2023 Resmi Tatil Günleri – Bilgi Anne

Yeni Haber Merkezi

Yıl boyunca birçok yeri keşfetmek isteriz ancak ne kadar seyahat edersek edelim, aklımızda ziyaret etmeye vakit ayıramadığımız yerler her zaman vardır. Her yeni yılın başında birçok kişinin aklında “Bu yıl resmi tatiller hangi güne denk geliyor?” ve “Resmi tatillerde neler yapabiliriz?” gibi sorular vardır. 2023 yılında resmi tatillerin kaç gün olacağını öğrenip planınızı yaparsanız hem uygun fiyatlı uçak bileti alabilir hem de konaklamanız için erken rezervasyon fırsatlarından faydalanabilirsiniz. Planlarınızı önceden yapın ve 2023 resmi tatilleri için hayalini kurduğunuz tatillerde hemen yerinizi alın!

1 Ocak 2023 – Yeni Yıl

2023 yılının ilk günü pazar gününe denk geliyor. Yılın ilk resmi tatili hafta sonuna denk gelse de hafta sonunu değerlendireceğiniz kısa bir tatile dönüştürerek yeni yıla harika bir başlangıç ​​yapabilirsiniz. Yılbaşı tatilinin denk geldiği hafta sonu için planlar yapabilir, kayak tatiline çıkabilir ve bembeyaz zirvelerde yeni yıla merhaba diyebilirsiniz. Kış sporlarına alternatif olarak Kapadokya’yı da düşünebilirsiniz. Şehre yakın oteller de kısa bir hafta sonu tatili için idealdir. Dilediğiniz otelde yerinizi ayırtıp yeni yıla harika bir başlangıç ​​yapabilirsiniz.

21-23 Nisan 2023 – Ramazan Bayramı

2023 yılında Ramazan Bayramı, 21 Nisan Cuma günü başlayıp 23 Nisan Pazar günü sona eriyor. Ramazan Bayramı günü ise 20 Nisan Perşembe gününe denk geliyor. Yarım günlük Ramazan Bayramı tatili ile resmi Ramazan Bayramı tatili 3,5 gün sürüyor. Perşembe günü ek yarım günlük izin ile Ramazan Bayramı tatilini dilerseniz sevdiklerinizle birlikte 4 günlük bir tatil olarak değerlendirebilirsiniz. Havaların yavaş yavaş ısınmaya başladığı bu dönemde Akdeniz’de muhteşem manzaralar eşliğinde eşsiz bir tatil deneyimi yaşayabilirsiniz.

23 Nisan 2023 – Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı

2023 yılında 23 Nisan’ın resmi tatili tıpkı yılbaşı gecesi gibi pazar gününe denk geliyor. Ayrıca 20 Nisan Perşembe günü başlayan ve 3,5 günlük resmi tatil imkanı sunan Ramazan Bayramı’nın son günü de 23 Nisan Pazar gününe denk geliyor. Arife günü yarım gün ekstra izin alıp 23 Nisan haftasını 4 günlük uzun hafta sonu tatili olarak değerlendirebilirsiniz. Havaların iyice ısındığı bahar günlerinde çocuklarınızla ailecek tatil yapmanın keyfi bir başka oluyor… Nisan ayında Kaz Dağları’nın yemyeşil doğasında oksijen dolu bir tatile çıkabilirsiniz. İsterseniz Kaz Dağları’ndaki otelleri inceleyip kendinize uygun oteli seçebilir ya da çocuk dostu otellerde yerinizi ayırtabilirsiniz. Bahar mevsiminin en güzel günlerinde çocuklarınızla doğada vakit geçirmek için bu fırsatı mutlaka değerlendirin!

1 Mayıs 2023 – Emek ve Dayanışma Günü ve Ramazan Bayramı Arifesi

2023 yılında 1 Mayıs resmi tatili Pazartesi gününe denk geliyor ve Cumartesi dahil 3 günlük bir hafta sonu planı yapma fırsatı sunuyor. Baharın kendini hissettirdiği Mayıs ayının başlarında, şehirden çok uzaklaşmadan doğayla baş başa kalabileceğiniz yerleri keşfedebilirsiniz. Dilerseniz hafta sonu planınıza Cuma akşamından başlayıp Ege otellerine doğru yol alabilir, doğanın tam anlamıyla canlandığı bu dönemde unutulmaz anılar biriktirebileceğiniz kısa bir tatile çıkabilirsiniz.

19 Mayıs 2023 – Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı

19 Mayıs tatili 2023’te bir Cuma gününe denk geliyor. Hafta sonundan hemen önce gelen bu 1 günlük tatili, bulunduğunuz yerden çok uzaklaşmadan kısa gezilerle geçirebilirsiniz. Hafta sonu çalışıyorsanız, 20 Mayıs Cumartesi günü de izin alabilir ve 19 Mayıs tatilinizi 3 günlük uzun bir hafta sonu tatiline dönüştürebilirsiniz! Bu uzun hafta sonu tatilinde Türkiye’nin sayısız doğal güzelliğini yakından tanıma fırsatı bulabilirsiniz.

28 Haziran – 1 Temmuz 2023 – Kurban Bayramı

2023 yılında Kurban Bayramı, 28 Haziran Çarşamba günü başlayıp 1 Temmuz Cumartesi günü sona eriyor. Kurban Bayramı’nda, Kurban Bayramı gününü de kapsayan 4,5 günlük resmi tatil sizi bekliyor. Bayramın son günü hafta sonuna denk gelse de, 27 Haziran Salı günü olan Kurban Bayramı’nı ve bayramı takip eden Pazar gününü de hesaba kattığınızda 5,5 günlük bir tatil ortaya çıkıyor. Kurban Bayramı’nın yarım günlük tatili için ek yarım gün izin alarak bu süreyi 6 güne kadar uzatabilirsiniz. Dilerseniz Pazartesi gününe ek 1,5 gün izin ekleyerek çok daha uzun bir tatil bile planlayabilirsiniz. Kurban Bayramı tatili, 2023 yılının en uzun resmi tatili olarak adlandırılabilir. Yazın en sıcak günlerine denk gelen tatilde Ege kıyılarını keşfedebilirsiniz. Birbirinden güzel koylara ev sahipliği yapan Ege’de, Marmaris, Bodrum ve Fethiye sizi bekliyor! Dilerseniz daha güneye giderek Akdeniz bölgesindeki Belek, Kemer, Side ve daha birçok tatil beldesinde yazın tadını çıkarabilirsiniz.

30 Ağustos 2023 – Zafer Bayramı

30 Ağustos tatili 2023’te haftanın ortası olan Çarşamba gününe denk geliyor. Haftanıza renk katmak için bu bir günlük tatili yakındaki bölgelere yapacağınız bir günlük geziyle kullanabilirsiniz. Şehirden çok uzaklaşmadan yakınlardaki yerlerde huzur bulabileceğiniz kısa bir mola verebilirsiniz. Ekstra izin alma fırsatınız varsa Pazartesi ve Salı günleri izin alarak hafta sonunu da içeren uzun bir tatil planlayabilirsiniz.

29 Ekim 2023 – Cumhuriyet Bayramı

2023 yılında 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı cumartesiye denk geliyor. Ancak 29 Ekim 1,5 günlük resmi tatil olduğu için tatil 28 Ekim Cuma öğleden sonra başlıyor. 28 Ekim’de resmi tatili hafta sonuna bağlayıp 3 günlük bir tatil yapmak için yarım gün daha izin kullanabilirsiniz. Bu tarih Yedigöller’in tam sezonu… Sarı, kırmızı, turuncu ve yeşilin bin bir tonunu barındıran doğada huzur dolu bir tatil için Yedigöller otellerinde yerinizi ayırtabilirsiniz.

Resmi Tatillerde Ne Yapabilirim?

2023 resmi tatillerinde ülke içinde kısa geziler planlayabilir ve gidebilirsiniz. Türkiye’nin görülmeye değer doğal güzelliklerini keşfederek zaman geçirebilirsiniz. Peri bacalarının güzelliğini kuşbakışı izlemek için Kapadokya otellerinde oda rezervasyonu yaptırabilirsiniz. Çocuklarınızla eğlenceli bir tatil deneyimi yaşamak için Çocuk Dostu Otelleri tercih edebilirsiniz.

Resmi Tatillerde Nereye Gidebilirim?

Unutulmaz bir kış tatili için kayak otellerine gidebilirsiniz. Hem eğlenip hem de dinlenebileceğiniz bir tatil için termal sularıyla ünlü şehirleri ziyaret edebilirsiniz. 2023 resmi tatillerinin yaz günlerinde Akdeniz ve Ege’yi keşfedebilirsiniz. Doğayla baş başa kalmak için Bolu, Ağva ve Sapanca gibi yerlerde tatil yapabilirsiniz.

2023 Yılında Kaç Resmi Tatil Var?

2023 yılında resmi tatil olarak kabul edilen gün sayısı 15,5’tir. Bu günleri ek izinli hafta sonlarıyla birleştirdiğinizde çok daha fazla tatil gününe sahip olma fırsatına sahip olabilirsiniz.

2023 Resmi Tatil Takvimi

Yılbaşı: Pazar, 1 Ocak 2023

Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı: Pazar, 23 Nisan

Emek ve Dayanışma Günü: Pazartesi, 1 Mayıs

Ramazan Bayramı Arifesi (Öğleden Sonra): Perşembe, 20 Nisan 2023

Ramazan Bayramı 1. Gün: Cuma, 21 Nisan 2023

Ramazan Bayramı 2. Gün: Cumartesi, 22 Nisan 2023

Ramazan Bayramı 3. Gün: Pazar, 23 Nisan 2023

Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı: Cuma 19 Mayıs

Kurban Bayramı Arifesi (Öğleden Sonra): Salı, 27 Haziran 2023

Kurban Bayramı 1. Gün: Çarşamba, 28 Haziran 2023

Kurban Bayramı 2. Gün: Perşembe, 29 Haziran 2023

Kurban Bayramı 3. Gün: Cuma, 30 Haziran 2023

Kurban Bayramı 4. Gün: Cumartesi, 1 Temmuz 2023

Demokrasi Günü: Cumartesi, 15 Temmuz

Zafer Bayramı: Çarşamba, 30 Ağustos

Cumhuriyet Bayramı (Öğleden Sonra): Cumartesi, 28 Ekim

Cumhuriyet Bayramı: Pazar, 29 Ekim

İlk yorum yapan olun

Bir yanıt bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.


*