Bebekler Ne Zaman Emekler? Bebek Kaç Aylıkken Emekler

Yeni Haber Merkezi

Bebekler Ne Zaman Emeklemeye Başlar? Bebekler Kaç Ay Emekler?; Emekleme, bebeğin fiziksel gelişimini tamamlamasında en önemli adımdır. Bebek, emeklemeye başlayarak fiziksel gelişiminin ilk aşamasını tamamlar. Çünkü bebeğin emekleme yeteneği, kaslarının ve motor becerilerinin geliştiğinin bir göstergesidir. Emekleme aşaması bebekten bebeğe değişir.

Aşağıdaki yazımızda bebeklerin emekleme süreci hakkında detaylı bilgiler yer almaktadır.

Bebekler Kaç Aylıkken Emeklemeye Başlar?

Bebekler kaç aylıkken emeklemeye başlar sorusu ebeveynlerin en çok merak ettiği sorulardan biridir. Bebekler 4. ayda destekle oturmaya başlarlar. 6. ayda bebekler herhangi bir destek almadan oturabilirler. Destek almadan oturabilen bebekler ise emeklemeye hazırdır.

Kas becerileri genellikle 8. ayda emekleme için işlevlerini tamamlar. Kas ve motor becerileri kazanan bebekler 8. aydan itibaren emeklemeye başlarlar. Ancak bu süre bebeğin gelişimine göre değişir. Bebek daha erken emekleyebilir veya bu süre daha geç olabilir.

Bebekler Nasıl Emekler?

Emekleme, elleri ve ayakları üzerinde durma süreci olarak tanımlanır. Emeklemeye başlayan bir bebek, kendini öne itmek için kollarını kullanır. Emeklemenin farklı yolları vardır. Bebekler bu yolları deneyerek emeklemek için gerekli becerileri geliştirir ve öğrenir.

Emekleme Döneminde Nelere Dikkat Edilmelidir?

Bebek emekleme evresinde aktif olacağından ilk yapılması gereken güvenli bir ortam yaratmaktır. Düşebilecek veya bebeğe zarar verebilecek nesneler kaldırılmalıdır. Bebeğin ulaşabileceği hiçbir şey olmamalı, çekmecelerde bebeğin yutabileceği hiçbir şey olmamalıdır. Ayrıca bebekler emeklerken ellerini yere sürterler. Bu nedenle evin hijyenine dikkat edilmelidir.

8 Aylık Bebek Neden Emeklemez?

Bebekler genellikle 8. ayda emeklemeye başlarlar. Ancak bu süre bebeğin gelişimine bağlı olarak değişir. Bebeğiniz 8. ayda emeklemiyorsa yeterli motor gelişimini tamamlamamış olabilir. Bu, bebeğinizin el, kol ve bacak kaslarının yeterince gelişmediğinin bir göstergesidir.

8 aylık bir bebeğin emeklememesinin bir diğer nedeni de yaşına göre fazla kilolu olmasıdır. Bebeğinizin kilosunu ölçtürdüğünüzde, gelişiminin normal olup olmadığını görmek için doktorunuza danışabilirsiniz.

Bebekler En Geç Ne Zaman Emeklemeye Başlar?

Emekleme dönemi bebeğin fiziksel ve kas becerilerinin gelişimine göre değişiklik gösterir. Bebeklerin emekleme dönemi 8-11 ay arasında değişir. Bu normal bir durumdur. Böyle bir durumla karşılaşan ebeveynlerin endişelenmesine gerek yoktur. Eğer bebeğinizin diğer gelişimsel fonksiyonları iyi gidiyorsa endişelenmenize gerek yoktur. Ancak durum tam tersi ise mutlaka doktora görünmelisiniz.

İlk yorum yapan olun

Bir yanıt bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.


*