En İyi Göğüs Ucu Kremi Hangisidir? (Doktor ve Eczane Önerisi)

Yeni Haber Merkezi

En İyi Meme Ucu Kremi Hangisidir? Özellikle emzirme döneminde annelerin sıklıkla karşılaştığı sorunlardan biri de meme ucunda oluşan çatlaklar, kanamalar ve yaralardır. Bu durum annede ağrıya neden olur.

Emzirme sırasında ani reaksiyona neden olabileceğinden bebeğin emzirme sırasında rahatsızlık hissetmesine ve emzirmenin kesilmesine yol açabilir.

Uzmanlar bebeğin en az 6 ay emzirilmesini önerse de, meme ucunda oluşan çatlaklar annenin emzirmeyi erken bırakmasına bile neden olabiliyor.

Annelerin bu sorunla karşılaşmaması ve bu süreci en konforlu şekilde geçirebilmesi için en iyi meme ucu kremlerini yazdık. Güncel fiyatları ve içerikleriyle en iyi meme ucu kremlerini listeleyelim.

Meme Ucu Yaralarına Ne İyi Gelir?

Emzirme döneminde meme ucu yaraları veya çatlakları oluşursa bunun için en doğal yöntem her derde deva olan zeytinyağını kullanmaktır. Bebeğin emmesiyle zarar gören meme uçları çok çabuk iyileşir, bebeğin her emmesinden sonra çatlayan bölgeye bir miktar zeytinyağı sürerseniz hem ağrınızı hem de iyileşme sürecini hızlandırmış olursunuz.

En İyi Meme Ucu Kremleri: 2023

Doktorların önerdiği en iyi ve en etkili meme ucu kremleri hakkında bilgi vermek istiyorum. İşte en iyi meme ucu kremleri;

Meme Ucu KremiKrem ÖzellikleriFiyatLansinoh meme ucu kremiBritish Allergy Foundation tarafından onaylanan tek krem ​​200 TLMustela meme ucu kremiKlinik çalışmalarla onaylanmıştır180 TLIncia meme ucu kremi%100 bitkisel 150 TLDermolife Lanolin Krem%100 ultra güvenli lanolin70 TLPorsuk meme ucu kremiOrganik sertifikalı220 TLAvent meme ucu kremiUltra güvenli lanolinli210 TLGarmastan meme ucu kremiEmzirmeden önce silinmelidir230 TLMilkway lanolin kremiLanolinli150Bepanthen Plus kremEmzirmeden önce silinmelidir140 TLNisavit krem%100 bitkisel 130 TLMedela Purelan meme ucu kremiSağlık Bakanlığı ve FDA onaylı150Bella B Meme ucu kremi%100 güvenli bitki bazlı200

Yukarıda verdiğim gibi en iyi meme ucu kremi Doktor tavsiyesi ile kullanabileceğiniz kremlerden biridir.

Lansinoh Meme Ucu Kremi

British Allergy Foundation tarafından onaylanan tek meme ucu çatlak kremidir. Annenin ağrısını en hızlı dindiren kremdir, ayrıca emzirmeden önce silinmesi veya yıkanması gerekmez. %100 doğal ürün bebek için güvenlidir. Annenin memesini nemli bıraktığı için emzirme sırasında ağrıyı en aza indirir. Yaraların çabuk iyileşmesini sağlar. 40 ml Lansinoh Meme Ucu Çatlağı Kremi 110-160 TL’ye satışta.

Mustela Meme Ucu Kremi

Kullanıcılarından oldukça iyi yorumlar alan kaliteli bir üründür. Doğal içeriğe sahip Mustela, hızlı tedavi uygulaması ve kokusuzluğu ile dikkat çekmektedir. Emzirmeden önce silme veya yıkama gerektirmeyen ürün, bebek ve anne için güvenlidir. 30 ml olan ve siteler ile eczaneler arasında değişen ürünün fiyatı 115-155 TL arasındadır.

Uni Mom Meme Ucu Kremi

Diğer meme ucu çatlak kremlerine göre daha uygundur. 10 ml tüpleri 20-50 TL arasında değişmektedir. Kullanıcıların şiddetle tavsiye ettiği bir üründür. Lanolin ve E vitamini içerir. Her cilt tipine uygun olan bu ürün silme veya yıkama gerektirmez. Yoğun nemlendirici özelliği ile rahatlama sağlar. Hipoalerjenik bir üründür.

Garmastan Pomad Meme Ucu Kremi

Almanya’da üretilen ürünün zor kısmı silme ve yıkama gerektirmesidir. Kısa sürede etkisi ve iyileştirmesi nedeniyle kullanıcılarından tam not alan harika bir ürün olarak ürünlerden biridir. Ayrıca yoğun nemlendirici özelliği ile meme ucundaki çatlakları kısa sürede onarır. 20 ml tüplerde 150-200 TL arasında değişen fiyatıyla diğer ürünlere göre fiyatının yüksek olmasıyla dikkat çekmektedir.

Incia Meme Ucu Kremi

Rengini bitkisel yağların doğal renginden alan ve annelerin ilk tercihleri ​​arasında yer alan bir üründür. Emzirmeden önce yıkama veya silme gerektirmez. Cildin nem dengesini uzun süre koruyarak kurumasını ve meme ucu çatlaklarını önler. Raf ömrünü uzatmak için zararlı maddeler yerine cilt florasına dost doğal E vitamini kullanılmıştır. Doğal ve hoş kokulu bir üründür. 30 ml tüplerin fiyatı 90-140 TL arasında değişmektedir.

Mumsy Doğal Meme Ucu Kremi

Katkı maddesi veya koruyucu madde içermeyen doğal bir üründür. Kokusuz olan bu ürün dermatolojik olarak test edilmiş ve onaylanmıştır. Dünyada 25 yıldan fazla süredir kullanılan bu ürün, kadınlardaki çatlak meme uçlarını iyileştiren ve ağrıları hafifleten en çok tercih edilen ürünlerden biri haline gelmiştir. Yıkama ve silme işlemi gerekmektedir. 30 ml ürünün fiyatı 200-250 TL arasında değişmektedir ki bu da ürünün dezavantajıdır.

J’Weel Göğüs Kremi

Diğer alanlarda da kullanılan krem, çatlatma ve sıkılaştırma özelliği nedeniyle tercih ediliyor. Günde bir kez masaj yaparak uygulanıyor. Yıkama veya silme işlemi gerektirmiyor. Kısa sürede etkisini gösteren ürün, %100 doğal içeriğe sahip. Kokusuz olması ise tercih edilmesinin başlıca nedenlerinden biri. 250 ml’lik ürün, 75 TL fiyatıyla her kesimden annenin cebine uygun.

Earth Mama Organik Meme Ucu Yağı

Özel formülü sayesinde kısa sürede iyileşme sağlayan ürün kullanıcılarından tam not almıştır. Ayrıca meme ucu yaralarını da tamamen ortadan kaldırmaktadır. Kalitesiyle annelere konfor sunan ürünün fiyatı diğer ürünlere göre daha yüksektir. 60 ml ürün 400-450 TL arasında değişmektedir.

Meme Ucu Çatlağı Neden Olur?

Özellikle emzirme döneminde annelerin yaşadığı bir sorun olan meme ucu çatlakları, zamanla yaralara dönüşerek kanamaya neden olarak anne ve bebeği olumsuz etkiler. Bu da emzirmeyi zorlaştırır. Peki emzirme döneminde meme ucu çatlaklarının en yaygın nedenleri nelerdir?

En yaygın neden bebeğin yanlış emzirme pozisyonu ve bebeğini tutma şeklidir. Yanlış emzirme tekniklerinden kaynaklanan meme ucu çatlakları zamanla tedavi gerektirebilir. Bir diğer neden ise meme uçlarının ıslak bırakılmasıdır. Bebeğin emzirme hareketinin bıraktığı nem ve ısı ve meme uçlarının kuruması çatlaklara neden olur.

Bu nedenlerin dışında emziriyor olsanız da olmasanız da herhangi bir cilt rahatsızlığı nedeniyle meme ucunda çatlaklar oluşabilir. Altta yatan nedenin konforunuzu ve sağlığınızı etkilememesi için uzman bir hekime danışmanız önerilir.

Meme Ucu Çatlağı İçin Doğal Ev Çözümleri Nelerdir?

Emziren annelerin kabusu olan meme ucu çatlakları, bazı annelerin doğal ürünler ve kremlerle bu soruna çözüm bulduklarını söylüyor. Sizin için araştırdığımız doğal çözümleri şu şekilde sıralayabiliriz.

Sarı kantaron yağı, zeytinyağı, aloe vera yağı, Hindistan cevizi yağı, anne sütü, vazelin, acı kavun ve ayva çekirdeği gibi doğal ürünler, deneyen annelere önerilenlerin başında geliyor.

Emziren anneler için bu doğal ürünleri çatlamış meme uçlarına günde 4-5 kez masaj yaparak uygulamak ve emzirmeden önce temizlemek önerilir. Doğal çözümler uygulanmasına rağmen sorunlar devam ediyorsa bir uzmana danışılması önerilir.

Meme ucu çatlaklarını önlemek için neler yapılabilir?

Meme ucu çatlakları ilk başta katlanılabilir gibi görünse de zamanla yaralara, kanamaya ve iltihaplanmaya dönüşür. Bu anne için zor bir süreçtir. Annenin beslenmesi kadar bebeğin beslenmesini de etkileyen meme ucu çatlaklarından kurtulmak ve oluşmasını engellemek için bazı noktalara dikkat etmek gerekir.

Özellikle ilk bebeklerini kucağına alan annelerin %30’unda görülen yanlış emzirme pozisyonundan kaçınılmalıdır. Bebek doğru tutulmalı ve meme ucundaki kahverengi bölge bebeğin tam kavrayacağı şekilde emzirilmelidir.

Emzik ıslak veya nemli bırakılmamalı, havayla temas ederek kurumaya bırakılmalıdır. Bebeğin emme sırasında bıraktığı nem ve ısının neden olduğu kuruluğu gidermek için, doğal meme ucu kremi veya doğal solüsyonlarla meme ucu nemlendirilmelidir.

Meme ucunun sürekli ıslak kalıp enfeksiyon kapmasını önlemek için göğüs pedini sık sık değiştirmeli ve sürtmemeye dikkat edilmelidir.

Emzirme sırasında el basıncı sadece aynı noktada değil, aynı zamanda farklı noktalarda da memeye uygulanmalı ve hareket sağlanmalıdır. Bu davranış aynı zamanda yeni doğan bebeğin emmesini teşvik etmede destekleyicidir.

Emziren anneler mümkünse sürekli iç çamaşırı giymemeli, giyiyorlarsa da emzirmeye uygun pamuklu iç çamaşırları tercih etmelidirler.

Bir meme ucunda çatlak varsa, iyileşme sürecinde çatlak olmayan memeden emzirmeye başlanmalıdır. Bu şekilde, ilk aşamada yaşanabilecek ağrının bebeğin emzirme eyleminden uzaklaşması önlenebilir.

Meme ucunu rahatlatmak için ılık su kompresleri kullanılabilir. Bu, gergin göğsü yumuşatmaya ve emzirme döneminin başlangıcında daha hızlı süt akışı sağlayacağı için süt kanallarını açmaya yardımcı olacaktır.

Bebeğin sık sık emzirilmesi veya sağım makinesiyle memenin boşaltılması da meme ucu çatlaklarını önler ve memede biriken sütle gerilme olmaz. Bir diğer büyük faydası ise beyne gönderilen yetersiz sinyal sayesinde annedeki süt miktarının artmasıdır.

Mutlu ve sağlıklı günler dileriz.

İlk yorum yapan olun

Bir yanıt bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.


*