Özkan Uğur Kimdir? Nerelidir? Kaç Yaşındadır?

Yeni Haber Merkezi

Özkan Uğur kimdir? Nerelidir? Kaç yaşındadır? MFÖ grubundan Özkan, Türkiye’nin en iyi bas gitaristlerinden biridir. Müzisyen, bas gitarist, perküsyonist, şarkıcı ve oyuncudur ve oldukça başarılı bir kişidir. Oyunculuk da yapan ünlü müzisyen, müziğin kendisi için çok önemli olduğunu ve her şeyden önce geldiğini belirtmiştir. Başarılı müzisyenin, çok farklı kişiliği ve canlı müzikteki sempatikliği ve canlılığıyla renkli bir sanatçı olduğu söylenebilir. Barış Manço’nun kendisine hediye ettiği bir Fender Jazz Bass kullanmaktadır. Şimdi gelin yazımızda Özkan Uğur’u birlikte tanıyalım.

Özkan Uğur kimdir?

Özkan Uğur, 17 Ekim 1953’te ailenin beşinci çocuğu olarak dünyaya geldi. Babasının adı Hurşit Uğur’dur. Reşat Nuri Güntekin İlkokulu’nda okurken mandolinle tanıştı. Fenerbahçe Lisesi’nden mezun oldu. Lise yıllarında “Atomikler” adında amatör bir grup kurdu ve dönemin popüler şarkılarını seslendirdi. Müzik kariyerine 1970 yılında Şerif Yüzbaşıoğlu Orkestrası’nda başladı.

Müzik kariyerine Şerif Yüzbaşıoğlu Orkestrası’nda başlayan Uğur, 1971 yılında Mazhar Alanson ve Fuat Güner’in kurduğu Kaygısızlar grubunda profesyonel olarak bas gitar çalmaya başladı.

1972 yılında kurulan Kurtalan Ekspres’in ilk kadrosunda yer alan Uğur, daha sonra aynı yıl kurulan Erkin Koray’ın Ter adlı grubunda çalmaya başladı. Ter’den sonra askerden dönen Barış Manço’nun yeniden kurduğu Kurtalan Ekspres’e katıldı ve 1973-1975 yılları arasında zaman zaman onlarla çalıştı.

Edip Akbayram-Dostlar ve Seyhan Karabay-Kardaşlar kadrolarında da yer alan Uğur, 1975 yılında Ersen ve Dadaşlar’da çalmaya başladı. Uğur, 1976 yılında Fuat Güner-Mazhan Alanson liderliğinde kurulan Tipi Beşlisi’ne katılınca müzik yolculuğunda Anadolu Rock sayfasını kapattı.

1978 yılında Galip Boransu ve Cengiz Teoman ile Grup Karma’yı kuran Uğur, Mazhar Alanson ve Fuat Güner ile aynı müzik dilini konuşuyordu ve MFÖ’nün Özkan’ıydı. Hayatında başka projeleri olmasına rağmen grubun ayrılmaz bir üyesiydi.

Özkan Uğur nerelidir?

Özkan Uğur İstanbulludur.

Özkan Uğur kaç yaşında?

Özkan Uğur 17 Ekim 1953’te doğdu ve 69 yaşında.

Özkan Uğur’un Gerçek Adı Nedir?

Raif Özkan Uğur’u canlandırıyor.

Özkan Uğur’un Boyu Kaç?

Özkan Uğur’un boyu 1,80 cm’dir.

Özkan Uğur kaç kilo?

Özkan Uğur’un kilosu 85 kg’dır.

Özkan Uğur Ne Zaman Vefat Etti?

Daha önce iki kez kansere yakalanıp iyileşen MFÖ grubunun müzisyeni ve solisti Özkan Uğur, 2022 yılının nisan ayında hastalığının bir kez daha nüksettiğini duyuran sanatçı, hayranlarına ilaç tedavisine başladığını ve bir süre sahnelere ara vereceğini duyurdu.

Tedavisinin iyi gittiğini ve önümüzdeki ay sahnelere dönebileceğini duyurdu.

Tedavi gördüğü İstanbul Acıbadem Altunizade Hastanesi’nde 08.07.2023 tarihinde 69 yaşında hayatını kaybeden Özkan Uğur, tüm sevenlerini yasa boğdu..

Özkan Uğur’un burcu ne?

Özkan Uğur Terazi burcudur.

Özkan Uğur Evli mi?

1989 yılından bu yana Aysun Aslan ile evlidir.

Özkan Uğur Nerede Okudu?

Fenerbahçe Anadolu Lisesi’nden mezun oldu.

Özkan Uğur Hangi Film ve Dizilerde Oynadı?

‘DOSTUM ŞEYTAN’ FİLMİYLE İLK KEZ GÜMÜŞ PERDEDE
MFÖ’nün grup olarak büyük başarı elde ettiği 80’li yıllarda oldukça üretken ve verimli olan Uğur, 1988 yılında Fuat Güner ve Mazhar Alanson’un da başrollerini paylaştığı Arkadaşım Şeytan filmiyle ilk kez beyazperdeye çıktı.

1996 yılında Yavuz Turgul’un yönettiği, başrollerinde Şener Şen ve Uğur Yücel’in yer aldığı filmHaydutOyunculuk kariyerinde de adından başarıyla söz ettiren Uğur, aynı zamanda çeşitli reklam filmlerinde de rol aldı. ATV’de yayınlanan Ağırınca Altın yarışmasını sundu.

Meltem Cumbul’un başrol oynadığı 1997 yapımı Uğur Turagay filmi Karışık Pizza‘nin soundtrack albümünde yer alan “Maksat Muhabbet Olsun” adlı şarkıyı seslendirdi.

‘BAND’DA ÇALDI
1999 yılında Eşkıya filminin de yönetmenliğini yapan Yavuz Turgul’un yönettiği uzun soluklu İkinci Bahar dizisinde Şecaattin karakterini büyük bir başarıyla canlandırdı. Dizideki rolüyle hafızalara kazınan Uğur, müzikal ve tiyatro yeteneğiyle büyük beğeni topladı.

2001 yılında Sinan Çetin’in yönettiği Komser Şekspir filminde kamera karşısına geçtikten sonra, 2002 yılında Suna Pekuysal ile başrolünü paylaştığı Yeter Anne dizisinde rol aldı. Dramdan komediye kadar farklı türlerde oldukça başarılı bir oyunculuk performansı ortaya koyan Uğur, tüm bu dönemlerde her şeyin üzerinde tuttuğu grubu MFÖ ile albüm ve konser çalışmalarına devam etti.

GARAVEL KARAKTERİNİ GORA’DA YİNE BÜYÜK BAŞARIYLA CANLANDIRDI
Alacakaranlık, Cennet Mahallesi ve İstanbul Şahidimdir gibi yapımlarda rol aldıktan sonra 2004 yılında Cem Yılmaz’ın gişe rekorları kıran filmi GORA’da Garavel karakterini başarıyla canlandırdı. GORA filminin müzikleri arasına giren “Olduramadım” adlı şarkıyla solo kariyerine adım attı.

2006 yılında “Alev Alçak 15 Dakika” dizisinde Fazıl karakterini canlandırdı.

2014 yılında Cem Yılmaz’ın yazıp yönettiği “Pek Yakın” adlı filmde Cem Yılmaz, Ozan Güven, Zafer Algöz, Şirincan Çakıroğlu, Çağlar Çorumlu, Ayşen Gruda ve Tülin Özen’le birlikte rol aldı.

Özkan Uğur Diskografisi

Barış Manço & Kurtalan Ekspresi
1972: Ölüm Allah’ın Emridir / Gamzeliyim Çare Bulamıyorum
1973: Lambaya Üfür / Hadi Gidelim Kuheylan
1973: Heart Mountain / Hey Büyük Topçu
1974: Bana Bakma / Gülme Gülme

Rıfat Öncel & Kurtalan Ekspresi
1973: Zeynebim / Bizden Dosta Selamlar

Erkin Koray & Ter
1972: Nefretin Garibi / Züleyha

Mazhar – Fuad
1974: Biz Türk’üz, Türk Diyoruz (LP)

Edip Akbayram & Arkadaşları
1974: Garip / Siyah Kaşlar

Ersen ve Kardeşler
1975: Merhaba Arkadaşlar / Neyi Beğendiğiniz ve Neyi Beğenmediğiniz Açık
1975: Kafanız Karışık Dolaşmayın / Güzelliğe Bakın
1976: Ekmek ve Ekmek / Zalim

Selda ve Dadalar
1976: Halk Şarkılarımız (LP)

Seyhan Karabay ve Kardeşleri
1976: Kan Davası / Çatıdaki Çuval

Beş İpucu
1976: Heyecanlı / Hop Sit Hop Stand

Karma Grup
1978: İmkansız / Mutlu Gülüşler

MFO
1984: Güneşe Karşı Yalnız
1985: Tamam Tamam Anladık
1986: Vak The Rock
1987: Sorun Yok
1990: Geldiler
1992: Agannaga Rüşvet
1992: Yolumdan Dönmeyeceğim
1995: MVAB
2006: AGU
2011: Ve MFO

Solo şarkılar
Let the Aim Be Chatting, Karışık Pizza filmi
Başaramadım GORA
Bakmam Gerek, Ersan Kuneri dizisi

İlk yorum yapan olun

Bir yanıt bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.


*