Bebeklerde İsilik Nasıl Geçer? Ne İyi Gelir?

Yeni Haber Merkezi

Bebeklerde Pişik Nasıl Tedavi Edilir? Ne İyi Gelir? Isı döküntüsü bebeklikten her yaşa kadar görülen bir durumdur. Bu durumun nedeni ter kanallarının tıkanmasıdır. Bu durum bebeklerde daha yaygındır. Isı döküntüsü kaşıntı, kızarıklık, döküntü vb.’ye neden olur.

Aşağıdaki yazıda, “İsilik nedir?, Bebeklerde isiliğe ne iyi gelir?, Bebeklerde isilik ne zaman geçer?” gibi sıkça sorulan soruların cevaplarını bulacaksınız.

Pişik Nedir?

Pişik, bebeklikten başlayarak her yaşta görülebilen bir rahatsızlıktır. Ter kanallarının tıkanması sonucu ciltte kaşıntı, döküntü ve kızarıklık meydana gelir. Bu hastalık genellikle yaz aylarında aşırı terleme nedeniyle ortaya çıkar. Ter kanallarının tıkanması sonucu cildin alt tabakasında kalan ter, üst tabakada kızarıklığa neden olur. Pişik, şiddetli kaşıntı, kanama ve kabuklu yaralara da neden olabilir. Bu hastalık basit tedavi yöntemleriyle tedavi edilebilir. Pişik bulaşıcı bir hastalık değildir. Ancak iltihaplı bir oluşum varsa bulaşıcı olabilir. Doktorunuza danışarak tedavi olabilirsiniz.

Pişik Neden Olur?

Isı döküntüsünün birçok nedeni vardır. Isı döküntüsünün nedenleri şunlardır.

Yaz aylarında havaların ısınmasıyla birlikte, çok dar kıyafetler giyildiğinde, güneşli havalarda uzun süre güneşte kalındığında, aşırı terleme durumunda, giyilen kıyafetler sentetik malzemeden yapılmışsa isilik oluşabilir.

Bebeklerde Pişik İçin Ne Kullanılır?

Hematan ve sudocrem, isilik ve pişik tedavisinde kullanılır. Krem, etkilenen bölgeye ince bir tabaka halinde uygulanmalıdır. Hematan ve sudocrem gibi isilik için iyi olan farklı kremler vardır. Doktorunuza danışarak bebeğinizin cildi için hangi kremin uygun olduğuna karar verebilirsiniz.

Bebeklerde Pişik Nasıl Anlaşılır?

Isı döküntüsü, dirseğin içinde, koltuk altında veya sırtta ortaya çıkabilen bir döküntüdür. Bu döküntüye ek olarak, kızarıklık, ciltle aynı renkte şişlik ve kırmızı lekeler gibi semptomlar ısı döküntüsünün semptomlarıdır.

Pişik belirtileri nelerdir?

Kırmızı çevreli ve içinde sıvı bulunan küçük kabarcıklar, kaşıntı ve ciltte karıncalanma hissi olarak ortaya çıkarlar. Şiddetli vakalarda semptomlar arasında ateş, titreme, mide bulantısı ve aşırı ağrı bulunur.

Bebeklerde Pişik İçin Ne İyi Gelir?

Anne adaylarının en sık karşılaştığı sorunlardan biri isiliktir. Bebeğiniz isilik sorunuyla karşı karşıyaysa yapmanız gereken ilk şey o bölgeye soğuk bir bez uygulamaktır. Bu yöntem işe yaramazsa ve bebeğinizde ateş, en yakın doktora Zaman kaybetmeden ortaya çıkmalısınız.

Bebeğinizin yüzünde kızarıklık varsa, en yaygın nedenler onu çok sıkı giydirmek ve terletecek şekilde örtmektir. Bebeğinize sık sık ılık banyo yaptırın ve antiseptik temizleme sabunu kullandığınızdan emin olun. Bebeğinizin vücuduna rahatlatıcı ve koruyucu etkisi olan aloe vera jeli uygulayabilirsiniz.

Bebeklerde Pişik Evde Nasıl Tedavi Edilir?

Öncelikle bebeğinize ılık bir duş aldırın, terletmeyecek ince giysiler giydirmeyi tercih edin, Bebeğiniz çok terliyorsa sık sık kıyafetlerini değiştirin. Bebeğinizin terlemesini önlemek için oda sıcaklığını yeterince serin tutmalısınız.

Bebekler İçin En Çok Tercih Edilen Pişik Kremleri

Anneler isilik tedavisinde hangi kremlerin en etkili olduğunu merak ediyor. Aşağıda doktorlar tarafından en çok önerilen isilik kremi markaları bulunmaktadır.

Bepantol Bebek Kedi Kremi Hametol Kedi Kremi Uni Bebek Kedi Kremi Bebek Kedi Kremi Sebamed Kedi Kremi

Yenidoğan Bebeklerde Pişik Nasıl Tedavi Edilir?

Yeni doğan bebeğinizde isiliği önlemek ve tedavi etmek için en önemli şey bebeğinizin asla terlemesine izin vermemektir, bebeğinizi rahat ve ince kıyafetlerle serin tutmalısınız. Sık sık ılık duş almalı ve bebeğin bulunduğu ortamın terlemesini önleyecek kadar serin olduğundan emin olmalısınız.

Unutmayın ki, bu şartları yerine getirdiğiniz takdirde bebeğinizde pişik oluşmaz, oluştuğunda da bu durum sizin bu şekilde davranmanız halinde kendiliğinden geçer.

Bebeklerde Pişik Nasıl Tedavi Edilir?

Ebeveynler bebeklerde isilikten nasıl kurtulacaklarını merak ediyorlar. Aşağıda bebeklerde isilikten nasıl kurtulacağınıza dair detaylar bulunmaktadır.

Bebeğinizin serin bir ortamda olduğundan emin olun. Çünkü bebeğiniz terlememelidir. Boyun ve kasık gibi bölgelerde kızarıklık varsa yıkayın ve bir bezle kurulayın. Serin ve ara sıra nemli giysiler giydirin. Ciltteki gözeneklerin daha fazla tıkanmasını önlemek için pudra, bebek yağı ve nemlendirici gibi ürünler kullanmayın. Tatildeyseniz sürekli denizde yüzdüğünden ve duş aldığından emin olun. Sıkı olmayan rahat giysiler giydirin. Teri emen pamuklu giysiler giydirdiğinizden emin olun.

Terlediğinde tahriş etmeden pamuklu bir havluyla silin.

İlk yorum yapan olun

Bir yanıt bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.


*