Kakaolu Çatlak Kurabiye Tarifi – Bilgi Anne

Yeni Haber Merkezi

Kakao Çatlağı Kurabiye Tarifi; Sadece bakınca bile yemek isteyeceğiniz lezzetli bir kurabiye tarifine hazır mısınız? Evde her zaman bulunan malzemelerle kolayca hazırlanabilir. Hafif olmasını istiyorsanız tereyağı yerine sıvı yağ kullanıyoruz. Misafirlerinize lezzetli bir kakao krakerli kurabiye sunmak istiyorsanız tarifimizi denemelisiniz.

Kakao Çatlağı Kurabiye Tarifi İçin Malzemeler

4 yemek kaşığı kakao 1 su bardağı şeker Yarım çay bardağı sıvı yağ (dilerseniz tereyağı da kullanabilirsiniz) 2 adet yumurta 6 yemek kaşığı un 1 paket vanilya 1 tatlı kaşığı kabartma tozu

Üzerini süslemek için;

Kakao Çatlağı Kurabiye Tarifi Nasıl Yapılır?

Derin bir kaseye kakao, şeker ve yağı ekleyip iyice karıştırın. 1 adet yumurtayı ekleyip mikserle yumurtayla tamamen karışana kadar çırpın. Daha sonra diğer yumurtayı kırın ve aynı şekilde mikserle çırpın. Un, vanilya ve kabartma tozunu ekleyip karıştırın. Elde ettiğiniz hamur çok katı olmayacak. Merak etmeyin kıvamı bu olmalı. Hamuru rahat şekillendirebilmek için üzerini streç filmle kapatıp buzdolabında en az 2 saat dinlendirin. Daha sonra hamurdan kaşıkla parçalar alıp elinizle yuvarlayın, uygun bir tabağa alın. Bu aşamada hamurun yumuşamaması için hızlı davranmanız gerekiyor. Fırın tepsisine yağlı kağıt serin, açtığınız kurabiye hamurunu pudra şekerine bulayıp tepsiye dizin. Ben bu ölçülerle 16 adet kurabiye elde ettim. Kurabiyeleri önceden ısıtılmış 175°C fırında 10-12 dakika pişirin. Sürenin sonunda kurabiyelerinizi fırından çıkardığınızda oldukça yumuşak olacaklardır. Bu nedenle tepside soğumaya bırakın, çıkarmaya çalışırsanız parçalanabilir. Soğuyan kurabiyelerinizi artık dilediğiniz şekilde servis edebilirsiniz.

Kakao Çatlağı Kurabiyesi İçin İpuçları Nelerdir?

Bu kurabiyede dikkat etmeniz gereken en önemli nokta hamuru buzdolabında dinlendirin. Kakao çatlak kurabiyede tereyağı olmadığında katı bir hamur olmayacaktır. Bu da hamurunuzu şekillendirmenizi biraz zorlaştıracaktır. Bu nedenle zamanınız yoksa hamurunuzu en az 2 saat, zamanınız varsa 4-5 saat buzdolabında bekletmelisiniz. Buzdolabından aldığınız hamuru şekillendirirken hızlı davranmalı ve hamurunuzun yumuşamasına izin vermemelisiniz. Kurabiye hamurunuza ekstra un eklerseniz kurabiyeleriniz bu görünüme sahip olmayacaktır. Bu nedenle ekstra un eklememeli ve pişireceğiniz fırını önceden ısıtmalısınız. Fırınınızın sıcaklığını ve pişirme süresini ayarlarken kendi fırınınızı göz önünde bulundurmalısınız. Ancak, kurabiyeleriniz Çok uzun süre fırında bırakmamalısınız. Çok uzun süre fırında kalan kurabiyeler sertleşecektir. Kurabiyeleriniz fırından çıktıktan sonra yumuşak ve sıcak olacaktır. Bu nedenle onları tepsiden hemen çıkarmamalısınız, soğumasını beklemelisiniz. Daha fazla kurabiye için malzeme miktarını aynı oranda artırabilirsiniz.

Afiyet olsun…

İlk yorum yapan olun

Bir yanıt bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.


*