Bebeklere Balık Yağı İyi Gelir Mi? Yararları

Yeni Haber Merkezi

Balık Yağı Bebekler İçin İyi midir? Faydaları, Ebeveynler için bebeklerinin sağlıklı bir şekilde gelişmesi çok önemlidir. Bu nedenle birçok ebeveyn bebeklerine balık yağı gibi sağlıklı gelişimlerine katkıda bulunan ürünler verir. Balık yağı bebeğin hastalıklara karşı bağışıklık kazanmasına yardımcı olur, yaşam kalitesini artırır ve daha birçok faydası vardır.

Aşağıdaki yazıda, “Bebeklerde balık yağı neden kullanılmalıdır? Balık yağının bebekler için faydaları nelerdir?” gibi sıkça sorulan soruların yanıtlarını bulacaksınız.

Balık Yağı Nedir?

Balık yağı, yağlı balıklarda bulunan Omega-3 yağ asitlerinin zengin bir kaynağıdır. Balık yağı ayrıca A ve D vitaminleri içerir. Çocukların sağlıklı bir şekilde gelişimlerini tamamlamaları için ebeveynler doktorlarına danışarak balık yağı verebilirler. Bu şekilde bebeğiniz C vitamini ve diğer vitaminleri alacaktır.

Bebekler İçin Balık Yağının Faydaları

1 yaş üstü bebeklerde balık yağının daha uysal ve sakin olduğu gözlemlenmiştir. İçerdiği bileşenler sayesinde grip ve soğuk algınlığı gibi enfeksiyonlara karşı koruma sağlar. Omega 3 yağ asidi bebeklerin cildini lekelerden ve kızarıklıklardan korur. Balık yapısının bebeklerin gelişiminde birçok faydası vardır. Balık yağının faydaları aşağıda listelenmiştir.

Göz sağlığını destekler. Balık yapısında bulunan Omega-3 yağ asitleri ve A, D, E, K vitaminleri vücudun bunları emmesine yardımcı olur. Çocukların beyin gelişimine katkıda bulunur. Kalbin fonksiyonlarını yerine getirmesini sağlar. Bağışıklık sistemini güçlendirir. İltihap önleyicidir.

Balık Yağı Takviyeleri Çocuklar İçin Faydalı mıdır?

Bebekler büyüme ve gelişme çağındadır. Büyüme geriliği ve iştahsızlık yaşayan çocuklarda akla gelen ilk gıda takviyelerinden biri balık yağıdır. Büyüme ve gelişme çağındaki bebeklerde vücut Omega-3 yağ asitleri üretmez. Bu ancak vitamin takviyeleriyle yapılabilir.

Bu nedenle Dünya Sağlık Örgütü bebeklerin haftada en az 1-2 kez balık yağı tüketmesi gerektiğini belirtmiştir. Kısacası balık yağı bebeklerin tüketmesi gereken takviyeler arasındadır. Ancak balık yağını bebeğinize vermeden önce mutlaka doktorunuza danışmalısınız.

Balık yağı takviyelerinin zararları nelerdir?

Balık yağı takviyeleri, bebeklerin tüketmesi gereken gıda takviyeleridir. Ancak birçok çocuk balık yağı tüketmeyi sevmez. Bazı çocuklarda balık yağı bazı sorunlara neden olur. Aşağıda balık yağının bebeklerde yan etkileri verilmiştir.

Mide ekşimesi, İshal, Mide bulantısı, Reflü, Şişkinlik, Düşük tansiyon, Uykusuzluk.

Balık Yağı Bebeklerde Alerjiye Neden Olur Mu?

Uzmanların yaptığı araştırmalara göre, balık ve kabuklu deniz ürünlerine alerjisi olan kişilerin saf balık yağına karşı alerjik reaksiyon gösterme riski çok düşüktür.

Balık Yağı Alerjisi Belirtileri

Balık yağına karşı alerjik reaksiyonlar, balık veya kabuklu deniz ürünlerine karşı reaksiyonlara benzer. Bu alerji çocuklukta başlayıp ömür boyu sürebilir veya yetişkinlikte ortaya çıkabilir.

Belirtilerden bazıları şunlardır;

Burun tıkanıklığı, Hırıltı, Baş ağrısı, Kaşıntı, Kurdeşen veya döküntü, Mide bulantısı veya kusma, Dudaklarda, dilde, yüzde şişme, Ellerde veya vücudun diğer bölgelerinde şişme, Mide ağrısı veya ishal.

Bebeklerde Balık Yağı Nasıl Kullanılır?

Bebekler 1 yaşına kadar anne sütünden veya mamadan omega 3 alabilirler ancak 1 yaşından sonra doktor kontrolünde kullanılması önerilir. Kullanmadan önce çocuğunuza balık alerjisi testi yaptırmanız daha uygun olacaktır.

Bebeklere balık yağı kaç aylıkken verilmeli?

Uzman doktorlar bebeğinize 1 yaşından önce balık yağı önermiyor, bunun başlıca nedeni bebeğinizin gıda alerjisi geliştirme olasılığıdır. Çocuklarının balık yağı almaya başlamasını isteyen ebeveynler, bebeğiniz 1 yaşına girdikten sonra balık yağı vermeye başlayabilir, ancak bunu yalnızca bir doktordan onay aldıktan sonra yapabilir.

Balık Yağı Bebeklerde İştahı Artırır Mı?

Uzmanların yaptığı araştırmalar sonucunda balık yağının iştah açıcı bir etkisinin olmadığı, balık yağının kilo aldırıcı bir özelliğinin olmadığı savunulmaktadır. Balık yağını kilo almak için kullanmak doğru değildir, balık yağı tokluk hissi yaratarak iştahı bastırır.

Balık Yağı Bebeklerde Boy Uzatır Mı?

Balık yağı bebek ve çocukların gelişim evrelerinde oldukça faydalıdır. İçerdiği omega 3 yağ asitleri bebek ve çocukların kemik yapılarını güçlendirir. Uzmanlara göre düzenli olarak kullanılan balık yağı, mineral ve besin açısından zengin bir kaynak olduğu için boy uzamasında faydalıdır.

Bebeklerin Balık Yağına İhtiyacı Var Mı?

1 yaşına kadar olan bebeklere besin alerjisi nedeniyle balık yağı önerilmiyor.

Bebeklerde Balık Yağı Sütle Karıştırılabilir Mi?

Balık yağı süt ve meyve suyu ile karıştırılarak bebeklere ve çocuklara verilebilir. Ancak bunu mutlaka doktor kontrolünde yapmalısınız. 1 yaşın altındaki bebeklere asla bebek yağı verilmemelidir.

DİĞER KONULARIMIZ>>>En iyi bebek bezi markası hangisidir?

>>Bebeklerde ishale ne iyi gelir?

İlk yorum yapan olun

Bir yanıt bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.


*