Yüze Limon Sürmenin Faydaları Ve Zararları Nelerdir?

Yeni Haber Merkezi

Limonun yüze uygulanmasının faydaları ve zararları nelerdir? Limon: Vitamin ve mineral deposudur. Doğanın bize verdiği bir antioksidan ve antibakteriyeldir. İçerisinde B1, B2, B6 ve C vitamini. Bu vitaminler sayesinde birçok cilt bakım ürününün temel bileşenleri arasındadır. Limonu yüze sürmek zararlı mıdır? Birçok çalışmayla endişelenecek bir şey olmadığı, zararlarının aksine cildi tedavi eden doğal bir şifa kaynağı olduğu kanıtlanmıştır.

Yüze Limon Sürmenin Faydaları Nelerdir?

Yüzdeki lekeleri giderir:

Limon sitrik asit içerir. Bu asit sayesinde limon cilt lekeleriyle savaşmak için çok etkili bir doğal çözümdür. Limon suyu güneş lekeleri, güneş yanıkları, kahverengi cilt lekeleri ve akne kaynaklı lekeleri yok etmede çok başarılı sonuçlar sağlar. Limon suyu yüze düzenli olarak uygulandığında lekeler gözle görülür şekilde açılır. Akne lekelerini yok etmek için 1 karanlık limon lekenin üzerine konur ve 5 dakika Bir süre bekledikten sonra yüzümüzü ılık su ile duruluyoruz. Bu uygulama ile sivilce lekeleri giderilebiliyor.

Siyah noktaları yok eder:

Limon suyu maskesi ile ciltteki gözenekler açılır. Gözeneklerde biriken kir, yağ ve siyah noktalar sitrik asit sayesinde yok olur.

Sivilceleri yok eder:

Limon, antibakteriyel özelliği sayesinde cildin üst ve alt katmanlarındaki bakterileri yok eder. Bu bakterileri temizleyerek ciltteki sivilce iltihaplarını kurutur ve yeni sivilce oluşumunu engeller.

Cildi nemlendirir:

Yağlı ciltler limonun özellikleriyle fazla yağlardan kurtulurken, kuru ciltler için nemi artırmak amacıyla limon içeren maskeler kullanılabilir. Eşit miktarda zeytinyağı ve bal eklenmiş limon suyu karışımı kuru cildi nemlendirmek için doğal bir nemlendirici sağlar.

Cildin yağ dengesini düzenler:

Ciltteki yağ miktarının artması ciltte parlaklık yaratır ve gözeneklerin tıkanarak genişlemesine neden olur. Bu nedenle akne ve siyah nokta oluşumu Yol açar. Bu sorunu önlemek için yüze limon sürmek cildin yağ dengesini düzenleyebilir. Limon yağlı cildi kurutur, dengeler ve cildi daha az yağlı hale getirir.

Cildi ölü hücrelerden temizler:

Limon, cildi ölü derilerden temizleyen antibakteriyel etkiye sahip doğal bir kaynaktır. Esmer şeker ve yumurta akı gibi malzemelere eklenen limon suyundan doğal bir peeling elde edilebilir. Limon suyu içeren bu peeling ile ciltteki ölü deriler yok edilir.

Tıkalı gözenekleri temizler:

Yağlı ciltlerin en büyük sorunlarından biri tıkalı gözeneklerdir. Ciltte aşırı yağ birikmesi gözeneklerin tıkanmasına ve genişlemesine neden olur. Tıkalı gözeneklerde biriken kir ve bakteriler akne ve siyah nokta oluşumunu hızlandırır. Taze sıkılmış limon suyu Pamuk yardımıyla yüze uygulanarak cilt temizlenebilir.

Cildi beyazlatır:

Limon suyuyla cilt beyazlatma, bilinen en eski cilt bakım yöntemlerinden biridir. Yüze limon sürmek cildi beyazlatır mı? Sorunun cevabı evet, limonun hem cildi beyazlattığı hem de ton eşitsizliklerini dengelediği araştırmalarla kanıtlanmıştır. Bu işlem için pamuk limon suyuna batırılır ve tampon hareketleri yapılarak cilde uygulanır. Bu işlem her gün düzenli olarak yapıldığında cildinizdeki farkı göreceksiniz.

Cilde parlaklık ve canlılık kazandırır:

Limon C vitamini açısından oldukça zengindir. Limon, içeriğindeki C vitamini sayesinde yüze uygulandığında solgun ciltler canlanır ve doğal bir parlaklık kazanır.

Koltuk altı kararmasını önler:

İstenmeyen tüyleri almak için kullanılan ağda nedeniyle koltuk altları zamanla koyulaşır. Koltuk altlarına düzenli olarak limon uygulamak, içerdiği sitrik asit ve C vitamini sayesinde koyulaşmış cilt tonunu açabilir.

Dirsek ve diz gibi bölgelerdeki kararmaları önler:

Her gün düzenli olarak 5 dakika Diz ve dirseklerde oluşan kararmaların üzerine uzunlamasına kesilmiş limon koyup beklendiğinde, kararan bölgelerin rengi doğal bir şekilde açılır.

Çillerin görünümünü açar:

Tıpkı yüzümüzdeki cilt lekelerine uyguladığımız gibi, çiller de limon uygulanarak giderilebilir. Limonu her gün düzenli olarak çillere uygularsanız, çillerin yoğun ve belirgin görünümünü hafifletmeye yardımcı olacaktır.

Ciltteki çatlakları iyileştirir:

Limon uygulamasının faydaları arasında çatlakları onardığı söylenebilir. Limondaki asit ve C vitamini sayesinde çatlakların görünürlüğü azalır ve ciltteki hücreler yenilenerek çatlaklar onarılabilir. Bu uygulama için çatlakların olduğu bölgeye kesilmiş bir limon uygulanır ve 5 dakika sonra cildinizi ılık suyla durulayın. Limon, topuklarda oluşan çatlakların yanı sıra vücudun çeşitli bölgelerinde kilo alıp verme sonucu oluşan çatlakları da tedavi edebilir. Her gün düzenli olarak uygulamak faydalıdır.

Limon Yüze Nasıl Sürülür?

1. Kırışıklıklara karşı limon maskesi

Kırışıklıklara karşı limon maskesi;

Yarım tatlı kaşığı bal, 1 damla badem yağı ve 4 damla limon suyunu bir kasede iyice karıştırın. Temiz cilde uygulayın. 20 dakika Bekleniyor. Bu maskeyi haftada iki kez uygulayabilirsiniz.

2. Yağlı ciltler için limon maskesi;

Limon, özellikleriyle ciltteki fazla yağı kurutur, cildin pH seviyesini dengeler. Bu maske ciltteki fazla yağdan, siyah noktalardan ve aknelerden kurtulmak, gözenekleri küçültmek için kullanılır.

Yapılışı:

Bir kasede 1 yumurta beyazı, 4 damla limon suyu, 1 tatlı kaşığı kil ve 1 yemek kaşığı salatalık suyunu iyice karıştırın. Cilde uygulayın. 15 dakika Beklettikten sonra ılık su ile durulayın.

3. Cilt beyazlatma için limon maskesi;

Limon, asidik özelliği ve C vitamini içeriği sayesinde cilt tonunu eşitler. cildi beyazlatmak için kullanılır En etkili yöntemlerden biridir.

Yapılışı:

1 yemek kaşığı limon suyu, 1 tatlı kaşığı domates suyu ve 1 tatlı kaşığı salatalık suyunu bir kasede iyice karıştırın. Temiz cildinize uygulayın. 15 dakika Bekletme işleminin ardından cilt ılık su ile durulanır.

4. Gözenekleri temizleme limon maskesi;

Limonun antibakteriyel özelliği sayesinde kir ve yağla tıkanmış gözenekleri temizler, bu uygulama sivilce tedavisinde de faydalıdır.

Yapılışı:

2 yemek kaşığı limon suyu, 2 tatlı kaşığı yoğurt, 2 tatlı kaşığı bal ve 1 yumurta beyazını bir kasede karıştırıp yüzünüze uygulayın. 15 dakika Bekletme işleminin ardından cilt ılık su ile durulanır.

5. Çilleri yok edin limon maskesi;

Çillerin yoğunluğunu azaltmak ve görünümünü açmak için:

1 tatlı kaşığı limon suyu, 1 yemek kaşığı yoğurt ve 1 tatlı kaşığı balı bir kasede karıştırın ve karışımı çillerin üzerine uygulayın ve kurumasını bekleyin. Maske kuruduktan sonra cildi ılık suyla durulayın. Bu maskeyi haftada bir kez uygulamanız yeterlidir.

6. Sivilcelerin kurutulması limon maskesi;

Limonun antibakteriyel özelliği sayesinde sivilceleri kurutur, cildi iltihaplardan arındırır.

Yapılışı:

Yarım tatlı kaşığı limon suyu ve yarım tatlı kaşığı gül suyunu bir kasede karıştırıp pamuk yardımıyla sivilcelerin üzerine uygulayın.15 dakika Beklettikten sonra cilt ılık su ile durulanır. Bu işlem her gün uygulanabilir.

7. Limon maskesi ile peeling;

Peeling, cildi ölü derilerden arındırır, gözenekleri temizler ve cilt lekelerinin giderilmesine yardımcı olur. Limon peelingi sayesinde temizlenen cilt aynı zamanda canlı, parlak bir görünüme kavuşur.

Yapılışı:

1 tatlı kaşığı esmer şeker, 1 yumurta beyazı ve 1 yemek kaşığı limon suyunu bir kasede karıştırın, dairesel hareketlerle cilde uygulayın ve 15 dakika bekleyin, ardından cildi ılık suyla durulayın ve nemlendirici uygulayın. Bu peeling haftada bir yapılabilir.

Yüze Limon Sürerken Dikkat Edilmesi Gerekenler

Dikkat edilmesi gerekenler:

Limonu cilde sürmek cildin hassasiyetini artırır. Bu nedenle limonu cilde sürdükten sonra mutlaka güneşe çıkmamak gerekir. Güneşe maruz kalmak ciltte leke oluşumuna neden olur. Limonu yüze sürmek belirli aralıklarla yapılmalıdır. Her gün uygulandığında cilde zarar verir. Cildi kurutur, cildi gerer, hassasiyeti ve kızarıklığı artırır, pullanma meydana gelir. Bu sorunlarla karşılaşmamak için, 2 veya 3 gün içinde Öncelikle yüze limon sürülmelidir. Limonu yüze sürdükten veya içine limon karıştırılmış bir maskeyi cilde uyguladıktan sonra, bakım işleminin hemen ardından cildi bir nemlendirici ile yumuşatmak gerekir. Limon içerikli maskeler ve cilde uygulayacağımız limon kesinlikle taze Dikkat edilmesi gereken husus şudur. Maskede yoğunlaştırılmış limon suyu varsa kesinlikle tercih edilmemelidir. Açık yara, yanık veya yeni oluşmuş sivilce bulunan cilde limon suyunun temas etmesine asla izin verilmemelidir. Ayrıca egzama, kızarıklık, tahriş veya güneş yanığı olan cilde limon uygulanmamalıdır. Bu sebeplerden dolayı limon yüze uygulandığında ciltteki hasar, kuruluk ve ağrı yoğunlaşır.

Yüze Limon Sürmenin Zararları

Limonun cilde uygulanması birçok açıdan faydalıdır. bir cilt bakım yöntemidirAncak limonun içeriğinden dolayı yüze uygularken dikkatli olmak gerekir. Limon cildin yağlanmasını önler. Bu özellik yağlı ciltler için faydalıdır ancak kuru ve hassas ciltler için zararlı olabilir.

Limonu yüzünüze sürdükten sonra:

Ciltte hassasiyet ve gerginlik hissi vardır. Cilt kuruluk nedeniyle gerilir ve özellikle burun ve dudak çevresinde pullanmalar meydana gelebilir. Kızarık bir görünüm oluşabilir. Bu durumda cilt tahriş olduğu için limondan fayda sağlanamaz.

Bu nedenle kuru cilde sahip kişiler limonu doğrudan yüzlerine uygulamamalıdır. Bunun yerine limon suyu içeren maskelerden faydalanabilirler. Limon maskesi kullandıktan sonra cildi bir cilt nemlendiricisiyle yumuşatmak gerekir.

Yüze limon sürmek:

Belirli bir miktar ve sıklıkta uygulanmalıdır. Aşırıya kaçıldığında bazı rahatsızlıklar ve rahatsızlıklar tetiklenebilir. Limon sürmenin zararları arasında içeriğindeki asit nedeniyle hassas cilde verdiği zararlar da vardır. Limon suyu içeren maskeler kesinlikle göz altına uygulanmamalıdır. Göz altındaki cilt oldukça ince ve hassastır. Limon maskesi bu bölgeyle temas ederse cilt tahriş olabilir ve kızarabilir.

Özellikle cilt sorunlarınız için limon kullanmak istiyorsanız, bir dermatoloğa danışmanızı öneririz; size daha etkili çözümler sunabilir, nelerden kaçınmanız gerektiğini söyleyebilir.

İlk yorum yapan olun

Bir yanıt bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.


*