İspanya – Almanya Çeyrek Final Heyecanı

Yeni Haber Merkezi

İSPANYA – ALMANYA ÇEYREK FİNAL MAÇI NE ZAMAN?

Avrupa Futbol Şampiyonası çeyrek finallerinde 8 takım yarı finallere yükselmek için yarışıyor. Turnuvanın ev sahibi ve favorisi olan iki takım çeyrek finalde karşı karşıya gelecek.

İspanya – Almanya Çeyrek Final Heyecanı

Stuttgart Arena’da oynanacak İspanya-Almanya maçı 5 Temmuz Cuma günü saat 19:00’da başlayacak. Maçı Anthony Taylor, yardımcıları Gary Beswick ve Adam Nunn ile birlikte yönetecek. Maç TRT 1 ekranlarından ve tabii ki TRT uygulamasından canlı olarak izlenebilecek.

İSPANYA – ALMANYA MÜMKÜN 11’LER

İspanya: Unai Simon, Carvajal, Le Normand, Laporte, Cucurella, Pedri, Rodri, Fabian Ruiz, Yamal, Morata, Williams.

Almanya: Neuer, Kimmich, Rüdiger, Tah, Raum, Andrich, Kroos, Musiala, İlkay Gündoğan, Wirtz, Havertz.

İSPANYA’DA ÇEYREK FİNALE YOLCULUK

İspanya çeyrek finallere tüm maçlarını kazanarak geldi. İtalya, Hırvatistan ve Arnavutluk’un yer aldığı B Grubu’nda üç golden üçünü gol yemeden tamamlayarak birinci oldu ve son 16 turunda Gürcistan’ı eleyerek çeyrek finale yükseldi.

ALMANYA ÇEYREK FİNAL YOLCULUĞU

Ev sahibi Almanya, A Grubu’nda İsviçre, Macaristan ve İskoçya ile karşılaştı. Almanlar, son 16’da Danimarka’yı 2 galibiyet ve 1 beraberlikle yenerek çeyrek finale yükseldi.

SON 20 YILDA İSPANYA RAKİBİNE ÜSTÜN OLDU

İki takım daha önce 26 kez karşı karşıya geldi, İspanya 8 galibiyet, Almanya ise 9 galibiyet aldı. Dokuz maç berabere bitti. Almanya 32 gol atarken, İspanya 31 gol attı.

İspanya, son 20 yıldır Almanya’ya karşı maçlarında açıkça baskın bir performans gösterdi. Bu süre zarfında iki takım toplamda 8 kez karşılaştı, 5 resmi maç ve 3 hazırlık maçı. İspanya resmi maçlarda yenilmedi, 3 galibiyet ve 2 beraberlik aldı. 2020 UEFA Uluslar Ligi’nde rakiplerine karşı 6-0’lık sansasyonel bir skor elde ettiler. Hazırlık maçlarında her iki takım da birer galibiyet aldı ve bir maç berabere bitti.

KART SINIRINDAKİ OYUNCULAR DİKKAT ÇEKİYOR

İspanya’da 4, Almanya’da ise 3 oyuncu sarı kart cezasının eşiğinde.

İspanya Milli Takımı’ndan Dani Carvajal, Robin le Normand, Alvaro Morata ve Dani Vivian ile Almanya Milli Takımı’ndan Robert Andrich, Maximilian Mittelstadt ve Antonio Rüdiger, yarınki maçta sarı kart görmeleri halinde olası yarı final maçında forma giyemeyecekler.

Diğer Faydalı Makaleler;

İlk yorum yapan olun

Bir yanıt bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.


*