En İyi Bebek Maması Hangisi? (Tavsiye ve Öneriler) 2024

Yeni Haber Merkezi

En İyi Bebek Maması Hangisidir? Anne sütüne en yakın bebek mamaları 2022; Bir bebeğin sağlıklı gelişimi için uygun olan temel besin şüphesiz anne sütüdür. Anne sütü yetersiz kaldığında takviye olabilir, hiç süt olmadığında veya bebeğin ve annenin sağlığı söz konusu olduğunda beslenme materyalimiz mama olabilir. Böyle zamanlarda annenin aklına “en iyi bebek maması hangisidir?” “anne sütüne en yakın mama hangisidir?” gibi sorular gelir.

Diğer annelerin memnun kaldığı ve tavsiye ettiği bebek maması markalarını Wikipedia’dan araştırıp yazmak istedik.

NOT: Her bebek doğası gereği farklıdır. Gelişimleri, evreleri, zevkleri vb. Bu nedenle bebek takip edilmeli ve doğru besin seçilmeli, sağlık durumuna uygun besin doktora danışılarak kullanılmalıdır.

1. Bebelac ve Bebelac Altın

Bebelac Altın

Ülkemizde 1996 yılında faaliyetlerine başlayan Nutricia, 2004 yılında Bebelac ve bebek beslenmesini bünyesine katarak faaliyetlerine başlamıştır. 100 yıllık bir deneyime sahip olup, 2007 yılında Danone bünyesine katılarak 2 ayrı şirket olarak yoluna devam etmiştir.

Bebelac anne sütüne en yakın formüller listesinde yer almaktadır. Omega3, Omega6, vitamin ve mineraller, probiyotik lifler, balık yağı, folik asit, kalsiyum ve taurin içerir.

Bebelac Gold’u bebelac’tan ayıran tek bir özellik vardır. Fermente bir üründür, yoğurt ve kefir gibi ürünlerde kullanılan fermantasyon yöntemi kullanılır. Bebeğin sindirimine yardımcı olur ve gaz ve kabızlık riskine karşı korur.

2.Bebek Keçi

Ürün isminden de anlaşılacağı üzere Türkiye’nin ilk ve tek keçi sütünden üretilen mamasıdır. İçerisinde zararlı hiçbir madde bulunmamaktadır. Farklı bir protein kaynağıdır.

İçeriğinde; Bitkisel yağlar, laktoz, balık yağı, potasyum klorür, kalsiyum ve fosfat bulunmaktadır.

3.Hipp

Hipp, yolculuğuna Almanya’nın bu kentinden başlayarak, 1950’li yılların ortalarından itibaren teneke kutuda bebek maması üreten ilk firma oldu.

Anne sütüne en yakın mamalardan biridir, gluten ve ilave şeker içermez.

İçerisinde Omega 3 ve Omega 6, A, B6, B12, C, D vitaminleri ve bebeklerde sindirime yardımcı olan yağ asitleri bulunmaktadır. Organik bir ürün olması ve fiyatının diğer mamalara göre biraz daha yüksek olması dikkat çekicidir.

4.SMA

Ülkemize 1964 yılında gelen SMA Gıda, Nestle tarafından üretilmeye devam etmektedir. Köklü bir geçmişe sahip olup özellikle büyüklerimiz tarafından ilk ve en çok bilinen gıdadır.

SMA formülü özellikle içerdiği protein ile ideal bebek gelişimini destekler. Anne sütüne en yakın formül seçeneklerinden biridir.

A,D,E,K,C,B1,B3,B12 kaynağıdır. Bebeklerin göz-beyin gelişiminde önemli rol oynar.

5.Kahraman Bebek

Hero Group genel merkezi yolculuğuna İsviçre’nin Lenzburg kentinde başladı. 1995 yılında Dr. Arend Oetker çoğunluk hissesini satın aldı ve grubu yeniden konumlandırdı.

Hero Baby Nutradefense devam sütü 6. aydan itibaren uygundur. Doğumdan itibaren kullanılan formüller 1-2-3…. şeklinde numaralandırılmıştır. Kaşık formülleri ve kavanoz formülleri mevcuttur.

İçerisinde Omega 3, Omega 6, biotin ve mineraller bulunmaktadır. En iyi ve tercih edilen bebek mamalarından biridir.

6.Aptamil(milupa)

1921 yılında küçük bir aile şirketi olarak yolculuğuna başlayan bu marka, 80 yılı aşkın süredir bebek maması üretiyor ve Danone bünyesinde yer alıyor.

Bağışıklık sistemini güçlendirmesi, sağlıklı kilo alımı ve boy uzaması sağlaması, zeka gelişimine faydalı olması nedeniyle annelerin tercihi haline gelmiştir. Anne sütüne en yakın besinler arasında yer almaktadır.

Karbonhidrat kaynağı laktozdur. Omega 3, Omega 6, prebiyotikler, postbiyotikler, gerekli vitaminler ve mineraller içerir.

3 Çeşit Aptamil Maması

1-Aptamil pronutra advance

2-Aptamil prosineo

3-Konformal aptamil

Bebeğin gelişimsel ihtiyaçlarına ve sağlık durumuna (kabızlık, ishal, reflü vb.) göre kullanılmalıdır. Aptamil 1-2-3-4-5 mama serisi 3 yaşına kadar beslenmeye uygundur. Anne sütündeki periyodik lif karışımına en yakın olduğu yapılan çalışmalar sonucunda kanıtlanmıştır. Kaşık mamaları ve hazır içimli devam sütleri mevcuttur.

Gaz Yapmayan En İyi Bebek Maması

Hangi yiyecek gaz yapmaz? Sorunuzun cevabına gelecek olursak 6 farklı markadan birini kullanabilirsiniz. Sıkça tercih edilen ürünlerdir ve her bütçeye uygun fiyatlara sahiptirler.

Diğer besin seçeneklerinden, ağrıyı önlemek için hazırlanmış formülleriyle ayrılırlar. Markalar, ürettikleri alternatifler arasında öne çıkan karminatif formüllerin kullanımının uygun olduğunu belirtmektedirler.

Öneriler şeklinde hazırladığımız bilgiler sayesinde kısa sürede en uygun seçenekleri kullanmaya başlayabilirsiniz. Her biri gaz ve kabızlık sorunlarını önlemek için hazırlanmıştır.

Gaz ve Kabızlığa Neden Olmayan Bebek Maması

Yenidoğanlarda Gaz Çıkarmayan Mama Kullanabilir Miyim?

Yukarıda listelenen markaların uygun numaralı ürünlerini yenidoğan gaz yapmayan mama önerileri olarak kullanabilirsiniz.

Üzerinde yazan rakamlara bakarak hangi yaş grubuna ait olduğunu rahatlıkla öğrenebilirsiniz.

Bebelac, Aptamil, Hipp, SMA, Humana gibi kalitesini kanıtlamış, onaylı ürünleri tercih etmeniz sağlığınız açısından da önemlidir.

Bebeklerde gaz sancısı yaşamanın en önemli sebeplerinden biri olan ve sağlığı etkileyen en önemli durumlardan biri olan mama olabilir. Uzun süren ağrılarda mutlaka doktora başvurulmalıdır.

Ancak gaz beslenmeden sonra başlıyorsa, mamayı değiştirebilirsiniz. Bunu özellikle belli bir süre gözlemleyerek anlayabilirsiniz. Eğer ağrı beslenmeden sonra başlıyorsa, büyük ihtimalle kullandığınız mamayla alakalı olduğunu görebilirsiniz.

En İyi Bebek Maması İncelemeleri

Gıda satın alırken dikkat etmemiz gereken 3 nokta nedir?

1-Son kullanma tarihine mutlaka bakılmalıdır.

2- Konserve kutusu alıyorsak pas veya küf olup olmadığına dikkat etmeliyiz. Gıda kutularının eğri veya hasarlı olmaması önemlidir.

3-Besinlerin nişasta ve ilave şeker içermemesine dikkat etmeliyiz.

Bebeğinizin sağlıklı gelişimi için temel besininizin anne sütü olmasını dileriz.

İlk yorum yapan olun

Bir yanıt bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.


*