İstanbul Öğrenci Yardımları Nelerdir? İBB Bursu Başvurusu Nasıl Yapılır?

Yeni Haber Merkezi

İstanbul Öğrenci Yardımları Nelerdir? İBB Bursuna Nasıl Başvurulur? İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB), ihtiyaç sahibi öğrencilere çeşitli yardımlar sağlar. Bu yardımlar, öğrencilere eğitimlerinde destek olmak ve eğitim masraflarını karşılamalarına yardımcı olmak için sağlanır. İstanbul’daki öğrencilere sağlanan yardımlar şunlardır:

Genç Üniversite Öğrencisi Eğitim Yardımı: Bu yardım İstanbul’da yaşayan ve yüksek öğrenim gören öğrencilere verilir. Yardım miktarı öğrencinin öğrenim yılı ve eğitim seviyesine göre değişir.Sadece Okuduğunuz İçin Eğitim Yardımı: Bu yardım, şehit, gazi, engelli ve anne veya babasını kaybetmiş, İstanbul’da yaşayan ve ilkokul, ortaokul ve lisede okuyan öğrencilere verilmektedir. Yardım tutarı 500 TL olarak belirlenmiştir.Sosyal Yardım Kartı: Bu kart maddi olarak yetersiz öğrencilere ve ailelerine verilir. Öğrenciler kartla marketlerden yiyecek, kırtasiye ve diğer temel ihtiyaçlarını satın alabilirler.Teknik Eğitim Desteği: Bu destek İstanbul’da yaşayan ve meslek liselerinde okuyan öğrencilere sağlanmaktadır. Destek kapsamında öğrencilere bilgisayar, tablet ve diğer teknik cihazlar sağlanmaktadır.Spor Desteği: Bu destek İstanbul’da yaşayan ve sporda başarılı olan öğrencilere verilmektedir. Destek kapsamında öğrencilerin spor malzemeleri ve diğer ihtiyaçları karşılanmaktadır.Şartlı Eğitim Yardımı: Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından sağlanan bu yardım, ilkokul, ortaokul ve lise öğrencilerine verilmektedir. Yardım miktarı öğrencinin eğitim seviyesine göre değişmektedir.KYK bursları ve kredileri: Yüksek Öğrenim Kurulu tarafından sağlanan bu burslar ve krediler ihtiyaç sahibi öğrencilere verilir. Burs geri ödemesiz olarak verilirken, kredinin bir kısmının geri ödenmesi gerekir.İstanbul Büyükşehir Belediyesi bursları: İstanbul Büyükşehir Belediyesi tarafından sağlanan burslar ihtiyaç sahibi öğrencilere verilmektedir. Burs miktarı öğrencinin eğitim seviyesine göre değişmektedir.Özel kurum bursları: Bazı özel kurumlar öğrencilere burs sağlar. Bu burslar genellikle akademik başarıya, sosyal sorumluluk projelerine katılıma veya ihtiyaç sahibi öğrencilere dayanmaktadır.

İstanbul’da öğrencilere sağlanan yardımlardan faydalanabilmek için kişinin bağlı bulunduğu kuruma başvuruda bulunması gerekmektedir.

İstanbul Belediyesi Burs Veriyor mu?

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB), ihtiyaç sahibi öğrencilere burs sağlamaktadır. İBB bursları, İstanbul’da yaşayan ve yüksek öğrenim gören öğrencilere verilmektedir. Burs miktarı, öğrencinin öğrenim yılına ve eğitim seviyesine göre değişmektedir.

İMM bursu alabilmek için aranan şartlar şunlardır:

Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmak, İstanbul’da ikamet etmek, Ön lisans, lisans, yüksek lisans veya doktora öğrencisi olmak, Normal öğrenim süresi içerisinde öğrenimine devam etmek, Gelir durumu açısından maddi desteğe ihtiyaç duymak

İMM bursu başvurusu için gerekli belgeler şu şekildedir:

Başvuru formuKimlik belgesi (Nüfus cüzdanı, ehliyet, pasaport)Adres belgesi (ikametgah belgesi, kira kontratı, elektrik, su, doğalgaz faturası)Gelir belgesi (maaş bordrosu, tapu, araç ruhsatı)Eğitim sertifikası

İMM Bursuna Nasıl Başvurulur?

İMM burslarına başvurular internet üzerinden veya ikamet ettiğiniz yerdeki İMM Sosyal Yardım Merkezleri’nden yapılabilir.

Online başvuru yapmak için:

İMM web sitesine gidin. “Genç Üniversite Öğrencisi Eğitim Yardımı” sayfasını açın. Başvuru formunu doldurun. Gerekli belgeleri sisteme yükleyin. Başvurunuzu onaylayın.

Sosyal Yardım Merkezlerine başvuruda bulunmak için:

İkamet ettiğiniz yerdeki İMM Sosyal Yardım Merkezine gidin. Başvuru formunu doldurun. Gerekli belgeleri teslim edin.

İMM burslarına başvurular her yıl eylül ayında açılıyor.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin öğrencilere sağladığı burslar şunlardır:

Genç Üniversite Öğrenci Desteği: Bu burs İstanbul’da öğrenim gören öğrencilere verilmektedir. Burs miktarı 6.000 TL’dir.Sadece Okuduğunuz İçin: Bu burs, şehit, gazi, engelli veya anne veya babasını kaybetmiş ilkokul ve lise öğrencilerine verilir. Burs miktarı 500 TL’dir.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Burs Şartları Nelerdir?

İstanbul Büyükşehir Belediyesi burslarından faydalanabilmek için öğrencilerin aşağıdaki şartları taşıması gerekiyor:

Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmakAilenin/ebeveynlerin ölümü halinde İstanbul’da öğrenim görmek veya İstanbul’da yaşayan bir yakınının olmasıÖn lisans, lisans, yüksek lisans veya doktora öğrencisi olmakNormal eğitim süresi içerisinde eğitime devam edilmesi

Başvurular İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin internet sitesi veya mobil uygulaması üzerinden yapılabilecek.

İMM tarafından sağlanan öğrenci yardımlarından yararlanmak için, İMM web sitesi üzerinden veya ikamet ettiğiniz yerdeki İMM Sosyal Yardım Merkezlerine başvuruda bulunabilirsiniz. Başvuru için gereken belgeler şunlardır:

Başvuru formuKimlik belgesi (Nüfus cüzdanı, ehliyet, pasaport)Adres belgesi (ikametgah belgesi, kira kontratı, elektrik, su, doğalgaz faturası)Gelir belgesi (maaş bordrosu, tapu, araç ruhsatı)Eğitim sertifikası

İMM, sağladığı desteklerle öğrencilerin eğitim hayatlarına destek olmayı ve onların başarılı bireyler olarak yetişmelerine katkı sağlamayı amaçlıyor.

İlk yorum yapan olun

Bir yanıt bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.


*