Normal Doğum Kaçıncı Haftada Olur?

Yeni Haber Merkezi

Normal Doğum Hangi Haftada Gerçekleşir?

Anne adayları bebeklerini kucaklarına almak için sabırsızlıkla bekliyor. Birçok anne adayı sağlıklı olduğu için doğal doğumu tercih ediyor. Doğal doğum yapacak anne adayları doğal doğumun hangi haftada gerçekleşeceğini merak ediyor.

Aşağıdaki yazımızda anne adaylarının merak ettiği sorulara cevap vereceğiz. “Normal doğum kaçıncı haftada gerçekleşir?” Sorunun cevabı ektedir.

Normal Doğum Nedir?

Normal doğum, bebek sahibi olacak anne adaylarının merak ettiği bir durumdur. Hamilelik süreci boyunca anne adayları normal doğum yapmaya hazırlanır. Normal doğuma engel bir rahatsızlığı olmayanlar gerekli tetkikler yapıldıktan sonra doktor tarafından belirlenerek normal doğum yapmalarına izin verilir.

Doktorların en çok tercih ettiği doğum yöntemi normal doğumdur. Çünkü normal doğum anne ve bebek sağlığı açısından daha faydalıdır.

Normal Doğumun Faydaları

Normal doğumun faydaları anne adayları tarafından merak ediliyor. Aşağıda anne adaylarının merak ettiği normal doğumun faydaları yer alıyor.

Doğum sonrası enfeksiyon ve kanama gibi yan etkiler ve riskler daha azdır. Doğum sonrası ağrı sezaryene göre daha azdır. Bebeğin bağışıklık sistemi güçlüdür. Normal doğum yapan kişiler daha erken taburcu olurlar. Bu durum maddi açıdan daha avantajlıdır. Normal doğum yapan annelerin sütü daha erken gelir, bu nedenle bebek daha erken beslenir.

Normal Doğum Hangi Haftada Gerçekleşir?

“Normal doğum hangi haftada gerçekleşir?” sorusunun cevabı anne adayları için merak konusudur. Normal doğum gebeliğin 38. ila 40. haftaları arasında gerçekleşir. Bu konu hakkında detaylı bilgiyi doktorunuza danışarak alabilirsiniz.

Normal Doğum Nasıl Gerçekleşir?

Normal doğum nasıl olacak sorusu anne adaylarının en çok merak ettiği sorulardan biridir. Normal doğum artan kasılmalar sonucu gerçekleşir. Normal doğum evrelerden oluşur. İlk evre bebeğin dışarı çıkması olarak bilinir. İkinci evrede kasılmalar başlar ve doğum anına kadar devam eder. Son evre olan üçüncü evrede ise bebeğin plasentadan ayrılmasıyla doğum gerçekleşir. Bu evreden sonra bebeğinize merhaba diyebilirsiniz.

Normal doğum sırasında yaşanan ağrı anne adayları için zorlayıcı olabilir. Ancak sezaryen doğumdan daha sağlıklı olduğu için doktorunuz öneriyorsa normal doğum tercih edilmelidir.

Normal doğumun belirtileri nelerdir?

İlk kez anne olacaklar için, bebek birkaç hafta önce pelvik bölgeye inecektir. Bu genellikle kadından kadına değişir. Bebeğinizin başı aşağıda olacak ve dışarı çıkabilecek pozisyonda olacaktır. Doğum başlamadan önce bebeğinizin durumunu doktorunuzla kontrol edebilirsiniz. Normal doğumun belirtileri aşağıda listelenmiştir.

Kanlı akıntı Düzenli kasılmalar Suyun gelmesi Daha hafif hissetme Sırt ağrısı Sık idrara çıkma ihtiyacı Mutlu ve enerjik hissetme

Normal Doğumda Neden Dikiş Atılır?

Doğum sırasında doktorlar doğumu kolaylaştırmak ve kontrollü bir doğum sağlamak için serviksi genişletir. Bu nedenle vajinal duvarda epistomi adı verilen bir kesi yapılır. Bu kesi daha sonra doktor tarafından onarılır. Doğum sırasında yapılan kesi genellikle bir veya iki hafta içinde iyileşir. Dikişlerde enfeksiyon oluşmasını önlemek için bölgenin temizlenmesine dikkat edilmelidir.

Normal Doğum Dikiş Ağrısı Ne Zaman Geçer?

İlk kez doğum yapan kişilerde dikiş ağrısı daha da şiddetlidir. Bu ağrılar hareket ederken daha fazla hissedilir. Ayrıca, herhangi bir iltihabı önlemek için vajinayı temiz tutmak önemlidir. Vajina temiz tutulmazsa enfeksiyon riski vardır. Enfeksiyon vb. yoksa dikişler 1-2 hafta içinde iyileşir. Buz kompresi kullanarak ve dinlenerek bu süreci daha az ağrıyla atlatabilirsiniz.

Normal Doğum Dikiş Enfeksiyonu Nasıl Anlaşılır?

Normal doğum yapan kişilerde en sık karşılaşılan sorunlardan biri de doğum sonrası dikişlerin iltihaplanmasıdır. Dikişlerin şişmesi, morarması, kötü koku gibi belirtiler dikişlerin iltihaplandığının belirtisidir. Böyle bir durumla karşılaşan kişilerin ilk yapması gereken şey özel bölgesinin temizliğine dikkat etmektir. Tuvalet ihtiyacı duyulduktan sonra bölge su ile temizlenmeli ve iyice kurulanmalıdır. Doktorun önerdiği ilaçlar kullanılmalı ve dikişler kontrol edilmelidir. Dikişlerin açılması gibi bir durum varsa mutlaka doktora görünmelisiniz. Doktor gerekli görürse dikişler yenilenebilir.

Normal Doğum Yapanlar Hastanede Kaç Gün Kalır?

Normal doğum yapan kişilerde bebekte ve annede herhangi bir sorun yoksa 24 saat boyunca gözlem altında tutulurlar. Sezaryen doğumda bu süre daha uzundur. Ayrıca annenin bu süre içerisinde yürümesine, duş almasına ve yemek yemesine izin verilir.

Kimler Kolay Doğal Doğum Yapar?

Annenin sağlık sorunlarının (kalp hastalığı, normal doğumu engelleyecek diğer sorunlar) olması, kas yapılarının güçlü olması ve bebeğin çıkışına engel olmayacak leğen kemiği çapına sahip olması yeterlidir.

Bebek Erkek Hangi Haftada Doğabilir?

Bir bebeğin erkek olarak doğması için kaç hafta gerekir sorusunun cevabı ise; erkek ya da kız olması fark etmez, hem erkek hem de kız bebeğin doğumu 38. ve 41. haftalarda gerçekleşir.

Bebek Doğum Kanalına Hangi Haftada İner?

Doğum süreci yaklaşırken bebeğin doğum kanalına ne zaman inebileceği bilinmemektedir. Gebeliğin 36-37. haftalarında rahim kasları doğum için hazırlanmaya başlar ve bebeğin doğum kanalına inişi genellikle bu haftalarda başlar.

Normal Doğum Ne Kadar Sürer?

Normal doğum 3 evrede gerçekleşir, birinci evrede annenin rahminde kasılmalar görülür, her 10-20 dakikada bir olan bu kasılmalar ilk gebelikte 14-15 saat sürer. Bu evrede rahim ağzı 8-10 santimetre açılır. 2. evre bebeğin doğduğu evredir, bu evrede bebek annenin ıkınma ve ıkınma hareketleriyle vajinal yoldan çıkmaya başlar ve kısa sürede sonlanabileceği gibi 1-2 saat de sürebilir. 3. ve son evre ise bebeğin plasentasının rahimden ayrıldığı evredir.

Normal Doğum Hangi Haftada Anlaşılır?

Normal doğumun birçok belirtisi vardır, hepsi annede aynı anda görülmeyebilir, normal doğumun ne zaman başlayacağına dair en doğru kararı doktorunuz verecektir. Aşağıda sıralanan belirtilere dikkat etmenizi öneririz.

Nişan (kanlı akıntı) Düzenli kasılmalar Su gelmesi Sırt ağrısı Rahatlama hissi Sık idrara çıkma Enerjik ve mutlu hissetme

Şeklinde belirtileri vardır.

İlk yorum yapan olun

Bir yanıt bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.


*