Evde Manikür Nasıl Yapılır? Kolay Manikür Yöntemi 2024

Yeni Haber Merkezi

Evde Manikür Nasıl Yapılır? Kolay Manikür Yöntemi; Tırnak bakımı bir kadın için çok önemlidir. Estetik açıdan hoş tırnaklara sahip bir kadın konuşurken el kol hareketleri yapmaktan çekinmez. Vücut dilini iyi kullanır ve özellikle karşısındaki kişiyle konuşurken kendine güvenir. Tırnaklarının bakılıp beğenilmesinden bahsetmiyorum bile…

Bazılarımız için tırnak bakımı ve manikür ücretleri artık çok can sıkıcı. En az 15 gün arayla yapıldığında kendini gösteriyor. Ev işi ve çocuk bakımı yapan kadınların işi daha zor. Elbette çalışan kadınların bakımlı olması gerektiğini de unutmamak gerek… Kadınların işini kolaylaştıran ve daha az maliyetli ev manikürü:

Gerekli malzemeler:

Tırnak makasıEllerinizi koyacağınız bir kapBiraz vazelinİstediğiniz bir tırnak törpüsüTırnak etlerini kesmek için tırnak makası (tırnak eti pensesi)Tahta bir tırnak eti çubuğu (eğer yoksa, törpü ucu da işe yarar)Bir havlu ve ılık su (sıcaklık size kalmış)

Evde Kolay Manikür Nasıl Yapılır?

Maniküre başlamadan önce solmuş oje temizlenmelidir. (Kullanıcıların önerisi; Nemlendirici ve besleyici özelliği olan Parmex Aseton kullanabilirsiniz.)

El yapısına ve tırnak şekline göre seçim yapılır. (Kare tırnak, oval tırnak, badem tırnak veya kısa tırnak) Tırnak makası ile kesme işlemi tamamlandıktan sonra törpüleme işlemine geçilir. Tırnağa zarar vermeden aynı yönde hareketlerle törpüleme işlemi tamamlanır. Törpünün ucu ile tırnağın içi temizlenir. Tırnak etleri tahta tırnak çubuğu veya törpünün ucu ile nazikçe geriye doğru itilir. Tırnağa bir miktar vazelin sürülür.

Bu işlem tırnak etlerini yumuşatır ve kesme işlemini acısız ve kolay hale getirir. Eller ılık su dolu bir kaba yerleştirilir, 5 dakika içinde tırnak etleri ve eller yumuşar. Havluyla kurulandıktan sonra törpüleme işleminin sonucu kontrol edilir, herhangi bir sorun yoksa tekrar törpülemeye gerek yoktur.

Tekrarlanan işlemler tırnağın aşınmasına ve hasar görmesine neden olur. Yumuşamış tırnak etlerinde sadece uzamış ve aşırı olan tırnak etleri tırnak eti pensesi veya makasla kesilir. Görünümde rahatsızlık yoksa bakteri oluşumunu önlemek için kesmeniz önerilmez. Ellerinizi ılık suyla durulayıp nemlendirebilirsiniz. Manikürün sonucu sizi mutlu edecektir.
Not: Tırnaklarınızın manikürü 20 dakika sürecektir. Eğer bu kadar zamanınız yoksa, süreyi kısaltabilir ve ellerinizi suya batırmadan duş aldıktan hemen sonra işlemi uygulayabilirsiniz.

Manikürden Sonra Tırnak Cilası Uygulaması

Manikürden hemen sonra oje sürmek istediğinizde, nemlendirmeden önce oje bazı kullanmanız önerilir. Oje bazı, oje ile tırnak arasında doğrudan temas oluşmasını önleyecek, böylece koruyucu bir kalkan görevi görecek ve oje dayanıklılığını artıracaktır.

Bir diğer önerimiz ise özellikle koyu renk oje kullanmayı sevenler için. Koyu renk oje kullananlar bilir ki sonrasında temizlemesi biraz zordur ve leke kalabilir. Bunu önlemek için oje sürmeden önce oje sürmek önerilir. Bu şekilde tırnakla direkt temas etmeyen koyu renk ojeleri temizlemek daha kolay olacaktır.

5 Dakikada Manikür Nasıl Yapılır?

İster evde, ister güzellik merkezinde, ister spa’da manikür yaptırmış olun, tırnaklarınız belli bir süre sonra tekrar manikür yaptırmak isteyecektir. Estetik, güzel ve bakımlı tırnaklar için bu şarttır. Ancak bazen zamanımız buna izin vermez, hemen dışarı çıkmak zorunda kalırız. Ya da eşiniz veya çocuklarınız bir yere gitmek için sizi uzun süre beklemek istemez. Tatile gittiğinizde yanınızda bir sürü manikür seti taşımak istemeyebilirsiniz. İşte kullanıcıların böyle zamanlarda önerdiği 2 ürün. Bakım, peeling, nemlendirme, estetik görünüm hepsi bir arada ve sadece 5 dakikanızı alır…..

MARA HIZLI MANİKÜR

Manikür ve pedikürde kullanacağınız bu ürünle hem bakım hem de peeling yapmış olacaksınız.

KARIŞTIRMA KÜKÜRT

Manikür ve pedikürden sonra uygulayacağınız bu ürünlerle hem tırnaklarınızın sağlıklı uzamasını ve güçlenmesini sağlayacak, hem de el ve ayaklarınızın nemlenmesini ve bakımını sağlayacaksınız.

Bu iki ürünü sık sık kullandığınızda, zaman alıcı manikür sürecinden kurtulmuş olursunuz. Bakımlı ve estetik eller sizi bekliyor…

Başvuru:

Ellerinizi Mara Quick Manicure’e batırın, üründen biraz alın ve sol elinizle sağ el tırnaklarınıza, sağ elinizle sol el tırnaklarınıza masaj yapın, tırnak etlerinizi itmeyi unutmayın. Bunu 2-3 dakika yaptıktan sonra ellerinizi ılık suyla durulayın ve kurulayarak işlemi tamamlayın. (Ürünü ellerinize sürerek de soyabilirsiniz.)

Mixup Sulphur’u satın alarak tırnaklarınıza ve ellerinize masaj yaparak uygulayın. Manikürünüz bitti. Nemlendirilmiş ve bakımlı elleriniz sizinle…

Not: Ürün kullanıcılar tarafından tavsiye edilmektedir. Ürünün kullanımı yazıcı tarafından uygulanmış ve fotoğraflanmıştır, fotoğraf başka bir ortamdan çekilmemiştir, farkı gözlemlemek için paylaşılmıştır, tırnak makası, törpü veya herhangi bir alet tırnak etlerini itmek için kullanılmamıştır.
Sağlıklı ve bakımlı günler dileriz.

Evde kolay pedikür nasıl yapılır yazımızı tıklayarak okuyabilirsiniz.

Not: Alerjiniz nedeniyle ellerinizde veya tırnaklarınızda herhangi bir yan etki yaşamanız halinde ürün içeriğini okumanız ve uzman bir hekime danışmanız önerilir.

İlk yorum yapan olun

Bir yanıt bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.


*