Yüzü Nemlendirmek İçin Doğal Yöntemler Nelerdir?

Yeni Haber Merkezi

Yüzü Nemlendirmenin Doğal Yöntemleri Nelerdir? Kuru cilt sorunları cildin olması gerekenden daha hızlı yaşlanmasına, kırışmasına ve donuk ve cansız bir görünüme sahip olmasına neden olur. Sık banyo yapma, dengesiz beslenme, cilde kimyasal ürünler kullanma ve özellikle soğuk ve kuru kış aylarının etkileri nedeniyle yaygın görülen bir cilt sorunudur. Ciltte rahatsızlık, kaşıntı, kızarıklık ve pullanmaya neden olur. Bunlar sağlıksız ve sorunlu bir cilt görünümüne yol açar. Peki, yüzü nemlendirmenin doğal yöntemleri nelerdir?

Kuru bir cildiniz varsa, cildinize nem sağlamak için sağlıklı ürünler tüketmeye ve bol su içmeye dikkat etmelisiniz. Ayrıca sıcak banyo yapmaktan kaçınmalısınız ve nemlendiriciler kullanmak cildinizin daha elastik ve sağlıklı olmasına yardımcı olacaktır.

Kuru bir cilde sahipseniz bu sorunla başa çıkmak için pahalı kremler kullanmanız gerektiği anlamına gelmiyor çünkü mutfağınızdaki malzemelerle çözüm bulabilir ve böylece cildinizde daha fazla reaksiyona neden olabilecek kimyasal ve yağlı kremleri kullanmamış olursunuz.

Cildinizi doğal olarak nemlendirmek ve bakımını yapmak istiyorsanız, onu sağlıklı, parlak, canlı ve nemli tutmaya yardımcı olacak doğal yöntemleri denemelisiniz. Peki, cildimizi evde doğal olarak nemlendirmek için neler yapılabilir? Cildinizin nem dengesini sağlamak için uygulayabileceğiniz harika yöntemlerden bazıları şunlardır;

Bitkisel Yağlarla Cildinizin Nemini Hapsedin

Zeytinyağı, Hindistan cevizi yağı, argan yağı, susam yağı, badem yağı gibi sağlıklı yağlarla cildinizi nemlendirebilir, daha parlak ve yumuşak bir cilde sahip olabilirsiniz. Bu yağların faydalarından yararlanmak için dairesel hareketlerle vücudunuza masaj yapmanız yeterlidir.

Banyodan sonra veya gece yatmadan önce uygulayabilir ve sabah duş alabilirsiniz. Bu yağların içeriğindeki vitaminler sayesinde cildi besler, korur ve pürüzsüz bir görünüme kavuşmasına yardımcı olur.

Cildinizi Nemlendirecek 9 Doğal Cilt Maskesi

Cildinizi nemlendirmek için yüz maskeleri kullanarak etkili sonuçlar alabilirsiniz. Uyguladığınız maskeler düzenli kullanıldığında ciltte oluşan sorunları ortadan kaldırır. Genç, canlı ve parlak bir cilde kavuşmanıza yardımcı olabilir.

Aloe Vera Jeli ve Salatalık Maskesi

Kullanılacak malzemeler;

2 yemek kaşığı aloe vera jeli
1 salatalık

Hazırlık;

Salatalığı blender’a koyun ve aloe vera jelini ekleyin, koyu bir kıvama gelene kadar karıştırın. Bu karışımı yüzünüze uygulayın ve 25-30 dakika bekletin. Cildinizi ılık suyla temizleyin.

Süt ve Badem Maskesi

Kullanılacak malzemeler;

½ kaşık süt
3-4 adet badem

Hazırlık;

Bademleri bir süre sütte bekletin. Yumuşadıklarında kabuklarından çıkarıp havanda ezin. Toz haline getirdiğiniz bademleri süte ekleyip kıvam alana kadar karıştırın. Daha sonra cildinize uygulayıp 15 dakika bekledikten sonra yıkayın.

Estetik ve güzellik uzmanı Crompton’dan nemlendirici avokado maskesi

Yarım avokadoyu ezin ve 1 tatlı kaşığı zeytinyağı ile karıştırın. Çok kuru ciltler için 1 yemek kaşığı bal da ekleyebilirsiniz.

Maskeyi yüzünüze uygulayın, 15 ila 20 dakika bekletin ve ardından yıkayın. Üzerine bir nemlendirici uygulayarak etkisini iki katına çıkarabilirsiniz.

Bal Maskesi

Yüzünüzü sabun ve suyla yıkadıktan sonra, yüzünüze bir kaşık bal uygulayın. İsterseniz, daha az yapışkan ve çıkarılması daha kolay hale getirmek için balı saf suyla seyreltin. Balı durulamadan önce birkaç dakika bekletin.

Bal Avokado Maskesi

Malzemeler:

Yarım olgun avokado (koyu renkli – yumuşak)1 tatlı kaşığı organik bal

BAŞVURU:

Doğal avokado maskesi Hazırlamak için önce bir kasede yarım avokadoyu çatalla ezin ve cilde sürülebilecek kıvama gelene kadar karıştırın. Ezilmiş yarım avokadoya yarım tatlı kaşığı bal ekleyin ve malzemeleri karıştırın. Hazırladığınız karışımı yüzünüze maske olarak uygulayın. Maskeyi 10 dakika bekletin ve ardından cildinizi ılık suyla yıkayın. Cildiniz çok kuruysa maskeyi haftada iki kez cildinize uygulayabilirsiniz.

Yulaf Kepeği Maskesi

Malzemeler:

1 yemek kaşığı yulaf kepeği1 yemek kaşığı yoğurt2 tatlı kaşığı bal1 tatlı kaşığı zeytinyağı

BAŞVURU:

Maskeyi hazırlamak için öncelikle tüm malzemeleri bir kaseye koyup kaşıkla iyice karıştırın. Homojen bir karışım elde ettikten sonra maskeyi yüzünüze ve boynunuza uygulayın. 10-15 dakika bekledikten sonra cildinizi bol su ile yıkayın. Hazırladığınız maskeden bir miktar varsa hava almayan bir kavanoza aktarın. Maskenizi buzdolabında 1 haftaya kadar saklayabilir ve tekrar kullanabilirsiniz.

Suna Dumankaya Tarifi

Malzemeler:

1 tatlı kaşığı yeşil kil1 yumurta sarısı1 tatlı kaşığı bal4 damla lavanta yağı

BAŞVURU:

Maskeyi hazırlamak için tüm malzemeleri bir kasede karıştırın. Hazırladığınız karışımı yüzünüze uygulayın ve 20 dakika bekleyin. Maskeyi temizlerken yüzünüzü önce ılık suyla, sonra soğuk suyla yıkayın. Bu maskeyi haftada 3 kez cildinize uygulayabilirsiniz.

Kuru Ciltler İçin Maske Şems Arslan Tarifi

Kuru ciltler için maske Şems Aslan’ın da araştırdığı bir konudur. Kuru ciltlerde oluşan pullanma ve egzama oluşumu gibi sorunları tedavi eden bu maskenin içindeki nane kremi aynı zamanda gözeneklerin açılmasına da yardımcı olur.

Malzemeler:

300 gr gerçek tereyağı1 yemek kaşığı tarçın5 damla portakal yağı1 tatlı kaşığı nane kreması

BAŞVURU:

Maskeyi yapmak için önce tereyağını ocakta kaynayana kadar eritin. Sonra tarçını ekleyin ve bir süre karıştırın. Nane kremasını ve portakal yağını ekleyin ve düşük ateşte 20 dakika pişirin. Kremalı karışımı eski bir krema kabında saklayabilir ve hem maske hem de nemlendirici krem ​​olarak tekrar tekrar kullanabilirsiniz.

Vitamin Deposu Cilt Besleyici Yumurta Maskesi

Kuru ciltler için evde maske yapılabilir mi? Evdeki malzemeler yeterli olur mu? İşte size harika bir tarif! Cilt yapısı için önemli mineraller ve protein barındıran yumurta sarısı ile hazırlanan bu maske, solgun, sağlıksız ve yorgun görünümlü kuru cildinizi yumuşatarak canlı bir görünüme kavuşturuyor.

Malzemeler:

1 yumurta sarısı 1 tatlı kaşığı bal 2 tatlı kaşığı zeytinyağı

BAŞVURU:

Maskeyi hazırlamak için tüm malzemeleri bir kasede iyice karıştırın. Karışımı cildinize eşit şekilde uygulayın. 10-15 dakika bekledikten sonra bol soğuk suyla durulayın.

Kırışıksız ve ışıltılı pürüzsüz bir cilt için Taze maya maskesi ve maydanoz suyu Maskeyi siz de deneyebilirsiniz.

İlk yorum yapan olun

Bir yanıt bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.


*