Maden Suyunun Cilde Faydaları Nelerdir?

Yeni Haber Merkezi

Maden Suyunun Cilde Faydaları Nelerdir? Maden suyunda bulunur mineraller ve vitaminler Vücudumuz ve cildimiz için birçok faydası vardır. Mineral suyundaki silisyum cilde yardımcı olur kollajen ve elastin liflerinin güçlendirilmesi Cildin elastikiyetini artırmaya yardımcı olur ve böylece cildi sıkılaştırır. Mineralli su içenlerin cilt dokularının elastikiyetinin arttığı ve cilde doğal bir elastikiyet kazandırdığı gözlemlenmiştir.

Mineralli suyun cildimiz üzerindeki etkilerini görmek için mineralli suyu bir buz kalıbında donduruyoruz. Gece yatmadan önce mineralli suyu bir buz kalıbına koyuyoruz ve her sabah dairesel ve nazik hareketlerle masaj yaparak cilde bir parça buz uyguluyoruz. Maden suyuSoğuğun etkisiyle ciltte daha yoğun bir sıkılaşma ve lifting etkisi görülür.

Maden suyunun cilt bakımındaki faydaları nelerdir?

Maden suyunun cilde etkileri

Cildin su ve mineral ihtiyacını karşılayarak cildin sıkı, pürüzsüz ve canlı bir görünüm kazanmasına yardımcı olur. Vücudu ve cildi toksinlerden arındırarak rahatlatıcı etki yaratır. İçerdiği silisyum sayesinde cildi güçlendirir ve gözenekleri sıkılaştırır. Yağ yakıcı etkisinin yanı sıra temizleyici etkisiyle cildi temizler. Gülme nedeniyle yüz kenarlarında oluşan mimik çizgilerinin giderilmesine yardımcı olur.Siyah Noktaları TemizlerSivilceleri ÖnlerKırışıklıkları GiderirCilde parlaklık verirYağlanmayı Önler

Maden Suyu Cilde Nasıl Uygulanır?

Günlük bazda cilt bakımında Mineralli suyu kolay bir yöntemle uygulayabilirsiniz. Gece yatmadan önce bir buz kalıbına mineralli su koyuyoruz ve her sabah dairesel ve nazik hareketlerle masaj yaparak cildinize bir parça buz uyguluyoruz. Kısa bir süre sonra cildinizdeki canlılığı fark etmeye başlayacaksınız.

Maden Suyu Yüzde Kaç Süre Saklanmalıdır?

Cildinizi ılık suyla yıkayın ve pamuk yardımıyla cildinize 1 şişe maden suyu uygulayın. Yaklaşık 10 dakika sonra durulamadan kağıt havluyla cildinizi kurulayın.

Maden Suyu Maskesi Nasıl Yapılır?

2 yemek kaşığı kil, 1 yemek kaşığı badem yağı ve 1 bardak maden suyunu iyice karıştırıp homojen hale getirin. Daha sonra cildinize maske olarak uygulayın ve 20 dakika bekleyin. Ilık suyla durulayın. Cildinizdeki fazla yağı dengeleyecek ve cildinizi sıkılaştıracaktır.1 bardak maden suyu, 1 yemek kaşığı zeytinyağı ve limon suyunu karıştırın. Pamukla cildinize masaj yaparak sorunlu bölgelere uygulayın. Yaklaşık 30 dakika bekleyin ve ılık suyla durulayın.

Bu maskeleri haftada iki kez uygulayabilirsiniz. Tüm içerikler her cilt tipine uygulanabilir.

Cildi Sıkılaştıran Mineralli Su Maskesi:

Güzellik uzmanı Suna Dumankaya’nın güzelliğine ve bakımına dikkat eden tüm kadınlara önerdiği bu maske, zahmetsiz güzelliğe kavuşmanızı sağlıyor.

Elma, armut suyu ve badem yağı ile güçlendirilen ve etkisi katlanarak artan bu maske ile cildinizdeki kırışıklıkları azaltabilirsiniz.

Geniş gözeneklerinizi de sıkılaştırabilirsiniz.

Malzemeler:

1 şişe saf maden suyu, yarım limonun suyu, 10 gram badem yağı, 1 armutun suyu

Hazırlık ve Uygulama:

Tüm malzemeleri sprey özelliği olan boş bir sprey şişesine koyun. Karışımı yüzünüze sıkmadan önce şişeyi her seferinde çalkalayın. Kalan karışımı şişeyle birlikte buzdolabında 5 gün saklayın. Günde 3-4 kez sıkabilirsiniz. Gün sonunda kalan ürünü kullanmayın ve yeni bir ürün hazırlayın. 2-3 ay düzenli kullanımdan sonra cildinizdeki kırışıklıkların azaldığına, gözeneklerinizin sıkılaştığına ve cildinizin canlandığına tanık olabilirsiniz.

Yağlı Ciltler İçin Mineralli Su Maskesi:

Gün içinde parlayan, akne ve sivilcelere meyilli karma veya yağlı bir cilde sahipseniz; pürüzsüz, aknesiz ve daha çekici bir cilt için güzellik uzmanı Suna Dumankaya’nın önerdiği bu maskeye bir şans verebilirsiniz.

Malzemeler:

1 adet taze limon1 şişe maden suyu1 tatlı kaşığı biberiye yağı

Hazırlık ve Uygulama:

Bir limonu dört parçaya bölün ve maden suyuyla karıştırın. Elde ettiğiniz karışıma biberiye yağı ekleyin. Tüm malzemeleri son kez karıştırın ve kapalı bir cam kaseye aktarın. Gece yatmadan önce cildinizi pamuk yardımıyla bu karışımla iyice silin. Kalan karışımı bir kasede buzdolabında dört gün saklayabilirsiniz. Günün sonunda kalan miktarı dökün ve kullanıma hazır yeni bir tane hazırlayın. En iyi sonuçları almak için bu uygulamayı 2-3 ay boyunca kesintisiz olarak sürdürün.

Cilt Beyazlatıcı Mineral Su ve Kil Maskesi:

Daha parlak, taze ve canlı bir cilt için cilt tonu dengesizliklerine çok iyi gelen, cilt lekelerine hızla nüfuz eden ve cildi homojen bir renge kavuşturan bu maskeyi denemenizi öneririz.

Malzemeler:

1 su bardağı maden suyu2 yemek kaşığı doğal kil1 yemek kaşığı badem yağı

Hazırlık ve Uygulama:

Üç malzemeyi bir cam kasede tahta bir kaşık kullanarak karıştırın. Karışımı parmak uçlarınızla veya bir fırçayla tüm yüzünüze ve boynunuza masaj yapar gibi uygulayın. Yaklaşık 20 dakika bekleyin ve cildinizi bol ılık suyla durulayın. Bu maskeyi cildinize haftada birkaç kez en az 2-3 ay uygulayın.

Maden Suyu ile Doğal Tonik Nasıl Hazırlanır?

Cildinizi sıkılaştırmak ve kir ve yağdan arındırmak istediğinizde, bu toniği her gece yatmadan önce cildinize uygulayabilirsiniz.

Malzemeler:

8 yemek kaşığı maden suyu1 yemek kaşığı elma sirkesiBirkaç damla gül suyu veya lavanta

Hazırlık ve Uygulama:

Tüm malzemeleri boş bir sprey şişesine koyun. Bu karışımı cildinize günde birkaç kez sıkın. Ardından cildinizi pamukla iyice silin. Kalan karışımı buzdolabında saklayın ve bir hafta içinde kullanın.

Maden Suyunun Yüze Zararları Nelerdir?

Cilde çok fazla soğuk uygulanması kılcal damarların daha belirgin hale gelmesine neden olabilir.. Maden suyuyla yüzünüzü temizlerken aşırı yanma hissi duyarsanız, maden suyunun kapağını açın, bir süre bekleyin, gazının çıkmasını bekleyin ve ılıkken uygulayın. Hassas ciltlerde nadiren alerjik reaksiyona neden olabilir. Cildinize uygulamadan önce bileğinizin iç kısmında deneyin.

Düzenli kullanımdan sonra cildinizde tahriş veya kızarıklık fark ederseniz, kullanım sıklığını azaltmalısınız. Yan etkiler devam ederse, kullanımı bırakmanızı öneririz.

Cilt bakımınızda maden suyu kullanıyorsanız ya da daha önce kullandıysanız kullanıcı deneyimlerinizi yazımızın yorum kısmına yazabilir, önerilerinizi siz değerli takipçilerimizle paylaşabilirsiniz.

İlk yorum yapan olun

Bir yanıt bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.


*