Vazelinin Faydaları Nelerdir? Vazelinin Ham Maddesi Nedir? İçeriğinde Neler Var? 

Yeni Haber Merkezi

Vazelinin faydaları nelerdir? Vazelinin Hammaddesi Nedir? İçeriği Nedir? Herkesin bildiği ve kullanılmasa bile birçok evde bulunan vazelin, son zamanlarda araştırılan başlıca konular arasında yer alıyor. Kullanım alanına baktığımızda cilt bakımından temizliğe, yaraların iyileşmesinden saç bakımına, kaş ve kirpik uzamasına kadar uzanıyor.

Vazelin Nedir? Vazelinin Hammaddesi Nedir? Vazelinin İçeriği Nedir?

Robert A. Chesebrough isimli bir kimyager tarafından keşfedilen vazelinin hikayesi, 1859 yılında New York’ta yaptığı araştırmalarla başladı. Uzun süre üzerinde çalışan ve petrolden ayırdığı maddenin şifalı özelliklerini gören kimyager, 1870 yılında ürününü piyasaya sürdü.

Vazelin; Petrolün ayrıştırılması sonucu kalan, mineral yağların ve balmumunun karıştırılmasıyla elde edilen, koyu kıvamlı, şeffaf renkli, bilinen ilk faydası olan iyileştirici özelliği olan doğal bir üründür. Şu anda Türkiye ve dünyanın her yerinde satışı yapılan ürün, birçok sektörde kullanılmaktadır. Vazelinin maliyeti; kullanıldığı alanlarda kullanılan farklı ürünlere göre düşüktür.

Vazelinin faydaları nelerdir? Vazelin ne işe yarar? Vazelin yüze uygulanabilir mi?

Vazelinin ilk keşfedilme hikayesine baktığımızda yaralar, kesikler ve tahrişler için iyileştirici özellikleriyle karşılaşıyoruz. İlk olarak merhem olarak piyasaya sürülen ürün artık birçok alanda kullanılıyor ve faydalı.

Cilt bakım ürünü olarak kullanıldığında kuru cildi nemlendirir ve nemi cilde hapseder. A ve B vitaminleri açısından zengin bir ürün olduğundan cildi besler. Manikür ve pedikürde tırnak etlerine uygulandığında işlemi kolaylaştırır ve aynı zamanda besler. Kaş ve kirpik bakımı için ideal bir üründür. Kaşların uzamasında ve kirpiklerin uzamasında önemli rol oynar. Özellikle temizlik işlerinde toz alma amaçlı kullanıldığında uzun süre tozlanmayı önler. Ahşap ürünlerin uzun ömürlü ve parlak olmasını sağlar. Kapı gıcırtılarına karşı mükemmel ve masrafsız bir çözümdür. Makyaj temizliği ve cilt bakım işlemleri için kurtarıcı bir üründür.

Vazelin Ne İçin Kullanılır?

Birçok kişi Vazelin kullanıyor veya kullanmak istiyor Vazelin ne işe yarar? sorusuna bir cevap arıyor. Yani Vazelin ne işe yarar?

• Cildi nemlendirir.
• Cildin yatışmasına yardımcı olur.
• Ciltteki nemin buharlaşmasını önler.
• A ve B vitaminleri açısından zengin olan vazelin, cildin onarılmasına yardımcı olur.
• Tahriş ve yanma gibi çeşitli cilt sorunlarını ortadan kaldırır.
• Cilde şifa sağlar.

Vazelin Saç Uzatır mı? Vazelin Saça Zarar Verir mi? Vazelinin Saç İçin Faydaları Nelerdir?

Araştırmalar şunu gösteriyor ki VAZELİN İçeriğindeki mineraller ve yağlar saça zarar vermez, aksine birçok fayda sağlar. Besleyici özelliği sayesinde “Vazelin Saç Uzatır mı?” sorusuna da cevap verir.

Vazelin saç köklerine uygulandığında saç köklerini besler ve saçların daha kalın ve sağlıklı uzamasına yardımcı olur. Ayrıca besleyici özelliği ile daha hızlı uzamasına yardımcı olur. Herkes bilmese de vazelin yoğun kıvamı sayesinde bitleri ve sirkeleri öldürür ve ücretsiz rahatlama sağlar. Nemlendirici özelliği sayesinde saç derisinde kepek ve pullanma oluşmasını önler. Kuru ve yıpranmış saçlara bakım uygularken kabarık saçları yatıştırır ve elektriklenmeyi önler. İçerdiği mineraller ve yağlar sayesinde saçları besler ve daha parlak, daha bakımlı görünmesini sağlar.

Saça Vazelin Nasıl Sürülür? Saçtan Vazelin Nasıl Temizlenir?

Vazelin, yoğun kıvamı nedeniyle doğrudan saça uygulanması zor olduğundan eritilmelidir. Kullanılacak miktarda vazelinin altına sıcak su koymak vazelini eritecektir. Yazın bu işleme bile gerek kalmayacaktır. Eritilmiş vazelin, parmak uçlarıyla masaj yapılarak saç derisine uygulanır. Saç köklerine ulaşması sağlanır.

Vazelini saça uygulama işlemi basit olsa da saçtan çıkarma işlemi uzun sürebilir. Temizleyici ve saç dostu bir şampuan tercih edilmelidir. Şampuan, parmak uçlarıyla masaj yapılarak saç köklerine uygulanmalı ve özellikle ılık suyla durulanmalıdır. Durulama sırasında saçlar parçalara ayrılmalı, iki parmak arasına alınmalı ve kazınarak süzülmelidir. Bu işlem iyi uygulandığında ve su her zaman ılık olduğunda 2 şampuanlamadan sonra saçta vazelin kalmayacaktır.

Vazelin Cilde Sürülebilir mi? Cilde Faydaları Nelerdir? Cilde Zarar Verir mi?

Vazelin cilt bakım ürünü olarak kullanıldığı gibi birçok alanda da kullanılmaktadır. Özellikle kuru, tahriş olmuş ve çatlamış cilde uygulandığında iyileşme sağlar. Nemlendirici özelliği ile kuru cildi onarır ve nem seviyesini dengede tutar. Dirsekler, diz kapakları, kuru ve çatlamış dudaklar, topuklar, kuru ciltteki pullanmalar vazelin sayesinde onarılır.

Ana maddesine baktığımızda petrolün ayrıştırdığı bu katı madde kuru ciltler için onarıcıdır ancak yanlış, aşırı ve yağlı ciltlerde kullanıldığında faydadan çok zarar verir. Yağlı ciltlerde yüze sürülen vazelin gözenekleri tıkar ve sivilceye neden olur.

Pişikli Bölgeye Vazelin Sürülebilir mi? Vazelin Tahrişe İyi Gelir mi?

En çok merak edilen ve araştırılan konulardan biri de “Pişik olan bölgeye vazelin sürülebilir mi?” ve “Vazelin tahrişe iyi gelir mi?” Uygun fiyatı ve kolay ulaşılabilir olması, geçmişten günümüze vazeline olan talebin devam etmesini sağlamıştır.

Evet uzmanlar, içerdiği mineraller nedeniyle yaraları iyileştireceğini, nem ve parlaklık sağlayacağını, pişik ve tahrişe iyi geleceğini söylüyor. Özellikle bebeklerde kullanıldığında bebeklere uygun bir vazelin markası tercih edilmeli ve gereğinden fazla kullanılmamalıdır. Alerjik bir durum söz konusuysa uzmana danışılması önerilir.

Vazelin Kaş Uzatır mı? Vazelin Kirpik Uzatır mı? Nasıl Uygulanır?

Vazelinin kaş ve kirpik bakımında kullanıldığı gibi cilt bakımında da kullanıldığını söylemek mümkündür. İçerdiği mineraller besler ve aynı zamanda parlaklık verir.

Kirpikler için: Kullanmadığınız bir maskara fırçasıyla kirpiklerinize vazelin sürmek, sanki alnınıza doğru tarıyormuş gibi, doğallık, dolgunluk, parlaklık ve hacim kazandırır. Ayrıca kirpiklerin dökülmesini de önler. Vazelinin içeriğindeki yağ sayesinde kirpiklerdeki makyajı temizlemek bakımın yanı sıra kolaylık ve maliyet de sağlar.

Kaşlar için: Kirpiklere uygulandığında olduğu gibi aynı faydaları sağladığını söyleyebiliriz, ancak dökülen kaşların yerine yeni kaşlar çıkarır. Birçok kuaför ve cilt bakım uzmanı, her gece yatmadan önce kaşlara uygulanan Vazelin’in mükemmel sonuçlar verdiğini söylüyor. Düzenli olarak uygulamak önemlidir. Maskara, kaşlara fırça ile uygulanırken, kıl köklerine pamuklu çubukla uygulanmalıdır.

Vazelinin Temizlikte Kullanım Alanları. Vazelin Temizlikte Nasıl Kullanılır?

Şaşırtıcı ve zaman kazandıran konulardan biri de temizlikte Vazelin kullanımıdır. Peki Vazelin’i nasıl kullanırız?

Ahşap mobilyaların tozunu alırken, toz bezine sürülen az miktarda vazelin mobilyaya bakım sağlar ve uzun süre üzerinde toz birikmesini önler. Ahşap mobilyalar bakımla parlaklık kazanır ve uzun süre yeni veya yeni cilalanmış gibi görünür. Dikkat edilmesi gereken şey çok fazla vazelin kullanmamaktır. Ahşap kapılarda da aynı sonucu elde edebilirsiniz. Hem maliyetten hem de zamandan tasarruf sağlar.

Duşakabin, lavabo ve musluk temizliğinde su lekelerinden kurtulmak ve uzun süre temiz kalmasını sağlamak Vazelin ile mümkündür. Yüzeyde bıraktığı yağlı doku sayesinde kirler suyla yıkanıp gideceğinden uzun süre temiz ve parlak kalacaktır. Burada dikkat edilmesi gereken nokta az miktarda kullanılması ve uygulanan yüzeyde en az 10 dakika bekletilmesi ve temizlik sonrası yüzeyin kurutulmasıdır.

Vazelin Cinsel İlişki Sırasında Kayganlaştırıcı Olarak Kullanılabilir Mi?

Vazelinin içeriğine baktığınızda petrolün ayrıştırılmış ve katı bir kıvama sahip olduğunu görürsünüz, bu da vajinaya uygulanmaması gerektiği anlamına gelir. Çok yağlı olması sizi aldatmasın. Yağ bazlı kayganlaştırıcılar prezervatifleri eritir, bu nedenle bu nedenle bile kullanılması önerilmez.

Vajina temizliği önemlidir, enfeksiyonlara açık özel bir organdır. Bilinçsizce ve dikkatsizce kullanılan her ürün birçok hastalığa davetiye çıkarır. Uzmanlar, Vazelinin kayganlaştırıcı olarak kullanılmaması gerektiğini söylüyor.

Vazelin Fiyatları

Birçok alanda kullanılan vazelin, diğer ürünlere göre daha uygun fiyatlı olması sebebiyle tercih edilmektedir. Hemen hemen her evde bulunan vazelin fiyatları gramına ve markasına göre değişmektedir. Şu an piyasaya baktığınızda 50 gram vazelin 10 TL ile 50 TL arasında değişmektedir.

Vazelin Markaları

En çok tercih edilen Vazelin markaları da araştırılıyor, kullanım alanları ve fiyatları da araştırılıyor. En çok tercih edilen Vazelin markalarını sizler için listeledik.

Dalin marka vazelin en çok tercih edilen markalardan biridir. Nemlendirme özelliği ile ön planda olup farklı ürünlere sahiptir. Vaseline marka vazelin yorumcularından tam not alan ürünler arasındadır. Uni Baby marka vazelin geniş ürün yelpazesinden aldığı güvenle ilk sıralarda yer almaktadır. Yumuşak dokusu ve sağladığı sonuçlar sayesinde kullanıcılarından güzel yorumlar almaktadır. Johnson’s Baby vazelin Uni Baby gibi uzman markalar arasında en çok tercih edilen ürünlerden biridir. Rosense vazelin hızlı etkisi sayesinde en çok satın alınan ürünlerden biridir.

Yazdığımız bilgilerin faydalı olmasını umar, sağlıklı ve mutlu günler dileriz.

İlk yorum yapan olun

Bir yanıt bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.


*