Bebek Memeyi Neden Red Eder?

Yeni Haber Merkezi

Bebek Neden Memeyi Reddeder? Emziren annelerin en sık karşılaştığı sorunlardan biri bebeğin memeyi reddetmesidir. Yeni anneler bebeklerini sorunsuz bir şekilde emzirmek isterler. Ancak bazı bebekler memeyi reddedebilir. Meme reddi, bebeğin emmek istemesinden kaynaklanır. Bu isteksizlik bebek doğduğu andan itibaren veya daha sonra başlayabilir. Bebeğin memeyi reddetmesinin farklı nedenleri olabilir.

Aşağıdaki yazımızda annelerin merak ettiği sorulara cevap veriyoruz:Bebek neden memeyi reddeder?“” sorusunun cevabı ektedir.

Bebek Neden Emmek İstemez?

Bebekler büyüme dönemlerinde bazı değişiklikler yaşarlar. Bu değişikliklerden biri de bebeğin emmeyi reddetmesidir. Bebekler büyüme dönemlerinde genellikle fiziksel ve psikolojik değişiklikler yaşarlar.

Bebeklerin ilk aylarda emmeyi reddetmesi mümkün değildir. Ancak bazı bebekler ilk doğdukları andan itibaren emmek istemezler.

Bebek Neden Doğumdan Hemen Sonra Memeyi Reddeder?

Bebeklerin doğumdan hemen sonra memeyi reddetmesi pek olası değildir. Ancak bazı durumlarda yeni doğan bebekler memeyi reddedebilir. Yeni doğan bebeklerin emebilmesi için damak, dil ve dudak gibi emme fonksiyonlarının gelişmesi gerekir. Bu nedenle yeni doğan bebeklerde dil, damak ve dudakların sağlıklı olup olmadığını kontrol etmek önemlidir.

Bebeğin Emmeyi Reddetmesinin Nedenleri Nelerdir?

Bir bebeğin memeyi reddetmesinin farklı nedenleri olabilir. Aşağıda bir bebeğin memeyi reddetmesinin nedenleri yer almaktadır.

Annenin yaşadığı stresten bebekler de etkilenir. Anne, bebeğini emzirirken stresli ve huzursuz bir süreç yaşarsa, bebek memeyi reddedebilir. Bu nedenle anne adayının stresli ve huzursuz ortamlardan uzak durması gerekir.

Bebeklerin algıları 3-4 aylık olduklarında netleşir. Emzirdikleri ortamdaki olayları algılayabilirler. Bu durumda bebek memeyi reddedebilir. Bu nedenle emziren anne ve bebeğin yalnız kalabileceği bir ortam olması gerekir. Ortamın sıcaklığı da bebeğin memeyi reddetmesinin nedenlerinden biri olabilir.

Annelerin Tükettiği Besinler

Annenin tükettiği yiyecekler sütün tadını değiştirebilir. Bu da bebeğin memeyi reddetmesine neden olabilir. Bu nedenle sarımsak ve soğan gibi güçlü aromalı yiyecekler tüketilmemelidir. Eğer durum buysa, anne sütü Sağımdan sonra sütün tadı eski haline dönecektir. Sütün tadı eski haline döndükten sonra bebeğinizi emzirebilirsiniz.

Bebeğiniz burun tıkanıklığı gibi rahatsızlıklardan dolayı memeyi reddedebilir. Çünkü bebeğiniz ağızdan nefes almak istiyor. Bebeğiniz burun tıkanıklığı nedeniyle memeyi reddediyorsa, burun aspiratörü ile temizlenmelidir. Ya da doktorunuza danışarak bebeğiniz için burun damlası alabilirsiniz. Bu şekilde bebeğiniz daha rahat nefes alacaktır.

Pamukçuk, yeni doğan bebeklerin ağzında oluşan bir mantar enfeksiyonudur. Bu enfeksiyon, bebeğinizin ağzında peynire benzeyen beyaz lekelerin oluşmasına neden olur. Bu, bebeğinizin emerken acıdığı için memeyi reddetmesine neden olabilir. Bebeğinizin ağzında pamukçuk enfeksiyonu varsa, mutlaka doktorunuza görünmelisiniz.

Yanlış emzirme teknikleri bebeğinizin memeyi reddetmesine neden olabilir çünkü emmesini zorlaştırır. Doğru emzirme tekniklerini öğrenerek bebeğinizin memeyi rahatça emmesini sağlayabilirsiniz.

Bebeklerin alıştıkları belli rutinleri vardır. Emzirme saatlerinde değişiklik olduğunda bebeğiniz memeyi reddedebilir. Bu nedenle bebeğinizi alışkın olduğu saatlerde emzirmenizi öneririz.

Sütünüzü bebeğinize sağıp ara sıra biberonla verirseniz, bu onun memeyi reddetmesine neden olabilir. Çünkü bebeğiniz biberona alışır. Bu nedenle, bebeğinizi emziremediğiniz dönemlerde sütünüzü biberonla değil kaşıkla vermelisiniz.

Süt Miktarınız Yetersizse

Bebeğiniz doymamışsa, memeyi reddedebilir. Bu durum genellikle 4. aydan sonra iştahı olan bebeklerde görülür. Sütünüz bebeğinize yetmese bile onu emzirmeye zorlamalısınız. Daha sonra ek gıda verebilirsiniz.

Yeni bir gebelik varsa anne sütünün tadı genellikle değişir. Bu nedenle bebek memeyi reddeder.

Çok Fazla Sütünüz Varsa

Çok fazla süt olması bebeğinizin memeyi reddetmesine neden olabilir. Bebeğin ağzı hızla dolacağı için bebek memeyi reddedecektir.

Bebeğiniz Göğsünüzü Isırdığında Aşırı Tepki Vermeyin

Diş çıkaran bebekler bazen memeyi ısırabilirler. Böyle bir durumla karşılaşırsanız aşırı tepki vermemenizi öneririz. Çünkü aşırı tepki verirseniz bebek korkar ve memeyi reddeder.

Meme Reddi Yaşayan Anneler Ne Yapmalı?

Meme reddi yaşayan anneler bebeklerinin bu alışkanlığı nasıl geri kazanacaklarını merak ederler. Bebekleri meme reddeden anneler öncelikle reddetmenin süresine dikkat etmelidirler. Daha sonra bebeğin neden meme reddettiğini ve bunun herhangi bir sağlık sorunundan kaynaklanıp kaynaklanmadığını araştırmalıdırlar. Herhangi bir sağlık sorunu yoksa bebeğinizi tekrar emzirmeyi denemelisiniz.

Bebeğiniz hala emmeyi reddediyorsa, silikon emzik ve biberon gibi emzirme yardımcılarını kullanabilirsiniz.

İlk yorum yapan olun

Bir yanıt bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.


*