Tırnak Kırılması Neden Olur? Tedavisi Nedir? Nasıl Önlenir?

Yeni Haber Merkezi

Tırnak Kırılmasının Nedenleri Nelerdir? Tedavisi Nedir? Nasıl Önlenir? Tırnak kırılmasının başlıca nedeni vitamin eksikliği olan kişilerde daha sık görülür. Aynı zamanda saç ve tırnakları besleyen biotin, kalsiyum, demir ve çinko gibi vitaminlerin eksikliği olduğunda tırnaklarınız kaçınılmaz olarak kırılır. Bazı hastalıklarda da. tırnak kırılması Bunlar; hipertiroidi, kronik kalp ve akciğer hastalıkları, sedef hastalığı, tırnak mantarı vb.’dir. Tırnak kırılması birçok hastalıkta görülür.

Doğal yağları kullanarak tırnaklarınızın kırılmasını doğal yollarla önleyebilirsiniz. ellerinize iyi bakın Bunu yapmanız yeterli olacaktır.

Tırnak Kırılmasının Nedenleri Nelerdir? Tırnak kırılmasını önlemek için tırnakları güçlendiren doğal yağları sizin için araştırdık.

Tırnak Kırılmasının Hastalık Dışındaki Nedenleri

• Ev işi yapmak veya klavye kullanmak gibi sürekli parmak kullanımı gerektiren işler yapmak.
• Kuru cilt
• Yeterli sıvı tüketmemek
• Sürekli oje kullanmak
• Tırnak cilasını taban kat uygulamadan doğrudan tırnağa uygulamak
• Tırnaklardaki ojeyi elle çıkarmak
• Aseton
• Yaşlanma
• Aşırı soğuk veya sıcak
• Tırnak yeme alışkanlığı
• Tırnak etlerine bakım yapmamak
• Tırnak yüzeyinin törpülenmesi
• Tırnakları nemlendirmemek
• Ultraviyole ışığa maruz kalma
• Aşırı manikür
• Tırnak mantarı
• Tansiyon, romatizma ve kan dolaşımı sorunları

Tırnak Kırılmasını Önlemek İçin Ne Yapmalıyız?

Tırnaklarınızın suya maruz kalmasını en aza indirin. Yeterince su için. Beslenmenize dikkat edin. Asetonsuz oje çıkarıcı seçin. Sahte, jel veya akrilik tırnaklardan kaçının. Oje sürmeye ara verin. Tırnaklarınızı daha kısa tutun. Tırnaklarınızı kullanma sayınızı azaltın. Tırnak losyonu kullanın. El dezenfektanına aşırı maruz kalmaktan kaçının. Törpüleme şeklinizi değiştirin. Temizlik yaparken eldiven kullanın. Şampuan ve duş jelinizi seçerken dikkatli olun. Tırnaklarınızın yanlarını törpülemekten kaçının. Tırnaklarla birlikte tırnak etlerini de nemlendirin.

Tırnak Kırılması İçin Bitkisel Çözümler

Tırnaklarınızı Besleyecek Üzüm Çekirdeği Yağı

Üzüm çekirdeği yağı, E vitamini ve C vitamini açısından zengin doğal bir yağdır. Düzenli kullanıldığında tırnakları besler. Tırnakların kırılmasını ve soyulmasını önler. Tırnakların sağlıklı uzamasını destekler. Üzüm çekirdeği yağını aktarlarda rahatlıkla bulabilirsiniz.

Üzüm çekirdeği yağını tırnaklarınızın tabanına uygulayın ve tırnaklarınıza emilene kadar 10 dakika masaj yapın. Etkili sonuçlar almak istiyorsanız, üzüm çekirdeği yağını 1 ay boyunca haftada iki kez tırnaklarınıza uygulayın.

Tırnaklarınızı Güçlendirmek İçin Tatlı Badem Yağı

Tatlı badem yağı A, B ve E vitaminleri içerir. Tatlı badem yağını düzenli olarak kullanırsanız tırnaklarınızı güçlendirebilirsiniz. Tatlı badem yağı ayrıca ellerinizi nemlendirir ve sağlıklı ve bakımlı ellere sahip olmanıza yardımcı olur.

Ellerinize ve tırnaklarınıza az miktarda tatlı badem yağı sürün. Tırnaklarınıza 10 dakika masaj yapın. Tatlı badem yağını durulamayın, dilerseniz içine biraz limon suyu karıştırarak badem yağını tırnaklarınıza da uygulayabilirsiniz.

Tırnaklarınızı Daha Güçlü Uzatmak İçin Hindistan Cevizi Yağı

Tırnaklarınızın güçlü ve hızlı uzamasını istiyorsanız, Hindistan cevizi yağı kullanabilirsiniz. Hindistan cevizi yağı tırnaklarınızı güçlendirmek için iyi bir seçenektir. Hindistan cevizi yağı tırnaklarınızı nemlendirir ve tırnak enfeksiyonunu azaltan doymuş yağlar içerir.

Hindistan cevizi yağını tırnaklarınıza 10 dakika boyunca ovalama hareketi ile masaj yaparak uygulayın. Bu hareketi günde 3 veya 4 kez tekrarlayın.

Tırnaklarınızı Güçlendirmek İçin Çay Ağacı Yağı

Tırnaklarınızı güçlendirmek istiyorsanız çay ağacı yağı tırnak yapısını güçlendirir. Antiseptik özelliği vardır.

Çay ağacı yağı ve E vitamini yağını karıştırın ve tırnaklarınıza uygulayın. Yaklaşık yarım saat bekletin ve ılık suyla yıkayın. Bunu günde iki kez yaparsanız tırnaklarınızın güçlendiğini hissedeceksiniz.

Kırılgan Tırnaklar İçin Hangi Vitamini Almalıyım?

Kırılgan tırnaklar için hangi vitamin iyidir? Biotin vitamini saç ve tırnakları besler. Bu vitamin eksikse tırnakların daha çabuk kırılmasına neden olur. Bu vitamine ek olarak çinko, kalsiyum, demir ve magnezyum eksiklikleri de kırılgan tırnaklara neden olabilir.

Kırık Tırnaklar İçin Hangi Bölüme Gitmelisiniz?

Tırnak sorunlarıyla öncelikle dermatoloji bölümü ilgilenir; yapılacak tıbbi tedaviler ve cerrahi müdahaleler dermatoloji uzmanları tarafından gerçekleştirilir.

Bebeklerde Tırnak Kırılması Neden Olur?

Bu sorun çoğunlukla bebeklerin el ve ayak parmaklarında görülür. Bebeklerin parmak emmelerinin bu sorunu tetiklediği bilinmektedir. Tırnağın üst tabakasının ayrılması olarak tanımlayabileceğimiz bu durumun, A vitamini ve kalsiyum eksikliğinden de kaynaklandığı düşünülmektedir. Bu nedenle soyulma varsa mutlaka bir uzmana görünmelisiniz.

Tırnak Çatlaklarına Ne Sebep Olur?

Tırnaklar zayıfladığında çatlama eğilimi gösterir. Bu nedenle tırnakları zayıflatan durumlar tırnakların çatlamasına neden olabilir. Yaşlılık, suyla aşırı temas, aseton içeren oje çıkarıcıların kullanımı, mantar enfeksiyonları, vitamin/mineral eksiklikleri, sedef hastalığı ve tiroid hastalıkları çatlamış tırnakların en yaygın nedenleri arasındadır.

Tırnak Çatlamasını Önlemek İçin Ne Yapmalıyız?

Tırnakların temiz tutulması, tırnak makası gibi kişisel bakım ürünlerinin başkalarıyla paylaşılmaması, dengeli ve düzenli beslenme, tırnak çatlamasına neden olabilecek hastalıkları olanların vakit kaybetmeden tedavi ettirilmesi tırnak çatlağını önlemek için yapılabilecekler arasındadır.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK MAKALELERİMİZ:

Evde Kolay Manikür Nasıl Yapılır?

Evde Kolay Pedikür Nasıl Yapılır?

El Çatlağı Nedir? Nasıl Tedavi Edilir?

İlk yorum yapan olun

Bir yanıt bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.


*