Siğillerden Kurtulma Duası – Bilgi Anne

Yeni Haber Merkezi

Siğillerden Kurtulmak İçin Dua Siğillerin üzerine okunması ve zamanla iyileşmesi gereken dualar vardır. Bunlar sadece dua ile veya tıbbi tedavi ve dua ile iyileştirilebilir.

Siğil Duası Türkçe Arapça Okunuş ve Anlamı

Siğiller için duanın Arapça okunuşu ve Türkçe anlamı şu şekildedir:

Bismillahirrahmanirrahim. Allah’ım, bize büyüklerin ve adillerin nimetlerini ver. Amin.

Duanın anlamı ise şöyledir; Ey büyükleri küçülten, küçükleri büyüten Allah’ım, üzerimdeki siğilleri küçült. Dua okunur ve bazı uygulamalara göre siğil olan bölgeye tuz sürülür, bazı uygulamalara göre ise metal sürülüp siğilin yok olması için dua edilir.

Siğillerin geçmesi için okunacak dualar nelerdir?

Genellikle ellerde ve vücutta görülen siğillerin tedavisi için en bilinen siğil duası okunur ve ardından diğer dualar okunarak tedavi yoluna gidilir.

Siğil ve temriye duası olarak okunan diğer dua ise şudur; Em ebramu emran fe inna mubrimun. Bu duanın anlamı ise şudur; Yoksa onlar meseleyi sıkı sıkıya mı tuttular? Doğrusu biz meseleyi sıkı sıkıya tutuyoruz.

Peygamber Efendimizin siğillere karşı okuduğu dua ve uygulaması ise şöyledir; Allahümme müsaghgiral kebiri ve mükebbiressağiri sağgir ma bi duaları, sedef parmağı siğilin üzerine konularak ve üflenerek okunur.

Siğiller için bir diğer uygulama ise bu duayı okuduktan sonra 3 adet kağıda Arapça edriy kelimesi yazılır. 3 ayrı kağıdın her birine 2 Fatiha ve 3 İhlas okunduktan sonra siğillere sürülür ve her gün bir kağıt yakılır.

Siğiller için bir diğer dua ise; la tera fiha ivacen ve la amla’dır. Dua her siğil için ayrı ayrı 21 defa okunur ve şifası Allah’tan istenir.

Siğiller için okunan dualar arasında özellikle ayaktaki siğiller için okunan dua şu şekildedir;

Senessemuhu alel hurtum. Inna belevnahum kema belevna ashabel paradise, iz aksemu la yasri munneha musbijin. Vela yestesnun. Fe tafe aleyha taifun min rabbike ve hum naimun. Fe asbahat kes sarim. Amin. Dua, ayaktaki siğilin üzerine kalemle daire şekli çizilerek ve Bismillah denilerek okunur. Her siğil için ayrı ayrı okunabileceği gibi siğiller geçene kadar da okunmaya devam edilebilir.

Siğiller için okunacak bir diğer dua ise vücuttaki her siğil için bir arpa tanesinin üzerine 21 defa okunup, ardından bir beze sarılıp toprağa gömülmesidir. Zamanla siğiller küçülür ve kaybolur. Bu uygulama için dua şu şekildedir; Ve yeseluneke anil cibali fe kul yensifuha Rabbi nefsa. Fe yezeruha kaan safsafa. La tera fiha ivacen vela emta. Şu şekilde okunur.

İlk yorum yapan olun

Bir yanıt bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.


*