yöntemler vardır. Bu yöntemlerle bebeğiniz daha rahat emebilir ve bebeğinizin süt aldığından emin olabilirsiniz.

Emziren Anneler İçin Meme Ucu Çıkarma Yöntemlerinin En Etkilileri

Meme ucunun şekli, boyutu ve görünümü her kadında farklıdır. Bazı kadınların meme uçlarının uçları çökük, küçük veya düz olabilir. Bazı kadınların meme uçları kahverengi bölgeden dışarı doğru çıkıntı yapar. Bazı düz meme uçları kahverengi bölgeyle aynı hizada olabilir. İçe dönük meme uçları kahverengi bölgeden dışarı doğru çıkıntı yapmaz ve içe dönüktür.. Bu nedenle bebeklerini emzirirken zorlu bir süreç yaşayabilirler. Ancak bu durumla karşılaşan emziren anneler hemen emzirmeyi bırakmamalı veya bebeklerini emziremedikleri için pişmanlık duymamalıdırlar. Bu tür sorunlarla başa çıkmak için etkili ve tamamen güvenilir yöntemler mevcuttur. Bu yöntemlerle meme uçlarınızı açığa çıkarabilir ve bebeğinizi rahatça emzirebilirsiniz.

Meme ucu aparatı kullanabilirsiniz;

Düz veya içe dönük meme ucu olan emziren anneler için özel olarak tasarlanmış meme uçlarını çıkarmak için ürünler mevcuttur. Bu ürünleri satın alabilir ve meme uçlarınızı kolayca çıkarabilir ve bebeğinizi rahatça emzirebilirsiniz.. Bebeklerini emziren annelere özel olarak tasarlanan bu ürünlerin fiyatları, marka ve çeşidine göre değişiklik göstermektedir.

Silikon emzik kullanabilirsiniz;

Silikon meme ucu koruyucusu da etkili bir yöntemdir. Meme uçları içe dönük veya düz olan emziren anneler için özel olarak üretilen silikon emzik kullanarak bebeğinizi rahatça emzirebilirsiniz.. Silikon emzikler genellikle eczanelerde satılır veya internet üzerinden sipariş verilebilir.

Emzirirken bebeğinizin ağzına birkaç damla süt damlatın;

Eski zamanlarda kullanılan yaygın yöntemlerden biridir, Meme ucu olmayan annelerin kullandığı bir yöntemdir. Çoğu zaman işe yaramıştır, bu yöntemi denemek için önce elinizle birkaç damla süt sağmalısınız. Bebeğiniz meme ucun Bebeğiniz emmeye çalışırken elinizle göğsünüzü sağın ve ucuna kadar getirdiğiniz sütü ağzına damlatın. Bebeğiniz sütü tattığında refleks olarak meme ucunu kavramaya başlayacaktır.

Göğüs pompası kullanabilirsiniz;

Piyasada iki tip göğüs pompası bulunmaktadır: elle çalıştırılan ve elektrikli. Tercih ettiğiniz pompalama stiline göre bir tane satın alarak hem düz ve içe dönük meme ucunuzu çıkarabilir hem de bebeğinizin içemediği sütü sağabilirsiniz.

Göğüs Egzersizlerini Düzenli Yapın;

Meme uçlarınızın çıkmasını sağlamak için her gün meme egzersizleri yapabilirsiniz. Örneğin, Hoffman egzersizi göğüslerinizi germeye yardımcı olan bir egzersizdir. Göğüslerinizin kahverengi bölgesini iki elinizin başparmaklarıyla yavaş hareketlerle sağa ve sola germeye çalışın ve aynı şekilde meme ucunuzun alt ve üst kısımlarını germeye çalışın, meme ucunuzu parmağınızla hafifçe yuvarlayın, böylece göğsünüzü uyarın ve dikleştirin.

C Hold’u deneyin:

Bir elinizle başparmağınız yukarı ve 4 parmağınız aşağı bakacak şekilde memenizi C şeklinde hafifçe sıkın. Diğer elinizin başparmağı ve işaret parmağıyla içe dönük meme ucunuzu dışarı çekmeye çalışın.

V Hold’u deneyin:

Klasik V şeklinde emzirme tutuşu, meme ucu olmayan annelere yardımcı olabilir. Bu yöntem için, meme ucunu işaret ve orta parmaklarınızın arasında tutun. Aynı zamanda, göğsünüzü hafifçe sıkmaya ve meme ucunu dışarı itmeye çalışın.

Diğer Kaynaklar;

Anne Sütünü Artırmanın Yolları ve En İyi Meme Ucu Kremleri ve Bebek Neden Memeyi Reddeder? Makalemiz size yardımcı olabilir.

İlk yorum yapan olun

Bir yanıt bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.


*